Шматочок Індії на вашому столі: чікен масала
![Шматочок Індії на вашому столі: чікен масала Шматочок Індії на вашому столі: чікен масала](/uploads/posts/2015-01/shmatochok-ndyi-na-vashomu-stol-chken-masala_421.jpeg)
Chicken tikka masala
Приготування
Перед приготуванням варто зауважити, що маринад слід приготувати за добу до вживання.
Перець чилі, часник і імбир збиваємо в блендері з рослинним маслом. Додаємо до овочів паприку, гарам-масала, томатну пасту і коріандр. Ретельно збиваємо все ще раз. Даємо суміші постояти хоча б добу, а потім обвалюємо в ній шматочки курки і залишаємо в холодильнику на ніч.
На наступний день на невеликій кількості рослинного масла пасеруємо цибулю, перець та інші спеції. Тримаємо все на вогні близько 10 хвилин, а потім додаємо нарізаний помідор і натуральний йогурт. Тепер додаємо шматочки курки і тримаємо на вогні ще 15-20 хвилин. Готову страву заправляємо вершками і прикрашаємо листям коріандру. Подаємо з овочевим салатом і відварним рисом .
Ароматна чікен масала
Інгредієнти:
Приготування
У невеликій мисці змішуємо часник, імбир, куркуму, гарам масала, коріандр і кмин. В іншій мисці з'єднуємо йогурт, сіль і половину суміші спецій з маленької миски, кладемо в готовий маринад шматочки курячого філе і ретельно перемішуємо, щоб шматочки курки вкрилися рівномірним шаром суміші. Даємо м'яса промаринуватися близько 4-6 годин.
Наливаємо олію в товстостінну жаровню, додаємо цибулю, томатну пасту, кардамон і сушений чилі. Смажимо пряну суміш, постійно помішуючи, до тих пір, поки паста не почне темніти. Половину суміші спецій також засипаємо в жаровню і обсмажуємо ще 4 хвилини. Додаємо очищені від шкірки і злегка розім'яті томати, тримаємо суміш на вогні ще 8-10 хвилин, до тих пір, поки соус не почне густіти. Тепер в томатну основу можна додавати вершки і петрушку, і залишати тушкуватися на 30-40 хвилин.
Курку, яка вже досить промаринувалася в соусі, тримаємо під грилем близько 10 хвилин, потім при необхідності додатково нарізаємо і відправляємо в вершковий соус. Даємо курці протушкувати хвилин 8-10
![Шматочок Індії на вашому столі: чікен масала Шматочок Індії на вашому столі: чікен масала](/uploads/posts/2015-01/shmatochok-ndyi-na-vashomu-stol-chken-masala_442.jpeg)
Рис є не обов'язковим доповненням до цієї страви, любителі гострого можуть замінити гарнір традиційними коржами чапаті . Для їх приготування необхідно змішати 2 склянки борошна з половиною склянки теплої води і сіллю. Далі потрібно розім'яти туге тісто, дати йому відпочити з півгодини, а потім розкачати і смажити коржі на вершковому маслі.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Шашлик з креветок](/uploads/posts/2015-03/shashlik-z-krevetok_671.jpeg)
Шашлик з креветок
Солодкувате м'ясо креветок відмінно відтіняє ароматом димку, тому, чому б не проводити цьогорічне літо святом барбекю з морепродуктів, на якому ви
![Страви з тілапії](/uploads/posts/2015-03/stravi-z-tlapyi_991.jpeg)
Страви з тілапії
Тілапія - проста і смачна рибка. І сьогодні ми підкажемо, які страви можна приготувати. Давайте посмажимо її з різними спеціями і добавками на
![Курча каррі - рецепт](/uploads/posts/2015-03/kurcha-karr-recept_861.jpeg)
Курча каррі - рецепт
Курча каррі - це гостре і пікантне блюдо, для тих, хто не боїться незвичайних смакових поєднань. Подають його зазвичай з відварним рисом або
![Бараняча нога, запечена в духовці](/uploads/posts/2015-03/baranyacha-noga-zapechena-v-duhovc_941.jpeg)
Бараняча нога, запечена в духовці
Якщо ви не знаєте, що приготувати на святковий стіл в якості гарячого блюда, тому що старі рецепти набридли і хочеться новенького, спробуйте запекти
![Дивовижний індійський плов біріані](/uploads/posts/2015-01/divovizhniy-ndyskiy-plov-bran_581.jpeg)
Дивовижний індійський плов біріані
Варіантів приготування плову існує досить багато, і всі вони мають певну специфіку. І сьогодні ми пропонуємо вам кілька незвичайних рецептів
![Гостро-солодкий дхансак з креветками](/uploads/posts/2015-01/gostro-solodkiy-dhansak-z-krevetkami_771.jpeg)
Гостро-солодкий дхансак з креветками
Дхансак - це популярний індійське блюдо, в якому чудово поєднуються, як гострі, так і солодкі смакові нотки. І сьогодні ми розповімо вам як його