Маринований болгарський перець
Користуючись останніми тижнями достатку овочів на лотках місцевих ринків і маркетів, не пропустіть шансу приготувати солодкий маринований болгарський перець. Найцікавіші рецепти маринованих перців ми розглянемо нижче.
Маринований болгарський перець на зиму без стерилізації
Почнемо з класичній варіації перцю в простому маринаді, який найчастіше заготовляють на зиму в наших краях. Маринад простий і включає в себе всього чотири інгредієнти: воду, оцет, цукор і сіль, але урізноманітнити його можна лавром, гілочками кропу, запашним перцем та іншими прянощами.
Інгредієнти:
вода – 245 мл;
оцет – 115 мл;
цукор – 75 г;
солодкий перець – 4 шт.
Приготування
Змішайте складові маринаду разом і дайте закипіти. Перець розділіть на брусочки і відправте в киплячий маринад. Проваріть перці в маринаді 8-10 хвилин, а потім розподіліть у чистій тарі і залийте киплячим маринадом. Відразу ж загорніть банки ошпареними кришками і охолодіть перед розміщенням на зберігання.
Маринований болгарський перець – рецепт
У цьому рецепті звичайний варіант маринаду з білого укусу і води ми розширюємо яблучним оцтом, а також насінням гірчиці, селери, часником і лавром.
Інгредієнти:
солодкий перець – 440 г;
ріпчаста цибуля – 65 г;
цукор – 145 г;
вода – 260 мл;
білий оцет – 145 мл;
яблучний оцет – 115 мл;
насіння селери – 1 ч. ложка;
перець горошком – 1 ч. ложка;
щіпка насіння гірчиці;
часниковий зубок – 1 шт.;
лист лавра – 1 шт.
Приготування
Поставте банки на стерилізацію. Цибулю і перець наріжте брусочками. Поставте варитися маринад з оцту, води, цукру, часнику і прянощів. Після закипання зменшіть жар і варіть маринад 15 хвилин. Розкладіть в банки овочі і залийте киплячим маринадом. Відразу ж загорніть все стерильними кришками.
Як маринувати болгарський перець цілком на зиму?
Ще один цікавий спосіб заготівлі перців передбачає їх попереднє обсмажування на грилі. В результаті перці набувають приємний підкопчений смак, прекрасно поєднується з кислуватим маринадом.
Інгредієнти:
часник – 2 зубки;
винний оцет – 45 мл;
вода – 450 мл;
чебрець – 4 гілочки;
перці – 4-5 шт.
Приготування
Перці злегка надколіть у плодоніжки і обсмажте на грилі близько 8 хвилин або до м'якості та легкого почорніння шкірки. На даному етапі з перців, за бажанням, можна легко дістати плодоніжку. Укладіть перці в банки разом з часником, а решту овочевий сік злийте, розбавте водою, додайте оцет, сіль і чебрець. Проваріть маринад близько 5 хвилин, а після покрийте їм вміст банок. Болгарський перець, маринована цілком відразу ж закатують ошпареними кришками. Заготовку слід зберігати в холодильнику.
Маринований болгарський перець з медом
Інгредієнти:
болгарський перець – 4 шт.;
часник – 1 зубок;
мед – 5 мл;
оцет винний – 15 мл;
оливкова олія – 45 мл;
гілочка розмарину.
Приготування
Болгарський перець запечіть на грилі, як описано в попередньому рецепті. М'які перець наріжте соломкою, укладіть в банки і залийте маринадом з суміші оцту, олії, меду, пюрированного часнику і солі. Покладіть гілочку розмарину слідом. Зберігайте в холодильнику аж до одного місяця.
Болгарський перець, маринований в олії з часником
Інгредієнти:
болгарський перець – 640 г;
оливкова олія – 115 мл;
часник – 3 зубки;
бальзамічний оцет – 15 мл;
жменя зелені базиліка;
щіпка сушеного орегано;
щіпка пластівців чилі.
Приготування
Перець запечіть на грилі до почорніння шкірки. Покладіть перці в пакет на кілька хвилин, а потім очистіть від шкірки і насіння. Розкладіть по чистим банкам і залийте сумішшю масла, зелені і пюрированного часнику.
Маринований болгарський перець на зиму без стерилізації
Почнемо з класичній варіації перцю в простому маринаді, який найчастіше заготовляють на зиму в наших краях. Маринад простий і включає в себе всього чотири інгредієнти: воду, оцет, цукор і сіль, але урізноманітнити його можна лавром, гілочками кропу, запашним перцем та іншими прянощами.
Інгредієнти:
Приготування
Змішайте складові маринаду разом і дайте закипіти. Перець розділіть на брусочки і відправте в киплячий маринад. Проваріть перці в маринаді 8-10 хвилин, а потім розподіліть у чистій тарі і залийте киплячим маринадом. Відразу ж загорніть банки ошпареними кришками і охолодіть перед розміщенням на зберігання.
Маринований болгарський перець – рецепт
У цьому рецепті звичайний варіант маринаду з білого укусу і води ми розширюємо яблучним оцтом, а також насінням гірчиці, селери, часником і лавром.
Інгредієнти:
Приготування
Поставте банки на стерилізацію. Цибулю і перець наріжте брусочками. Поставте варитися маринад з оцту, води, цукру, часнику і прянощів. Після закипання зменшіть жар і варіть маринад 15 хвилин. Розкладіть в банки овочі і залийте киплячим маринадом. Відразу ж загорніть все стерильними кришками.
Як маринувати болгарський перець цілком на зиму?
Ще один цікавий спосіб заготівлі перців передбачає їх попереднє обсмажування на грилі. В результаті перці набувають приємний підкопчений смак, прекрасно поєднується з кислуватим маринадом.
Інгредієнти:
Приготування
Перці злегка надколіть у плодоніжки і обсмажте на грилі близько 8 хвилин або до м'якості та легкого почорніння шкірки. На даному етапі з перців, за бажанням, можна легко дістати плодоніжку. Укладіть перці в банки разом з часником, а решту овочевий сік злийте, розбавте водою, додайте оцет, сіль і чебрець. Проваріть маринад близько 5 хвилин, а після покрийте їм вміст банок. Болгарський перець, маринована цілком відразу ж закатують ошпареними кришками. Заготовку слід зберігати в холодильнику.
Маринований болгарський перець з медом
Інгредієнти:
Приготування
Болгарський перець запечіть на грилі, як описано в попередньому рецепті. М'які перець наріжте соломкою, укладіть в банки і залийте маринадом з суміші оцту, олії, меду, пюрированного часнику і солі. Покладіть гілочку розмарину слідом. Зберігайте в холодильнику аж до одного місяця.
Болгарський перець, маринований в олії з часником
Інгредієнти:
Приготування
Перець запечіть на грилі до почорніння шкірки. Покладіть перці в пакет на кілька хвилин, а потім очистіть від шкірки і насіння. Розкладіть по чистим банкам і залийте сумішшю масла, зелені і пюрированного часнику.
Рекомендуємо добрі рецепти
Маринований перець на зиму
Після заготовок на основі огірків і помідорів, почесне третє місце за популярністю на столах наших їдців займають мариновані перці. Далі підкажемо,
Маринований виноград на зиму
Незважаючи на те, що в наших краях виноград частіше використовують в якості бази для вина, на ділі у ягід є маса різноманітних, куди більш
Маринована цибуля
Кожна господиня повинна навчитися маринувати цибуля, тому що нерідко в рецептах трапляється саме цей інгредієнт. Маринований лук незамінний до
Мариновані помідори на зиму
Мариновані помідори – класика заготовок. Існують сотні рецептів їх приготування, але у кожної господині знайдеться свій, який припав до смаку усій
Маринований буряк - рецепт
Буряк - один з найбільш популярних зиязиках овочів. Її додають у борщ, вінегрет та інші страви, солять і, звичайно ж, маринують. Останній спосіб
Маринований редис - рецепт
Редис - корисний і улюблений багатьма овоч. У ньому міститься велика кількість мінеральних солей, ферментів і вітамінів. І сьогодні ми розповімо, як