Суші-торт - нове оформлення звичного японського ласощі, яке робить його не тільки ситніше, але і зручніше при поїданні. Та й особливих навичок для приготування цієї страви не потрібно, на відміну від вимог автентичного рецепта. Як приготувати суші-торт, який стане прикрасою будь-якого святково столу, ми розберемося в цій статті.
Суші-торт - рецепт
Інгредієнти: рис - 120 г; рисовий оцет - 4 ст. ложки; цукор - 4 ст. ложки; сіль - 1 ч. ложка; норі - 1 аркуш; сьомга - 500 г; авокадо - 1 шт.; огірок - 1 шт.; масло авокадо - 2 ст. ложки; кунжут - 4 ст. ложки. Приготування Рис замочуємо в холодній воді на 1 годину. В цей час рисовий оцет, цукор і сіль підігріваємо до розчинення твердих інгредієнтів, а після остуджуємо.
Рис заливаємо 360 мл води, ставимо на плиту, доводимо до кипіння і варимо 5 хвилин під кришкою, потім зменшуємо вогонь і варимо ще 5 хвилин. Готовому рісу даємо настоятися під кришкою хвилин 10 після додаємо оцет, перемішуємо. Сьомгу ретельно промиваємо під холодною водою, очистити від шкіри і кісток, нарізаємо тонкою соломкою і змішати з маслом авокадо і кунжутним насінням. Залишаємо в холодильнику на 15-20 хвилин. Огірок очищаємо від шкірки і нарізаємо соломкою. Аналогічним чином робимо і з авокадо.
На лист норі вологими руками викладаємо половину рису і розрівнюємо по всій поверхні. Зверху розподіляємо шар огірка, потім авокадо і сьомгу. Повторюємо процедуру ще раз. Даємо торту постояти в холодильнику 30 хвилин, а після - сервіруємо.
Салат суші-торт «Три ікринки»
Інгредієнти: рис - 250 г; рисовий оцет - 2 ст. ложки; цукор - 1 ч. ложка; сіль -1 ч. ложка; яйця - 2 шт.; креветки варені - 250 г; сьомга - 200 г; авокадо - 1 шт.; майонез - 4 ст. ложки; норії - 4 листків; ікра 3-х видів (біла, чорна, червона) - 70 р. Приготування Рис для суші відварюємо, згідно порад з попереднього рецепту, і заправляємо сумішшю оцту, солі і цукру.
Авокадо очищаємо від шкірки і нарізаємо тонкими пластинами, відварені креветки чистимо від панцира, а рибу промиваємо та нарізаємо тонкими смужками. Яйця збиваємо з сіллю і смажимо тонкі яєчні млинці, які також необхідно нарізати соломкою.
Остиглий рис мокрими руками ділимо на 4 частини. На лист норі викладаємо першу частину рису, за нею шар креветок, авокадо, майонезу, і знову шар норі, який потім покриваємо рисом, сьомгою, майонезом і яєчними млинцями. Останнім знову йде шар норі, рис далі і майонез. Останній шар прикрашаємо 3 видами ікри (наприклад, білої і фарбованої (чорної) ікрою щуки, і червоною ікрою) і подаємо суші-торт до столу не забувши попередньо охолодити 30-50 хвилин.
Суші-торт - простий рецепт
Інгредієнти: рис - 3 ст.; вода - 3 3/4 ст.; рисовий оцет - 1/2 ст.; сіль - 1 ст. ложка; цукор - 2 ст. ложки; майонез - 2 ст. ложки; зелена цибуля - 30 р; васабі - 2 ст. ложки; лимонний сік - 1 ч. ложка; крабове м'ясо - 120 г; креветки - 120 г; норі - 3 аркуша. Приготування Рис відварюємо і приправляємо підігрітою сумішшю рисового оцту, солі і цукру.
В окремій мисці змішуємо майонез, лимонний сік, 2 чайні ложки васабі (бажано порошку) і нарізаний зелений лук. Додаємо соус до суміші відвареного і нарізаного крабового м'яса і креветок, ретельно перемішуємо.
Листи норі прожарюємо на сковороді без масла 30 секунд, для посилення смаку. На шар клейонки укладаємо 1/4 остиглого рису і розрівнюємо його руками. Далі кладемо лист норі, на якому мокрими руками розподіляємо 1/4 рису і промазуємо її гострим соусом. Наступним йде шар крабового м'яса і креветок, 1/4 рису і знову норі. Далі останній шар крупи і шар соусу. Готовий торт прикрашаємо цілими креветками, залишками зеленої цибулі, охолоджуємо приблизно годину і подаємо до столу. Приємного апетиту!