Як приготувати морс з брусниці
Для збереження вітамінного складу напою, отриманий цукровий відвар з'єднують зі свіжим соком і подають готовий морс до столу. Існує багато способів того, як приготувати морс з брусниці і при цьому зберегти лікувальні властивості напою, розглянемо базові рецепти.
Морс із замороженої брусниці - рецепт
Заморожені ягоди дозволяють готувати морси в будь-який час року. Ягоди брусниці зберігають корисний запас при заморожуванні і не втрачають його при термообробці, головне - звільнити їх природним чином.
Інгредієнти:
заморожені ягоди брусниці - 490 г;
очищена питна вода - 28 л;
цукор - 200 р.
Приготування
Розморозьте ягоди брусниці і подрібніть їх в м'ясорубці до консистенції пюре. З'єднайте ягоди з цукром і перекладіть в глибоку каструлю. Залийте суміш чистою водою, доведіть до закипання і варіть кілька хвилин. Готовий морс процідіть і охолодіть.
Морс з журавлини і брусниці - рецепт
Класичне поєднання двох ягід, використовуване в багатьох зимових вітамінних заготовках, застосовується і в приготуванні морсу, насичуючи напій кисло-солодким смаком.
Інгредієнти:
ягоди брусниці - 290 г;
ягоди журавлини - 190 г;
цукор - 190 г;
очищена вода - 29 л.
Приготування
Протріть ягоди брусниці журавлини через сито. Отриманий сік відправте охолоджуватися, а вичавки змішайте з цукром в глибокій посуді і залийте питною водою. Прогрійте напій кілька хвилин, не доводячи до кипіння. Охолодіть морс, процідіть через сито і змішайте з ягідним соком. Готовий ягідний морс використовують охолодженим.
Морси з брусниці без варіння - рецепт
Простий і швидкий рецепт, який чудово підійде для щоденного використання в якості профілактичного напою в зимовий час.
Інгредієнти:
ягоди брусниці - 250 г;
лист м'яти - 2 шт.;
цукор - 50 г;
питна вода - 14 л.
Приготування
Переберіть і промийте свіжі ягоди брусниці. Викладіть їх у глибоку герметичну ємність і залийте окропом. Додайте цукор, м'яту і закрийте ємність, укутавши. Наполягайте напій кілька годин, рідину процідіть через сито, а ягоди розімніть, щоб видавити м'якоть. Готовий морс повинен бути кімнатної температури.
Морси з брусниці на зиму
Правильне приготування брусничного морсу допоможе зберегти смакові якості цього продукту при тривалому зберіганні. Перед тим як зварити морси з брусниці, ретельно переберіть ягоди і обдайте їх окропом для більшої соковитості. Якість ягід визначає смак напою.
Інгредієнти:
ягоди брусниці - 14 кг;
цукор - 1 кг;
листя м'яти - 2 шт.;
вода - 25 л;
сік лимона - 80 мл
Приготування
Промиті ягоди подрібніть в м'ясорубці, додайте трохи води, доводячи все до консистенції каші. Процідіть, використовуючи сито, сік і поставте охолоджуватися. Ягідні вичавки залийте водою, додайте м'яту і поваріть кілька хвилин, після чого знову процідіть. У чистий відвар налийте сік лимона, додайте цукор і прогрійте до повного розчинення цукру. Влийте в чистий напій ягідний сік, доведіть до кипіння і розлийте по стерильної тарі. Готовий морс закрийте кришками і зберігайте на холоді.
Морси з брусниці в мультиварці
Інгредієнти:
ягоди брусниці - 450 г;
цукор - 55 р.
Приготування
Відіжміть підготовлені ягоди брусниці. Отриманий сік помістіть в холодильник, а вичавки змішайте з цукром, залийте водою і помістіть в чашу мультиварки. Увімкніть режим «На пару», поставте таймер на чверть години і готуйте напій. Влийте сік, потримайте морс пару хвилин, вимкніть програму і остудіть морс прямо в чаші. Готовий морс процідіть і охолодіть.
Морс із замороженої брусниці - рецепт
Заморожені ягоди дозволяють готувати морси в будь-який час року. Ягоди брусниці зберігають корисний запас при заморожуванні і не втрачають його при термообробці, головне - звільнити їх природним чином.
Інгредієнти:
Приготування
Розморозьте ягоди брусниці і подрібніть їх в м'ясорубці до консистенції пюре. З'єднайте ягоди з цукром і перекладіть в глибоку каструлю. Залийте суміш чистою водою, доведіть до закипання і варіть кілька хвилин. Готовий морс процідіть і охолодіть.
Морс з журавлини і брусниці - рецепт
Класичне поєднання двох ягід, використовуване в багатьох зимових вітамінних заготовках, застосовується і в приготуванні морсу, насичуючи напій кисло-солодким смаком.
Інгредієнти:
Приготування
Протріть ягоди брусниці журавлини через сито. Отриманий сік відправте охолоджуватися, а вичавки змішайте з цукром в глибокій посуді і залийте питною водою. Прогрійте напій кілька хвилин, не доводячи до кипіння. Охолодіть морс, процідіть через сито і змішайте з ягідним соком. Готовий ягідний морс використовують охолодженим.
Морси з брусниці без варіння - рецепт
Простий і швидкий рецепт, який чудово підійде для щоденного використання в якості профілактичного напою в зимовий час.
Інгредієнти:
Приготування
Переберіть і промийте свіжі ягоди брусниці. Викладіть їх у глибоку герметичну ємність і залийте окропом. Додайте цукор, м'яту і закрийте ємність, укутавши. Наполягайте напій кілька годин, рідину процідіть через сито, а ягоди розімніть, щоб видавити м'якоть. Готовий морс повинен бути кімнатної температури.
Морси з брусниці на зиму
Правильне приготування брусничного морсу допоможе зберегти смакові якості цього продукту при тривалому зберіганні. Перед тим як зварити морси з брусниці, ретельно переберіть ягоди і обдайте їх окропом для більшої соковитості. Якість ягід визначає смак напою.
Інгредієнти:
Приготування
Промиті ягоди подрібніть в м'ясорубці, додайте трохи води, доводячи все до консистенції каші. Процідіть, використовуючи сито, сік і поставте охолоджуватися. Ягідні вичавки залийте водою, додайте м'яту і поваріть кілька хвилин, після чого знову процідіть. У чистий відвар налийте сік лимона, додайте цукор і прогрійте до повного розчинення цукру. Влийте в чистий напій ягідний сік, доведіть до кипіння і розлийте по стерильної тарі. Готовий морс закрийте кришками і зберігайте на холоді.
Морси з брусниці в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Відіжміть підготовлені ягоди брусниці. Отриманий сік помістіть в холодильник, а вичавки змішайте з цукром, залийте водою і помістіть в чашу мультиварки. Увімкніть режим «На пару», поставте таймер на чверть години і готуйте напій. Влийте сік, потримайте морс пару хвилин, вимкніть програму і остудіть морс прямо в чаші. Готовий морс процідіть і охолодіть.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Мочена брусниця в домашніх умовах - рецепт](/uploads/posts/2016-11/thumbs/mochena-brusnicya-v-domashnh-umovah-recept_431.jpeg)
Мочена брусниця в домашніх умовах - рецепт
Ягоди брусниці найчастіше зберігаються в моченому вигляді, набуваючи максимальну соковитість від витримки в холодному приміщенні. Кілька цікавих
![Морс із замороженої журавлини - рецепт](/uploads/posts/2015-07/mors-z-zamorozhenoyi-zhuravlini-recept_311.jpeg)
Морс із замороженої журавлини - рецепт
Журавлину досить широко використовують в кулінарії. На її основі створюють різні соуси або використовують як начинку для ароматної випічки.
![Морси для дітей](/uploads/posts/2015-03/morsi-dlya-dtey_551.jpeg)
Морси для дітей
Морс - це вітамінний освіжаючий напій із соку фруктів, ягід, овочів і води з додаванням меду або цукру. Представляємо вашій увазі декілька цікавих
![Морс з чорної смородини](/uploads/posts/2015-03/mors-z-chornoyi-smorodini_961.jpeg)
Морс з чорної смородини
Морс з чорної смородини - відмінний напій, особливо в осінню та зимову пору, коли застуда підстерігає на кожному кроці. Приготувати це чудодійний
![Як приготувати журавлинний морс?](/uploads/posts/2015-03/yak-prigotuvati-zhuravlinniy-mors_901.jpeg)
Як приготувати журавлинний морс?
Як приготувати журавлинний морс? Цим питанням господині задаються дуже часто, оскільки цей напій неймовірно смачний і корисний, причому і дорослим, і
![Брусничний морс - рецепт](/uploads/posts/2015-03/brusnichniy-mors-recept_201.jpeg)
Брусничний морс - рецепт
Як приготувати брусничний морс? Цим питанням переймаються багато господині, особливо в зимово-весняний період, коли людський організм ослаблений і