Варення зі сливи з апельсином
З сливи можна зробити безліч цікавих і корисних заготовок на зиму: джеми, компоти , всілякі варення. Ми розповімо вам, як приготувати варення зі сливи з апельсином. Воно має неймовірний смак, чудовий аромат і відмінну консистенцію. Такі ласощі можна подати і до гарячого чаю, і до млинців або навіть використовувати в якості начинки для домашніх пирогів.
Інгредієнти:
слива синя – 500 г;
апельсин – 50 г;
цукор пісок – 400 р.
Приготування
Сливу ретельно промиваємо, акуратно виймаємо кісточки і кожен плід розрізаємо на 4 частини.
Апельсин обполіскуємо під теплою водою, очищаємо від шкірки, видаляємо білу прошарок і подрібнюємо часточки кубиками.
У глибокій каструлі з'єднуємо всі фрукти, засипаємо цукром і ретельно все перемішуємо. Залишаємо ласощі приблизно на 2 години, щоб виділилося достатню кількість соку.
Після цього доводимо масу до закипання і готуємо 45 хвилин, помішуючи, на невеликому вогні.
Далі розливаємо варення по банках, закатуємо кришками і остуджуємо.
Інгредієнти:
жовта стигла слива – 15 кг;
апельсин – 40 г;
цукор – 15 кг.
Приготування
Сливи спочатку промиваємо і обережно виймаємо кісточки, розламавши плоди навпіл.
Апельсини обполіскуємо, ошпарюємо швидко окропом і нарізаємо разом з цедрою невеликими скибочками.
Підготовлені фрукти пропускаємо через м'ясорубку і перекладаємо отримане однорідне пюре в каструлю.
Засипаємо дрібним цукровим піском, розмішуємо і залишаємо хвилин на 30.
Відправляємо посуд на середній вогонь, доводимо до кипіння і уварюють ласощі 5-10 хвилин, помішуючи.
Тепер розфасовуємо його по банках і закручуємо кришками.
Ось і все, пікантне варення зі сливи з апельсином, приготоване через м'ясорубку, готове до вживання.
Інгредієнти:
слива синя – 1 кг;
апельсин – 60 г;
цукор – 2 ст.;
банан – 2 шт.;
горіхи волоські – 100 г;
какао – 10 г;
лимон – 40 р.
Приготування
Для приготування оригінального варення з горіхами і апельсинами, сливу добре промиваємо і виймаємо всі кісточки.
Перекладаємо заготовки в каструлю, додаємо подрібнений апельсин, збризкуємо все лимонним соком і засипаємо цукром.
На наступний день доводимо вміст до кипіння і проварюємо 10 хвилин. Далі охолодити масу і збиваємо блендером до однорідного стану.
З бананів знімаємо шкірку, нарізаємо кружальцями і розминаємо виделкою.
Додаємо какао, перемішуємо і з'єднуємо масу з фруктовим пюре. Далі кидаємо подрібнені горіхи, кип'ятимо, проварюємо 10 хвилин, і розкладаємо гаряче варення зі сливи з апельсином і волоськими горіхами по банкам.
Рецепт варення з слив з апельсином
Інгредієнти:
Приготування
Варення з жовтої сливи з апельсинами
Інгредієнти:
Приготування
Варення зі сливи з бананом і апельсином
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Варення з гарбуза з апельсином
Погодьтеся, джем з однієї лише гарбуза може не всім сподобатися, а от якщо доповнити рецепт цитрусовими, смак зміниться кардинально! Скористайтеся
Абрикосове варення часточками з апельсином
У цій статті представляємо рецепт неймовірно смачного і ароматного варення з часточками абрикосів і чудовою цитрусовою ноткою. Абрикоси чудово
Варення «Слива в шоколаді»
Сливове варення цінувалося в усі часи за свій приємний смак і корисні властивості. Але якщо вам захотілося спробувати чогось нового і здивувати
Варення з жовтої сливи
Жовті сливи відрізняються від синіх більш солодким смаком, ще їх називають медовими. Звичайно ж страви із жовтої сливи виходять незвичайно ароматними
Варення з журавлини з апельсином
Осінь - це час смачних і корисних заготовок на зиму: соків, джемів, варення. І не тільки з традиційних яблук або вишні. Сьогодні ми пропонуємо кілька
Яблучне повидло в мультиварці
Яблучне повидло - це смачне і ароматне ласощі, яке можна подати до чаю, як самостійний десерт або використовувати як начинку для пирогів. І сьогодні