Супи в банках на зиму – рецепти
Багатьом може здатися дивною ідея консервування супів на зиму. Але адже взимку не завжди можна придбати свіжі овочі хорошої якості, а якщо й пощастить, то вартість їх навряд чи порадує. Маючи влітку багатий урожай, чому б не провести ряд заготовок, серед яких будуть і супи. Рекомендуємо рецепти приготування на зиму горохового супу і харчо.
Інгредієнти:
горох колотий – 2 кг;
свіжа морква – 1 кг;
ріпчасті цибулини – 1 кг;
перець солодкий болгарський – 15-2 кг;
сік томатний (свіжовичавлений) – 35 л;
олія соняшникова без аромату – 500 мл;
цукор-пісок – 180-200 г;
сіль кам'яна не йодована – 4 ст. ложки без верху;
есенція оцтова – 05 ч. ложки.
Приготування
Для заготівлі горохового супу в банках замочуємо спочатку на кілька годин або на ніч промитий горох. Ставимо його варитися на плиту і після закипання витримуємо на плиті протягом мінімум півтори години.
Поки горох вариться, готуємо належним чином овочеву складову супу. Шаткуємо кубиками очищені цибулини і моркву пасеруємо овочеву масу у великій сковороді, розжаривши в ній попередньо один стакан соняшникової без аромату олії. Викладаємо піджарку з лука і моркви в каструлю, а в сковороду наливаємо ще склянку олії, прогріваємо його і викладаємо в посудину попередньо очищені і подрібнені кубиками або соломкою болгарський перець. Обсмажуємо перцеву масу і викладаємо разом з маслом в каструлю до овочів додаємо горох, вливаємо томатний сік, додаємо сіль та цукровий пісок і варимо заготівлю протягом сорока хвилин.
В кінці варіння додаємо в горохово-овочеву масу оцтову есенцію, перемішуємо, гарячої розфасовуємо заготовку по стерильним і сухим ємкостей, укупориваем провареними кришечками і обов'язково закутуємо ємності для самостерилизации, перевернувши їх догори дном до повного охолодження.
Аналогічним методом можна заготовити і квасолевий суп на зиму в банках.
Інгредієнти:
помідори свіжі – 2 кг;
сливи (в ідеалі кислих сортів) – 02 кг;
ріпчасті цибулини – 05 кг;
перець гострий – 1 стручок;
горіхи волоські – 120 г;
часникові головки середнього розміру – 2 шт.;
хмелі-сунелі – 20 р;
кінза або петрушка (зелень) – 2 середніх пучка;
олія соняшникова без аромату – 110 мл;
цукор-пісок – 45 г;
сіль кам'яна не йодована – 30 г;
столовий оцет – 55 мл;
горошини запашного перцю – 6-10 шт.;
лаврові листи – 4 шт.
Приготування
Спочатку з вимитих томатів знімаємо шкірку, попередньо обшпаривши плоди окропом. Перемелюємо овоч тепер в блендері або за допомогою м'ясорубки. Цибулини очищаємо від лушпиння, дрібно шаткуємо і разом з подрібненим стручком гострого перчика і хмелі-сунелі обсмажуємо в олії на сковороді до золотистого відтінку. Сливи поділяємо навпіл, видаляємо кісточки, а м'якоть проварюємо хвилин десять і перетираємо через сито. Готуємо також і горіхи, обсмаживши ядра на сухій сковороді хвилин десять, після чого подрібнивши їх у блендері.
Тепер з'єднуємо в каструлі томатну і сливову масу, додаємо піджарку з лука, перцю і уварюють на помірному вогні при частому помішуванні, до зменшення в обсязі приблизно вдвічі і загустіння. Тепер закладаємо горіхи, посічену свіжу зелень кінзи або петрушки, подрібнений часник, всипаємо цукор і сіль, а також кидаємо горошини перцю і лаврове листя. Проварюємо заготівлю ще хвилин п'ятнадцять, після чого вливаємо оцет, хвилинку прогріваємо і тут же розфасовуємо по стерильним ємкостей. Укупорив банки провареними кришками, розташовуємо їх у перевернутому вигляді під «шубою», а після остигання переміщуємо до інших заготовок.
Заготівля горохового супу на зиму в банках – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Для заготівлі горохового супу в банках замочуємо спочатку на кілька годин або на ніч промитий горох. Ставимо його варитися на плиту і після закипання витримуємо на плиті протягом мінімум півтори години.
Поки горох вариться, готуємо належним чином овочеву складову супу. Шаткуємо кубиками очищені цибулини і моркву пасеруємо овочеву масу у великій сковороді, розжаривши в ній попередньо один стакан соняшникової без аромату олії. Викладаємо піджарку з лука і моркви в каструлю, а в сковороду наливаємо ще склянку олії, прогріваємо його і викладаємо в посудину попередньо очищені і подрібнені кубиками або соломкою болгарський перець. Обсмажуємо перцеву масу і викладаємо разом з маслом в каструлю до овочів додаємо горох, вливаємо томатний сік, додаємо сіль та цукровий пісок і варимо заготівлю протягом сорока хвилин.
В кінці варіння додаємо в горохово-овочеву масу оцтову есенцію, перемішуємо, гарячої розфасовуємо заготовку по стерильним і сухим ємкостей, укупориваем провареними кришечками і обов'язково закутуємо ємності для самостерилизации, перевернувши їх догори дном до повного охолодження.
Аналогічним методом можна заготовити і квасолевий суп на зиму в банках.
Суп-харчо на зиму в банках – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку з вимитих томатів знімаємо шкірку, попередньо обшпаривши плоди окропом. Перемелюємо овоч тепер в блендері або за допомогою м'ясорубки. Цибулини очищаємо від лушпиння, дрібно шаткуємо і разом з подрібненим стручком гострого перчика і хмелі-сунелі обсмажуємо в олії на сковороді до золотистого відтінку. Сливи поділяємо навпіл, видаляємо кісточки, а м'якоть проварюємо хвилин десять і перетираємо через сито. Готуємо також і горіхи, обсмаживши ядра на сухій сковороді хвилин десять, після чого подрібнивши їх у блендері.
Тепер з'єднуємо в каструлі томатну і сливову масу, додаємо піджарку з лука, перцю і уварюють на помірному вогні при частому помішуванні, до зменшення в обсязі приблизно вдвічі і загустіння. Тепер закладаємо горіхи, посічену свіжу зелень кінзи або петрушки, подрібнений часник, всипаємо цукор і сіль, а також кидаємо горошини перцю і лаврове листя. Проварюємо заготівлю ще хвилин п'ятнадцять, після чого вливаємо оцет, хвилинку прогріваємо і тут же розфасовуємо по стерильним ємкостей. Укупорив банки провареними кришками, розташовуємо їх у перевернутому вигляді під «шубою», а після остигання переміщуємо до інших заготовок.
Рекомендуємо добрі рецепти
Ікра з кабачків на зиму – простий рецепт
Всім, хто шалено любить кабачкову ікру, пропонуємо звернути увагу на рецепти, описані далі. Розповімо, як власноруч зробити цю чудову закуску
Ікра з буряка на зиму
Серед інших домашніх закруток залиште місце для баночок з цієї дивовижно смачною закускою. Пропонуємо створити з буряка дивну ікру, яка готується
Фізаліс овочевий на зиму – рецепти приготування
З овочевого фізалісу готують багато цікавих страв, але сьогодні поговоримо, як ці чудернацькі овочі заготовити про запас. Розповімо, як зробити
Перець в томаті на зиму
Чудові заготовки можна робити з різного перцю: солодкого або горького. Прекрасні варіанти такої консервації запропоновані у цьому матеріалі.
Лечо з болгарського перцю на зиму
Шалено смачну закуску без особливих труднощів можна заготовити, використовуючи рекомендації з цього матеріалу. Далі підкажемо, як приготувати чудове,
Заправка для супу на зиму – рецепти
Серед інших заготовок, різноманітні заправки для супів неодмінно врятують вас в холодний період року. Одна маленька баночка подібної консервації