Пастила з вишні
![Пастила з вишні Пастила з вишні](/uploads/posts/2015-03/pastila-z-vishn_861.jpeg)
Рецепт пастили з вишні
Інгредієнти:
Приготування
Отже, як робити пастилу з вишні без цукру. Для початку вибираємо тільки добре виспевшие ягоди. Моєму їх, кісточки видаляти не потрібно. Висипаємо вишню в каструлю і злегка її розминаємо, щоб з'явився сік. Тепер закриваємо каструлю кришкою і на невеликому вогні варимо близько півгодини, періодично помішуючи. Після цього вишню знімаємо з вогню й даємо постояти хвилин 10. Тепер зливаємо отриману масу в друшляк з великими дірочками і протираємо, поки в друшляку не залишаться тільки кісточки. Отриману м'якоть гарненько перемішуємо.
Тепер беремо гладкий металевий лист з рамочкою близько 1 см у висоту і змащуємо його соняшниковою олією без запаху. Наливаємо на лист вишневу масу шаром товщиною близько 5 мм і відправляємо лист в теплу духовку або на сонці підсихати. Простояти лист так повинен 10-12 годин. Але тут справа смаку - якщо хочете, щоб пастила вийшла сухішим - потримати можна ще довше. Після цього розрізаємо ласощі на кілька частин, перевертаємо їх на зворотний бік і сушимо ще стільки ж часу. Пастилу з вишні можна зберігати в поліетиленових пакетах в прохолодному місці.
Як зробити пастилу з вишні з цукром?
Інгредієнти:
Приготування
![Пастила з вишні Пастила з вишні](/uploads/posts/2015-03/pastila-z-vishn_282.jpeg)
Вишню моєму, просушуємо і відокремлюємо кісточки від м'якоті. Ягоди разом з утворився соком поміщаємо в каструлю і на повільному вогні проварюємо хвилин 15. Після цього отриману масу за допомогою блендера перетворюємо на пюре. Тепер додаємо цукор (до речі, його може бути більше або менше, ніж зазначено в рецепті) і суміш уварюють до загусання. Періодично потрібно помішувати, щоб не пригоріла. На цей процес піде близько 10 хвилин. Розливаємо масу шаром близько 5 мм по тефлоновому листу сушарки. При температурі 60 градусів процес сушіння займе 9 годин. Знімаємо лист пастили, ріжемо його на шматочки, звертаємо з них трубочки, які кладемо в банку або пакет і відправляємо на зберігання в холодильник.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Пастила з груш](/uploads/posts/2015-03/pastila-z-grush_161.jpeg)
Пастила з груш
Пастила - це смачна і знайома солодкість з дитинства. Більш корисну натуральну солодкість придумати складно. Ми звикли, що її готують із яблук. Але
![Пастила з агрусу](/uploads/posts/2015-03/pastila-z-agrusu_941.jpeg)
Пастила з агрусу
Домашня пастила - улюблене багатьма ласощі з дитинства. З яких тільки ягід і фруктів її не готують. Можна використовувати і яблука, і сливи, і
![Пастила з сливи](/uploads/posts/2015-03/pastila-z-slivi_471.jpeg)
Пастила з сливи
Пастила - це ніжне й ароматне ласощі, улюблене і дорослими і дітьми. Вся корисність і цінність її в тому, що готуватися тільки з натуральних
![Пастила з абрикосів](/uploads/posts/2015-03/pastila-z-abrikosv_581.jpeg)
Пастила з абрикосів
Пастила - це корисна і смачна солодкість, яку можна вживати окремо, або використовувати у створенні десертів. Її можна готувати з будь-яких ягід і
![Фруктова пастила в домашніх умовах](/uploads/posts/2015-03/fruktova-pastila-v-domashnh-umovah_431.jpeg)
Фруктова пастила в домашніх умовах
Іноді так хочеться побалувати діток і себе чим-небудь солоденьким і корисним. Для цього відмінно підійде фруктова пастила, приготовлена в домашніх
![Пастила з чорної смородини](/uploads/posts/2015-03/pastila-z-chornoyi-smorodini_501.jpeg)
Пастила з чорної смородини
Найчастіше такі ласощі, як пастила, готують з груш, яблук, айви. Але її можна робити не тільки з фруктів, але і з ягід. У даній статті ми розглянемо