Плоский індійський хліб Паратха - простота приготування і подачі

Класичний рецепт Паратхи
Інгредієнти:
Приготування
Борошно ретельно просіваємо і пересипаємо в глибоку миску. Поступово вливаємо теплу кип'ячену воду до тих пір, поки маса не почне загусати. У результаті тісто повинне вийти еластичним і не прилипати до рук. Добре вимішуємо його приблизно 10 хвилин. Потім змащуємо миску олією, загортаємо тісто вдвічі і накриваємо зверху чистим, злегка вологим рушником. Прибираємо миску в тепле місце на 1 годину, після чого знову гарненько вимішуємо.
Далі розкачуємо тісто в тонкий пласт так, щоб коржі виходили однаковими симетричними. Змащуємо верхівку топленим маслом, злегка присипаємо просіяним борошном і складаємо корж конвертом розміром приблизно з кулак. Після цього знову ретельно розкачуємо тісто, потім перевертаємо і проробляємо те ж саме з іншого боку.
Тепер ставимо на плиту сковороду, наливаємо масла і добре розігріваємо. Обсмажуємо корж протягом декількох секунд, змащуємо невеликою кількістю топленого масла і швидким, але різким рухом підкидаємо, щоб перевернути Паратху. Повторюємо всю послідовність дій для іншої сторони. Страва буде готове, коли воно придбає приємний світло-коричневий колір. Подаємо хліб гарячим з будь-якими свіжими овочами і різними стравами.
Рецепт Паратхи з картопляною начинкою
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Для подачі:
Приготування
Із зазначених у рецептурі інгредієнтів замішуємо м'яке і еластичне тісто. Потім скачуємо його в рівний кулька, загортаємо в харчову плівку і залишаємо приблизно на 1 годину при кімнатній температурі. Відпочиле тісто розділяємо на 6 однакових частин, розкачуємо кожну довгу тонку ковбаску, звертаємо в спіраль, намотуючи навколо пальця, і кладемо поруч один з одним на стіл, накривши плівкою на 30 хвилин.

Чавунну сковороду гарненько раскаливаем, кладемо на неї корж, змащуємо рослинним маслом і смажимо протягом 2 хвилин, потім швидким рухом перевертаємо і готуємо ще стільки ж. Проробляємо те ж саме з іншими коржами. Перед подачею на стіл, розрізаємо Паратху ножицями на четвертинки і подаємо з йогуртом або сметаною.
Рекомендуємо добрі рецепти

Часникові булочки
Часникові булочки хороші як самі по собі, в якості основи для бутерброда, так і в доповнення до улюблених гарячих страв. Рецепти ароматних булочок

Коржі з картоплею
Балабушки - це смачне блюдо, яке обожнюють і дорослі, і діти. Приготувати їх можна з будь-якою начинкою, все залежить від ваших уподобань. В нашій

Узбецький коржик
Любите страви узбецької кухні? Тоді ви напевно чули про узбецьких коржиках. Хочете влаштувати сім'ї смачний узбецький вечерю? Можна приготувати плов,

Тхина - рецепт
Східна паста тхина годиться для приготування соусів, основних страв, традиційних солодощів або маринадів. Рецепти цього популярного страви ми

Індійські коржики - рецепт
Індійські коржики - це смачний і популярний хліб, який можна легко приготувати за нашими простими рецептами. У даній статті ми розберемося, як спекти

Як приготувати хичини?
Хичини - страва дуже незвичайне і неймовірно смачне. Його готують по-різному. Ми вже розповідали про хичинах з мисом, сиром, а сьогодні вирішили