Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Апельсинове варення

Апельсинове варення

28-07-2015, 21:02
374
Апельсинове варення
Ми всі обожнюємо традиційні солодкі заготовки на зиму у вигляді різноманітного варення з сезонних ягід: полуниці , вишні, смородини, агрусу та інших. Але що якщо взяти за основу не властиві нашому клімату, але повсюдно поширені плоди, начебто апельсина. Апельсинове варення можна готувати протягом цілого року, а кращого доповнення до ранкового тосту з маслом важко придумати. Про всі подробиці того, як варити апельсинове варення ми поговоримо далі.

Апельсинове варення – рецепт


Варення з апельсинів відрізняється винятковою густотою. Все завдяки міститься в кісточках і білих перетинках цитруса пектину, завдяки якому ласощі не розтікається і легко розподіляється по будь-якій основі.
Інгредієнти:

  • апельсини - 480 м;

  • цукор - 850 р.


  • Приготування
    Максимально ароматне і насичене смаком варення можна отримати лише готуючи соковиту м'якоть разом з шкіркою протягом тривалого часу. Покладіть цілі апельсини в глибоку каструлю, залийте двома літрами води і дайте проваритися півтори години. По закінченні часу накрийте посуд кришкою і залиште на всю ніч. На наступний день шкірка апельсина розм'якне, а внутрішня частина і зовсім стане м'якше вершкового масла.
    Вийміть м'якоть з допомогою ложки і поверніть в каструлю з водою, у якій варилися цілі апельсини. Кісточки і білі перетинки не видаляйте. Дайте м'якоті проваритися близько півгодини, а потім протріть її через сито так, щоб вичавити якомога більше багатою пектином рідини. Поверніть пектиновый розчин на вогонь разом з апельсиновою цедрою і цукром. Уваривайте варення до загустіння або проведіть тест з холодним блюдцем, в рамках якого краплю джему капають на холодне блюдце і дають їй застигнути, якщо крапля схоплюється – апельсинове варення готове.
    Далі залишається лише розлити все по стерильним банкам і закатати.

    Апельсинове варення «П'ятихвилинка»


    Існує і швидкий рецепт приготування консервованого ласощі з цитрусів – варення «П'ятихвилинка», яке виходить не таким густим як його побратими, які провадять на вогні півтори години, але не менш смачним і ароматним.
    Інгредієнти:

  • апельсини - 460 м;

  • цукор - 320 г;

  • вода - 230 мл


  • Приготування
    Очистити апельсини від шкірки, довільно і крупно наріжте м'якоть, залийте її водою і засипте цукром. У каструльку до апельсинової м'якоті покладіть дрібно нарезанною цедру і поставте все на вогонь. Після закипання рідини дайте апельсинового варення провести на вогні 5 хвилин, потім зніміть його з жару і охолодіть. Повторно прокип'ятіть цитруси в сиропі після остигання також не довше 5 хвилин. Вийміть кісточки і розливайте варення по банках на зберігання.

    Апельсинове варення з шкіркою


    Інгредієнти:

  • червоні сицилійські апельсини - 950 г;

  • великий лимон - 1 шт.;

  • вода - 720 мл;

  • цукровий пісок - 480 р.


  • Приготування
    Наріжте апельсини невеликими шматочками і вийміть з них насіння. Покладіть насіння в марлевий мішечок і додайте мішечок в емальованій каструлі разом з шматочками цитруса. Підігрійте воду і залийте теплою водою
    Апельсинове варення
    вміст каструлі. Залиште фрукти постояти на ніч, після чого мішечок з насінням вийміть, а воду і фрукти прямо в каструлі поставте на вогонь. Після закипання варіть апельсини 40 хвилин, потім засипте цукор, дайте варенню проваритися ще півгодини і знімайте з вогню.
    При бажанні, апельсинове варення можна зварити і в мультиварці. Після замочування цитрусів з пектиновим мішечком, перелийте основу для варення в чашу, доповніть цукром і залиште варитися на 40 хвилин в режимі «Варка на пару». Після, можна відразу закочувати варення в банках, попередньо простерилізований їх разом з кришками.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Варення з персиків з апельсинами
    Варення з персиків з апельсинами
    Чудове, ароматне і яскраве варення з персиків, можна доповнити не менш смачними апельсинами. Десерт вийде неймовірно насиченим. Це оригінальне
    Варення з апельсинів і лимонів
    Варення з апельсинів і лимонів
    Всі ми звикли до вареньям, які прийнято варити влітку з сезонних фруктів і ягід. Але є і такі види цього ласощі, які можна варити навіть у холодні
    Варення з журавлини з апельсином
    Варення з журавлини з апельсином
    Осінь - це час смачних і корисних заготовок на зиму: соків, джемів, варення. І не тільки з традиційних яблук або вишні. Сьогодні ми пропонуємо кілька
    Апельсиновий конфітюр - рецепт
    Апельсиновий конфітюр - рецепт
    Конфітюр - це французьке назва такого звичного нам ласощі, як варення. І сьогодні ми поговоримо про те, як зробити апельсиновий варіант цього
    Варення в хлібопічці
    Варення в хлібопічці
    Варення - одне з улюблених і простих з дитинства ласощів. Його можна зварити за звичаєм на плиті, але ми пропонуємо скористатися сучасним девайсом -