Апельсинове варення
![Апельсинове варення Апельсинове варення](/uploads/posts/2015-07/apelsinove-varennya_561.jpeg)
Апельсинове варення – рецепт
Варення з апельсинів відрізняється винятковою густотою. Все завдяки міститься в кісточках і білих перетинках цитруса пектину, завдяки якому ласощі не розтікається і легко розподіляється по будь-якій основі.
Інгредієнти:
Приготування
Максимально ароматне і насичене смаком варення можна отримати лише готуючи соковиту м'якоть разом з шкіркою протягом тривалого часу. Покладіть цілі апельсини в глибоку каструлю, залийте двома літрами води і дайте проваритися півтори години. По закінченні часу накрийте посуд кришкою і залиште на всю ніч. На наступний день шкірка апельсина розм'якне, а внутрішня частина і зовсім стане м'якше вершкового масла.
Вийміть м'якоть з допомогою ложки і поверніть в каструлю з водою, у якій варилися цілі апельсини. Кісточки і білі перетинки не видаляйте. Дайте м'якоті проваритися близько півгодини, а потім протріть її через сито так, щоб вичавити якомога більше багатою пектином рідини. Поверніть пектиновый розчин на вогонь разом з апельсиновою цедрою і цукром. Уваривайте варення до загустіння або проведіть тест з холодним блюдцем, в рамках якого краплю джему капають на холодне блюдце і дають їй застигнути, якщо крапля схоплюється – апельсинове варення готове.
Далі залишається лише розлити все по стерильним банкам і закатати.
Апельсинове варення «П'ятихвилинка»
Існує і швидкий рецепт приготування консервованого ласощі з цитрусів – варення «П'ятихвилинка», яке виходить не таким густим як його побратими, які провадять на вогні півтори години, але не менш смачним і ароматним.
Інгредієнти:
Приготування
Очистити апельсини від шкірки, довільно і крупно наріжте м'якоть, залийте її водою і засипте цукром. У каструльку до апельсинової м'якоті покладіть дрібно нарезанною цедру і поставте все на вогонь. Після закипання рідини дайте апельсинового варення провести на вогні 5 хвилин, потім зніміть його з жару і охолодіть. Повторно прокип'ятіть цитруси в сиропі після остигання також не довше 5 хвилин. Вийміть кісточки і розливайте варення по банках на зберігання.
Апельсинове варення з шкіркою
Інгредієнти:
Приготування
Наріжте апельсини невеликими шматочками і вийміть з них насіння. Покладіть насіння в марлевий мішечок і додайте мішечок в емальованій каструлі разом з шматочками цитруса. Підігрійте воду і залийте теплою водою
![Апельсинове варення Апельсинове варення](/uploads/posts/2015-07/apelsinove-varennya_442.jpeg)
При бажанні, апельсинове варення можна зварити і в мультиварці. Після замочування цитрусів з пектиновим мішечком, перелийте основу для варення в чашу, доповніть цукром і залиште варитися на 40 хвилин в режимі «Варка на пару». Після, можна відразу закочувати варення в банках, попередньо простерилізований їх разом з кришками.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Варення з персиків з апельсинами](/uploads/posts/2015-07/varennya-z-persikv-z-apelsinami_211.jpeg)
Варення з персиків з апельсинами
Чудове, ароматне і яскраве варення з персиків, можна доповнити не менш смачними апельсинами. Десерт вийде неймовірно насиченим. Це оригінальне
![Варення з апельсинів і лимонів](/uploads/posts/2015-03/varennya-z-apelsinv-limonv_901.jpeg)
Варення з апельсинів і лимонів
Всі ми звикли до вареньям, які прийнято варити влітку з сезонних фруктів і ягід. Але є і такі види цього ласощі, які можна варити навіть у холодні
![Варення з журавлини з апельсином](/uploads/posts/2015-03/varennya-z-zhuravlini-z-apelsinom_511.jpeg)
Варення з журавлини з апельсином
Осінь - це час смачних і корисних заготовок на зиму: соків, джемів, варення. І не тільки з традиційних яблук або вишні. Сьогодні ми пропонуємо кілька
![Апельсиновий конфітюр - рецепт](/uploads/posts/2015-03/apelsinoviy-konftyur-recept_441.jpeg)
Апельсиновий конфітюр - рецепт
Конфітюр - це французьке назва такого звичного нам ласощі, як варення. І сьогодні ми поговоримо про те, як зробити апельсиновий варіант цього
![Варення в хлібопічці](/uploads/posts/2015-01/varennya-v-hlbopchc_691.jpeg)
Варення в хлібопічці
Варення - одне з улюблених і простих з дитинства ласощів. Його можна зварити за звичаєм на плиті, але ми пропонуємо скористатися сучасним девайсом -