Компот з аличі на зиму
![Компот з аличі на зиму Компот з аличі на зиму](/uploads/posts/2015-07/kompot-z-alich-na-zimu_521.jpeg)
Компот з аличі з кісточками на зиму без стерилізації
Інгредієнти:
Розрахунок на одну трилітрову банку:
Приготування
Банку промиваємо водою з додаванням соди, стерилізуємо на пару п'ятнадцять хвилин і висушуємо. Аличу перебираємо, позбавляємося від порченных і м'ятих плодів. Потім промиваємо її гарненько в холодній проточній воді, даємо стекти, і закладаємо в підготовлену раніше банку. Наливаємо в каструлю фільтровану воду, підігріваємо до кипіння і заливаємо в банку. Даємо постояти п'ятнадцять хвилин, і зливаємо рідину назад в каструлю. Додаємо цукровий пісок, кип'ятити п'ять хвилин, і заливаємо отриманим киплячим сиропом аличу в банку. Потім відразу ж укупориваем її прокип'яченої кришкою і ставимо дном догори під теплу ковдру до повного охолодження.
Компот із червоної аличі і яблук на зиму
Інгредієнти:
Розрахунок на одну трилітрову банку:
Приготування
Аличу перебираємо, при необхідності позбавляє від хвостиків, гарненько промиваємо холодною проточною водою і даємо стекти. Яблука обмиваємо, вирізаємо серцевину з насінням, розрізаємо на великі часточки і складаємо в суху стерильну банку. Туди ж відправляємо підготовлену аличу. Воду прогріваємо до температури кипіння, заливаємо в банку і залишаємо на п'ятнадцять хвилин, прикривши стерильною кришкою. Потім накриваємо кришкою з дірочками, зливаємо рідину назад в каструлю, висипаємо в неї цукровий пісок, прокипячиваем п'ять хвилин, і заливаємо отриманий сироп в банку. Тут же закорковуємо кришку і ставимо під ковдру кришкою вниз на самостерилизацию до повного охолодження.
Компот з аличі і абрикосів на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Банки для компоту гарненько промиваємо содовим розчином і гарячою водою.
Аличу і абрикоси перебираємо, промиваємо холодною проточною водою і даємо стекти. Розкладаємо плоди по підготовленим банкам «по плечики». Воду підігріваємо до температури кипіння, додаємо цукровий пісок і перемішуємо до його розчинення. Розливаємо отриманий сироп по банкам, які прикривають кришками і поміщаємо в посудину з гарячою водою. Після закипання стерилізуємо трилітрові ємності - тридцять, літрові - двадцять, а півлітрові - дванадцять хвилин. Потім закорковуємо кришки, перевертаємо банки догори дном, даємо охолонути в такому положенні, а потім поміщаємо в темне місце для зберігання.
Компот з аличі і груш на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Банки гарненько промиваємо содовим розчином і стерилізуємо над парою десять хвилин.
Аличу і груші моєму холодною проточною водою і просушуємо. Груші позбавляємо від серцевини і ділимо на кілька
![Компот з аличі на зиму Компот з аличі на зиму](/uploads/posts/2015-07/kompot-z-alich-na-zimu_732.jpeg)
Рекомендуємо добрі рецепти
![Компот з кабачків і аличі](/uploads/posts/2015-07/kompot-z-kabachkv-alich_661.jpeg)
Компот з кабачків і аличі
Поєднавши кисленькую аличу з нейтральним кабачком, отримаємо напій, який за смаком нагадає солодкий ананасовий сироп. М'якоть овочу в цьому компоті
![Компот з персиків з кісточкою](/uploads/posts/2015-07/kompot-z-persikv-z-kstochkoyu_571.jpeg)
Компот з персиків з кісточкою
Всупереч поширеній помилці, консервування персикового компоту – процес простий і швидкий. Цей напій стане чудовим солодким доповненням до зимового
![Компот з малини на зиму без стерилізації](/uploads/posts/2015-07/kompot-z-malini-na-zimu-bez-sterilzacyi_901.jpeg)
Компот з малини на зиму без стерилізації
Заготівля компоту на зиму без стерилізації, найбільш простий спосіб консервації, який дозволяє зберегти більше вітамінів за рахунок короткого часу
![Компот з білої черешні на зиму](/uploads/posts/2015-07/kompot-z-bloyi-chereshn-na-zimu_871.jpeg)
Компот з білої черешні на зиму
У даній статті зібрані відразу кілька абсолютно різних рецептів компоту з білої черешні. Для тих, кому не до душі нудотна солодкість цієї ягоди, ми
![Компот із черешні та полуниці на зиму](/uploads/posts/2015-07/kompot-z-chereshn-ta-polunic-na-zimu_611.jpeg)
Компот із черешні та полуниці на зиму
Черешневий компот виходить досить нудною. Інша справа, якщо зварити його разом з ароматною полуницею - вийде дуже смачний напій зі збалансованим
![Компот із смородини на зиму](/uploads/posts/2015-07/kompot-z-smorodini-na-zimu_311.jpeg)
Компот із смородини на зиму
Трохи терпка на смак, надзвичайно ароматна ягода – смородина містить рекордну кількість вітамінів. Далі розповімо, як заготовити компот з цієї ягоди.