Хрустка квашена капуста швидкого приготування - рецепт

Швидка і смачна хрустка квашена капуста
Почати, як завжди, пропонуємо з бази, рецепт якої потребує лише невелику головку капусти і сіль. Ми вирішили також доповнити рецепт насінням пажитника, але таке доповнення залишаємо на ваш розсуд.
Інгредієнти:
Приготування
За сквашивание капусти відповідають окремі бактерії, що викликають бродіння цукру з овочевих листя. А тому для того, щоб закуска вийшла правильною, перед тим, як зробити хрустку квашену капусту будинку переконайтеся в тому, що використовуйте максимально чистий посуд, дошки і ножі (попередньо обдайте їх) і протріть робочу поверхню. Не забудьте також вимити руки, оскільки ними ми будемо обминати капусту.
Зніміть зів'ялі або пошкоджені листя з капустяного качана, а все решту дрібно нашаткуйте. Розітріть нашатковані листя з сіллю і гуньбою (якщо використовуєте), буквально масажуйте їх аж до 10 хвилин, щоб максимально порушити цілісність капустяних листів і пустити більше соку. Тепер добре утрамбуйте листя капусти в банку і помістіть чистий вантаж зверху. Час від часу придавлюйте вантаж сильніше, а через добу подивіться, чи достатньо соку виділилося: рідина повинна повністю покривати капусту. Якщо соку недостатньо, підлийте розсіл із суміші чайної ложки солі і склянки води. Залиште капусту бродити на 2-3 діб, а потім знімайте пробу.
Смачна, швидка і хрустка квашена фіолетова капуста
Зберегти капусту хрусткою навіть після перебування під пресом допоможе оцет. Ви можете використовувати як звичайний столовий оцет, так і поекспериментувати зі смаком, додавши продукт на основі яблука або винограду. Додаткового смаку також можуть додати кільця цибулі і прянощі.
Інгредієнти:
Приготування
Капусту тонко нашаткуйте, а цибулину наріжте кільцями. Змішайте овочі, посоліть їх і гарненько розімніть протягом 3-6 хвилин. Приготуйте розчин оцту у воді. Утрамбуйте капусту в банки і влийте оцтовий розчин. Помістіть вантаж зверху і закрийте горлечко банки з капустою марлею. Хрустка квашена капуста з оцтом по цьому рецепту повинна провести при кімнатній температурі не менше 2 доби.
Як зробити квашену капусту білої і хрусткою?
Інгредієнти:

Приготування
Приготуйте простий розсіл, розчинивши сіль з цукром в теплій воді, додавши оцет і залишивши все охолодитися. Головним ключем до хрусткої квашеній капусті швидкого приготування стане тонка нарізка самих капустяного листя. Наріжте їх тонко, щоб прискорити процес просолювання, а потім утрамбуйте листя в банки і залийте підготовленим розсолом. Накривши горлечко банки марлевим відрізу, залиште капусту бродити при кімнатній температурі на дві-три доби.
Рекомендуємо добрі рецепти

Як заквасити капусту, щоб була хрустка?
Улюблена закуска, яка завжди присутня на столах майже кожного будинку в нашій країні, звичайно, квашена капуста. І далі розкриємо декілька секретів

Хрустка квашена капуста - рецепт
Квашена капуста - не тільки чудова закуска на всі випадки життя на вашому столі, але ще і дуже корисний для здоров'я продукт. А хрустка квашена

Квашена капуста швидкого приготування
Зазвичай процедура приготування квашеної капусти займає не один день, і не у всіх вистачає терпіння так довго чекати. На виручку приходить рецепт

Капуста з хроном на зиму
Квашена капуста - чудова закуска на обідньому столі. І сьогодні ми пропонуємо зробити капусту з хроном на зиму. Читайте наші оригінальні, але в теж

Квашена капуста з журавлиною
Рецептів приготування квашеної капусти досить багато. Для закваски в неї додають моркву, кмин, насіння кропу, які надають їй своєрідний неповторний

Квашена капуста
Рецепт приготування кислої капусти Квашена капуста улюблена багатьма народами світу, але особливу популярність отримала у слов'янських країнах. Легка