Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Суші-торт

5-01-2015, 11:10
830
Суші-торт
Суші-торт - нове оформлення звичного японського ласощі, яке робить його не тільки ситніше, але і зручніше при поїданні. Та й особливих навичок для приготування цієї страви не потрібно, на відміну від вимог автентичного рецепта. Як приготувати суші-торт, який стане прикрасою будь-якого святково столу, ми розберемося в цій статті.

Суші-торт - рецепт


Інгредієнти:

  • рис - 120 г;

  • рисовий оцет - 4 ст. ложки;

  • цукор - 4 ст. ложки;

  • сіль - 1 ч. ложка;

  • норі - 1 аркуш;

  • сьомга - 500 г;

  • авокадо - 1 шт.;

  • огірок - 1 шт.;

  • масло авокадо - 2 ст. ложки;

  • кунжут - 4 ст. ложки.


  • Приготування
    Рис замочуємо в холодній воді на 1 годину. В цей час рисовий оцет, цукор і сіль підігріваємо до розчинення твердих інгредієнтів, а після остуджуємо.
    Рис заливаємо 360 мл води, ставимо на плиту, доводимо до кипіння і варимо 5 хвилин під кришкою, потім зменшуємо вогонь і варимо ще 5 хвилин. Готовому рісу даємо настоятися під кришкою хвилин 10 після додаємо оцет, перемішуємо. Сьомгу ретельно промиваємо під холодною водою, очистити від шкіри і кісток, нарізаємо тонкою соломкою і змішати з маслом авокадо і кунжутним насінням. Залишаємо в холодильнику на 15-20 хвилин. Огірок очищаємо від шкірки і нарізаємо соломкою. Аналогічним чином робимо і з авокадо.
    На лист норі вологими руками викладаємо половину рису і розрівнюємо по всій поверхні. Зверху розподіляємо шар огірка, потім авокадо і сьомгу. Повторюємо процедуру ще раз. Даємо торту постояти в холодильнику 30 хвилин, а після - сервіруємо.

    Салат суші-торт «Три ікринки»


    Інгредієнти:

  • рис - 250 г;

  • рисовий оцет - 2 ст. ложки;

  • цукор - 1 ч. ложка;

  • сіль -1 ч. ложка;

  • яйця - 2 шт.;

  • креветки варені - 250 г;

  • сьомга - 200 г;

  • авокадо - 1 шт.;

  • майонез - 4 ст. ложки;

  • норії - 4 листків;

  • ікра 3-х видів (біла, чорна, червона) - 70 р.


  • Приготування
    Рис для суші відварюємо, згідно порад з попереднього рецепту, і заправляємо сумішшю оцту, солі і цукру.
    Авокадо очищаємо від шкірки і нарізаємо тонкими пластинами, відварені креветки чистимо від панцира, а рибу промиваємо та нарізаємо тонкими смужками. Яйця збиваємо з сіллю і смажимо тонкі яєчні млинці, які також необхідно нарізати соломкою.
    Остиглий рис мокрими руками ділимо на 4 частини. На лист норі викладаємо першу частину рису, за нею шар креветок, авокадо, майонезу, і знову шар норі, який потім покриваємо рисом, сьомгою, майонезом і яєчними млинцями. Останнім знову йде шар норі, рис далі і майонез. Останній шар прикрашаємо 3 видами ікри (наприклад, білої і фарбованої (чорної) ікрою щуки, і червоною ікрою) і подаємо суші-торт до столу не забувши попередньо охолодити 30-50 хвилин.

    Суші-торт - простий рецепт


    Інгредієнти:

  • рис - 3 ст.;

  • вода - 3 3/4 ст.;

  • рисовий оцет - 1/2 ст.;

  • сіль - 1 ст. ложка;

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • майонез - 2 ст. ложки;

  • зелена цибуля - 30 р;

  • васабі - 2 ст. ложки;

  • лимонний сік - 1 ч. ложка;

  • крабове м'ясо - 120 г;

  • креветки - 120 г;

  • норі - 3 аркуша.


  • Приготування
    Суші-торт

    Рис відварюємо і приправляємо підігрітою сумішшю рисового оцту, солі і цукру.
    В окремій мисці змішуємо майонез, лимонний сік, 2 чайні ложки васабі (бажано порошку) і нарізаний зелений лук. Додаємо соус до суміші відвареного і нарізаного крабового м'яса і креветок, ретельно перемішуємо.
    Листи норі прожарюємо на сковороді без масла 30 секунд, для посилення смаку. На шар клейонки укладаємо 1/4 остиглого рису і розрівнюємо його руками. Далі кладемо лист норі, на якому мокрими руками розподіляємо 1/4 рису і промазуємо її гострим соусом. Наступним йде шар крабового м'яса і креветок, 1/4 рису і знову норі. Далі останній шар крупи і шар соусу. Готовий торт прикрашаємо цілими креветками, залишками зеленої цибулі, охолоджуємо приблизно годину і подаємо до столу. Приємного апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Роли з сьомгою
    Роли з сьомгою
    Роли вже давно набули шалену популярність. Так що тепер усі господині вчаться готувати їх будинку. Як це зробити і які інгредієнти знадобляться? Про
    Роли з креветками
    Роли з креветками
    Роли з креветками - одне з популярних страв японської кухні. Якщо ви вирішили приготувати їх вдома, то варто дізнатися про те, як правильно зробити
    Темакі
    Темакі
    Ви жити не можете без японської кухні? Любите суші, роли, гострі супи та інші страви цього регіону? Як раз для вас представляємо рецепти темакі -
    Роли з авокадо
    Роли з авокадо
    Роли з авокадо - надзвичайно корисна страва, що прийдеться до смаку і вегетаріанцеві, і мясоеду. Докладні рецепти японської страви шукайте в цій
    Роли з лососем
    Роли з лососем
    Роли - це популярне японське блюдо з яким знайомі багато хто з нас. Їх готують з найрізноманітнішими начинками: з огірком, ікрою, сьомгою і т. д. І
    Суші з лососем
    Суші з лососем
    Суші з лососем - це грудочку рису з краплею васабі зверху покритий скибочкою сирої риби. Зазвичай вони подаються з соєвим соусом. Давайте розглянемо