Компот з персиків на зиму
![Компот з персиків на зиму Компот з персиків на зиму](/uploads/posts/2015-07/kompot-z-persikv-na-zimu_351.jpeg)
Компот з персиків з кісточкою
Інгредієнти:
Приготування
Персики гарненько миємо і поміщаємо їх у банку, яку попередньо витримали над парою. Всипаємо цукор і вливаємо окріп. Тепер в підходящу для стерилізації каструлю вливаємо воду. Її повинно бути стільки, щоб банку була у воді приблизно на 2/3. На дно обов'язково укладаємо шматочок пишною тканини. І вже на неї поміщаємо банку, накривши її прокип'яченої жерстяної кришкою. Без тканинної прошарку скло буде стикатися з каструлею і після закипання рідини може лопнути. Отже, після того, як вода в каструлі закипить, витримуємо компот в ній 15 хвилин. Після цього банку акуратно дістаємо і відразу ж закатуємо. Потім перевертаємо, якщо раптом виділяються краплі рідини, то кришку потрібно закатати ще раз. Після цього банки з компотом ставимо догори дном, вкриваємо чимось теплим і залишаємо до охолодження. А вже після цього їх можна перевертати і відправити на зберігання. До речі, приготовані таким чином компоти можна зберігати не тільки в погребі. Вони чудово зберігаються при кімнатній температурі.
Компот з персиків без кісточок
Інгредієнти:
Приготування
Кількість цукру і лимонки в рецепті вказано з розрахунку на 1 літр води.
Персики миємо, обсушуємо і ділимо їх на 2 половинки, видаляючи кісточки. Щільно укладаємо їх у 15 літрові банки зрізом вниз. Тепер вимірюємо, скільки води піде в 1 банку з персиками. Множимо на кількість банок і віднімаємо 300 мл Потрібну кількість води виливаємо в каструлю. Після закипання всипаємо цукор і лимонну кислоту. Киплячим сиропом заливаємо персики. Прикриваємо банки прокип'яченими кришечками і ставимо їх у каструлю з водою. Банки повинні бути на 3/4 занурені у воду. А під банками обов'язково повинна бути тканинна прошарок. Після закипання води в каструлі стерилізуємо банки 15 хвилин. Потім акуратно виймаємо і швиденько закатуємо. Також можна використовувати загвинчуються кришками. Готові банки з компотом перевертаємо і залишаємо до охолодження. А потім вже ставимо в комору на зберігання. Отриманий концентрований компот перед вживанням потрібно додатково розбавляти кип'яченою водою.
Компот з персиків на зиму – простий рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Банки попередньо моєму з содою або сухою гірчицею, а потім стерилізуємо або хоча б обдаємо окропом. Далі персики
![Компот з персиків на зиму Компот з персиків на зиму](/uploads/posts/2015-07/kompot-z-persikv-na-zimu_272.jpeg)
Рекомендуємо добрі рецепти
![Компот з полуниці з м'ятою на зиму](/uploads/posts/2015-07/kompot-z-polunic-z-myatoyu-na-zimu_751.jpeg)
Компот з полуниці з м'ятою на зиму
Існує дуже велика кількість різновидів компоту з полуниці. Сам по собі цей напій дуже смачний і ароматний, але ми підемо далі і додамо в основний
![Компот із шовковиці без стерилізації](/uploads/posts/2015-07/kompot-z-shovkovic-bez-sterilzacyi_751.jpeg)
Компот із шовковиці без стерилізації
Шовковиця - корисна ягода, яку дуже часто незаслужено ігнорують. А адже з неї можна приготувати багато різних заготовок на зиму: від заморозки до
![Консервовані персики](/uploads/posts/2015-03/konservovan-persiki_481.jpeg)
Консервовані персики
Персик по праву можна вважати королем серед фруктів, які ростуть у нашому регіоні, ось тільки влада насолодитися його дивовижним смаком у нас, на
![Персики в сиропі на зиму](/uploads/posts/2015-03/persiki-v-sirop-na-zimu_351.jpeg)
Персики в сиропі на зиму
Персики - смачний і корисний фрукт, який можна додавати в різні десерти, робити сік, варення і т. д. І сьогодні ми розповімо, як приготувати персики
![Компот з айви](/uploads/posts/2015-03/kompot-z-ayvi_371.jpeg)
Компот з айви
Айва - своєрідний продукт, який рідко вживають сирим, але зате з нього виходять чудовий варення і компоти. Ось про останніх ми і поговоримо в нашій
![Компот з малини та смородини](/uploads/posts/2015-03/kompot-z-malini-ta-smorodini_471.jpeg)
Компот з малини та смородини
Насолоджуючись літом смачними ягодами і запасаючись вітамінами, не варто забувати про те, що непогано б зробити запаси на зиму. Так приємно відкрити