Помідори у власному соку
![Помідори у власному соку Помідори у власному соку](/uploads/posts/2015-03/pomdori-u-vlasnomu-soku_211.jpeg)
Самостійне консервування помідорів у власному соку в домашніх умовах теж цілком доступно і нескладно. При правильному підході навіть має вийти смачніше, і вже, звичайно, такі заготовки помідорів у власному соку набагато дешевше. Для консервування краще вибирати не дуже великі, щільні, стиглі і не водянисті плоди.
Деякі консервують томати у власному соку з цукром, оцтом, сіллю і спеціями (гвоздикою, перцем-горошком і лавровим листом). Їли любите приправи, покладіть по смаку. А ось оцет і цукор можна не використовувати (ці речовини некорисні), крім того, томатний сік не потребує додаткових консерванти. Без солі не обійдемося - на 1 літр томатного соку з м'якоттю додамо 1 чайну ложку солі без гірки.
Помідори у власному соку - рецепт
Стиглі, неушкоджені щільні помідори промиваємо і просушуємо. Кожен плід проколюємо з допомогою зубочистки в 3-4 местахвокруг плодоніжки.Намагайтеся вибирати плоди приблизно однакового розміру і одного сорту. Щільно укладаємо томати і спеції в стерилізовані сухі літрові банки. Непогано і по 3-5 зубчиків часнику додати. Накриваємо кришками.
Готуємо томатний сік з помідорів м'якше (вони можуть бути в трохи гіршому стані). При відсутності достатньої кількості часу і обладнання (м'ясорубки, наприклад) можна розвести кип'яченою водою томатну пасту. Виливаємо сік в каструлю і ставимо на вогонь, додаємо сіль і доводимо до кипіння. Проварюємо його при слабкому кипінні 5 хвилин, помішуючи. Заливаємо плоди в банках гарячою заливкою, чекаємо 5 хвилин і зливаємо сік в каструлю. У цей момент стерилізуємо кришки. Ще раз доводимо заливку до кипіння, варимо 2 хвилини і знову заливаємо плоди в банках, укупориваем кришками.
![Помідори у власному соку Помідори у власному соку](/uploads/posts/2015-03/pomdori-u-vlasnomu-soku_722.jpeg)
Перевертаємо банки і накриваємо кришкою. Можна не кип'ятити 2 рази, а простерилізувати томати в банках з затискачами (поставити банки в таз).
Такі домашні заготовки добре зберігаються на всю зиму і при кімнатній температурі, але краще зберігати їх у сухому прохолодному підвалі або на заскленому балконі (у міських умовах). Зроблені влітку або восени домашні консерви з помідорів приємно порадують вас в холодну пору року і різноманітять ваше меню.
Помідори у власному соку мають невисоку калорійність, вона настільки мала, що навіть піклується про фігуру можна є такий продукт без побоювання, зрозуміло, в будь-яких розумних кількостях.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Квасоля у власному соку](/uploads/posts/2015-03/kvasolya-u-vlasnomu-soku_301.jpeg)
Квасоля у власному соку
Звичною консервацією на зиму у нас зазвичай є помідори, огірки, кабачки, варення, компоти. Але, а якщо законсервувати квасоля, ви ніколи про це не
![Сливи у власному соку](/uploads/posts/2015-03/slivi-u-vlasnomu-soku_231.jpeg)
Сливи у власному соку
Любите сливи? Тоді рекомендуємо їх заготовити на зиму. І сьогодні ми розповімо про те, як зробити сливи у власному соку. Такий продукт можна
![Огірки в томатному соку](/uploads/posts/2015-03/ogrki-v-tomatnomu-soku_341.jpeg)
Огірки в томатному соку
Хто ж з нас не любить домашні мариновані або солоні огірочки?! І сьогодні ми розповімо вам, як приготувати в томатному соку за досить таки класичними
![Помідори в яблучному соку](/uploads/posts/2015-03/pomdori-v-yabluchnomu-soku_311.jpeg)
Помідори в яблучному соку
Помідори можна консервувати не тільки в звичному нам томатному соку, але і в яблучному. Такий продукт буде мати зовсім інший смак, але якщо ви любите
![Перець в томатному соку](/uploads/posts/2015-03/perec-v-tomatnomu-soku_861.jpeg)
Перець в томатному соку
Перець в томатному соку - дивовижна і смачна заготівля на зиму. Відмінно підійде до будь-якого гарніру, краще всього до картопляного пюре або вареної
![Томатний сік - рецепт](/uploads/posts/2015-03/tomatniy-sk-recept_701.jpeg)
Томатний сік - рецепт
Томатний сік можна не тільки пити, але і використовувати для приготування соусів і холодних супів. Забудьте про магазинних соках з морем загусників і