Фарширований перець на зиму
Пропонуємо вам приготувати сьогодні на зиму фарширований перець. Така закуска стане головним частуванням на будь-якому столі, і порадує гостей оригінальністю і неймовірним ароматом.
Інгредієнти:
болгарський різнобарвний перець – 3 кг;
молода капуста білокачанна – 2 кг;
морква середня – 115 г;
оцет столовий 9% - 20 мл;
кмин, сіль – за смаком.
Для маринаду:
оцет – 455 мл;
сіль – 120 г;
гвоздика – 8 шт.;
петрушка;
вода – 10 л
Приготування
Капусту тоненько шаткуємо й відправляємо в миску. Додаємо до неї очищену моркву терту, кмин, сіль за смаком і трохи оцту. Добре розминаємо овочі руками і залишаємо маринуватися на 2 години.
Тим часом обробляємо перець, вирізаємо плодоніжки, видаляємо насіння і промиваємо заготовки водою. Далі акуратно опускаємо перці в киплячу воду і засікаємо 3 хвилини. Після цього виймаємо їх шумівкою і після охолодження фаршируємо підготовленою начинкою.
На дно кожної банки кидаємо трави, спеції і викладаємо перець. Заливаємо гарячим маринадом, приготованим з води, солі і оцту. Стерилізуємо консервацію хвилин 20 і закатуємо кришками. Перевертаємо їх догори дном і охолоджуємо протягом доби, а потім прибираємо на зберігання в холодильник.
Інгредієнти:
сині баклажани – 145 г;
вода 130 мл;
олія оливкова – 20 мл;
солодкий перець – 5 шт.;
цукор – 45 г;
столовий оцет – 25 мл;
часник – 10 г;
вода – 15 л;
спеції.
Приготування
Баклажани промиваємо, нарізаємо вздовж і обсмажуємо на оливковій маслечко. Болгарські перці обробляємо і опускаємо на 5 хвилин у киплячу воду. Зелень і часник дрібненько рубаємо ножем і викладаємо на баклажани, згортаючи їх в рулети. Припущені перці фаршируємо рулетиками.
Тепер готуємо маринад: у воді розчиняємо дрібну сіль, цукор і вливаємо столовий оцет. В стерилізовану банку кидаємо спеції, закладаємо підготовлені перці і заливаємо гарячим маринадом. Стерилізуємо консервацію 30 хвилин, а потім закриваємо, закутуємо і остуджуємо. Ось і все, болгарський перець фарширований овочами на зиму готовий!
Інгредієнти:
цибулини – 115 г;
морква – 115 г;
солодкий білий перець – 15 кг;
олія соняшникова – 105 мл;
рис круглозернистий – 145 г;
цукор – 5 г;
сіль йодована – 5 г;
вода – 455 мл;
томатна паста – 190 мл
Приготування
Перед тим, як фарширувати перець на зиму, промиваємо рис і замочуємо його на 15 хвилин. Тим часом очищаємо всі овочі і обполіскуємо їх. Далі цибулю шаткуємо півкільцями, моркву натираємо на тертці і пасеруємо їх на розігрітій маслечко. Рис відварюємо 10 хвилин в мікрохвильовці і додаємо до овочів. Ретельно все перемішуємо і підсолюємо за смаком. Томатну пасту розвести водою, кип'ятимо, додаємо сіль і цукор. Оброблені перці бланшируем кілька хвилин і охолодити. Потім фаршируємо їх приготованим фаршем і викладаємо в казан. Заливаємо гарячим томатним соусом, доводимо до закипання, тушкуємо 20 хвилин і розкладаємо в банки. Стерилізуємо консервацію в мікрохвильовці 15-20 хвилин, закручуємо кришками і закутуємо в теплий плед до охолодження.
Інгредієнти:
солодкий болгарський перець – 15 кг;
часник – 10 г;
помідори стиглі – 15 кг;
спеції;
цукор – 365 г;
масло рослинне – 205 мл;
оцет – 305 мл;
сіль – 35 г;
вода – 2 л;
базилік, лавровий лист – за смаком.
Приготування
Перець промиваємо, видаляємо насіння і бланшируем кілька хвилин.
Помідори нарізаємо кубиками, підсолюємо за смаком, видавлюємо через прес часник і додаємо рубаний базилік. На дно банок кидаємо лавровий листочок. Охолоджений перець начиняємо помідорами і акуратно розкладаємо овочі по банкам.
Для розсолу, у воду висипаємо цукор, масло, сіль, столовий оцет і кип'ятимо. Заливаємо ароматною рідиною перець і стерилізуємо консервацію 15 -20 хвилин. Потім зафарбовуємо і після охолодження прибираємо фарширований болгарський перець на зиму в льох.
Рецепт фаршированого перцю овочами на зиму
Інгредієнти:
Для маринаду:
Приготування
Капусту тоненько шаткуємо й відправляємо в миску. Додаємо до неї очищену моркву терту, кмин, сіль за смаком і трохи оцту. Добре розминаємо овочі руками і залишаємо маринуватися на 2 години.
Тим часом обробляємо перець, вирізаємо плодоніжки, видаляємо насіння і промиваємо заготовки водою. Далі акуратно опускаємо перці в киплячу воду і засікаємо 3 хвилини. Після цього виймаємо їх шумівкою і після охолодження фаршируємо підготовленою начинкою.
На дно кожної банки кидаємо трави, спеції і викладаємо перець. Заливаємо гарячим маринадом, приготованим з води, солі і оцту. Стерилізуємо консервацію хвилин 20 і закатуємо кришками. Перевертаємо їх догори дном і охолоджуємо протягом доби, а потім прибираємо на зберігання в холодильник.
Перець, фарширований баклажанів на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Баклажани промиваємо, нарізаємо вздовж і обсмажуємо на оливковій маслечко. Болгарські перці обробляємо і опускаємо на 5 хвилин у киплячу воду. Зелень і часник дрібненько рубаємо ножем і викладаємо на баклажани, згортаючи їх в рулети. Припущені перці фаршируємо рулетиками.
Тепер готуємо маринад: у воді розчиняємо дрібну сіль, цукор і вливаємо столовий оцет. В стерилізовану банку кидаємо спеції, закладаємо підготовлені перці і заливаємо гарячим маринадом. Стерилізуємо консервацію 30 хвилин, а потім закриваємо, закутуємо і остуджуємо. Ось і все, болгарський перець фарширований овочами на зиму готовий!
Перець, фарширований овочами і рисом на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як фарширувати перець на зиму, промиваємо рис і замочуємо його на 15 хвилин. Тим часом очищаємо всі овочі і обполіскуємо їх. Далі цибулю шаткуємо півкільцями, моркву натираємо на тертці і пасеруємо їх на розігрітій маслечко. Рис відварюємо 10 хвилин в мікрохвильовці і додаємо до овочів. Ретельно все перемішуємо і підсолюємо за смаком. Томатну пасту розвести водою, кип'ятимо, додаємо сіль і цукор. Оброблені перці бланшируем кілька хвилин і охолодити. Потім фаршируємо їх приготованим фаршем і викладаємо в казан. Заливаємо гарячим томатним соусом, доводимо до закипання, тушкуємо 20 хвилин і розкладаємо в банки. Стерилізуємо консервацію в мікрохвильовці 15-20 хвилин, закручуємо кришками і закутуємо в теплий плед до охолодження.
Перець, фарширований помідорами і часником на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Перець промиваємо, видаляємо насіння і бланшируем кілька хвилин.
Помідори нарізаємо кубиками, підсолюємо за смаком, видавлюємо через прес часник і додаємо рубаний базилік. На дно банок кидаємо лавровий листочок. Охолоджений перець начиняємо помідорами і акуратно розкладаємо овочі по банкам.
Для розсолу, у воду висипаємо цукор, масло, сіль, столовий оцет і кип'ятимо. Заливаємо ароматною рідиною перець і стерилізуємо консервацію 15 -20 хвилин. Потім зафарбовуємо і після охолодження прибираємо фарширований болгарський перець на зиму в льох.
Рекомендуємо добрі рецепти
Помідори в томаті на зиму - рецепти
Неймовірно смачну заготівлю пропонуємо зробити, дотримуючись наших рекомендацій. Розповімо прекрасні рецепти консервації помідорів в томаті. Така
Перець, фарширований овочами на зиму
Абсолютно незвичайну заготівлю рекомендуємо зробити за простими рецептами. Далі розповімо, як по-новому консервувати болгарські перці - закриємо їх
Баклажани в аджике на зиму без стерилізації
Існує безліч варіантів консервування овочів. Кожен по своєму оригінальний і неповторний. Ця стаття присвячена баклажанів, і закривати ми їх будемо в
Соте з баклажанів на зиму
Одне з найпростіших овочевих страв - це соте. Рецептів його приготування є дуже багато і найбільш смачним воно виходить зі свіжих сезонних овочів.
Перець, фарширований капустою
Перець, фарширований капустою - смачна закуска, яку можна подати до будь-якого гарніру: відвареної картоплі або рису, а також його можна
Перець на зиму
Ароматні перчики найчастіше виступають головною складовою різних салатів, соусів або лечо. Давайте розглянемо з вами деякі цікаві варіанти