Вернуться назад Распечатать

Суші-торт

Суші-торт
Суші-торт - нове оформлення звичного японського ласощі, яке робить його не тільки ситніше, але і зручніше при поїданні. Та й особливих навичок для приготування цієї страви не потрібно, на відміну від вимог автентичного рецепта. Як приготувати суші-торт, який стане прикрасою будь-якого святково столу, ми розберемося в цій статті.

Суші-торт - рецепт


Інгредієнти:

  • рис - 120 г;

  • рисовий оцет - 4 ст. ложки;

  • цукор - 4 ст. ложки;

  • сіль - 1 ч. ложка;

  • норі - 1 аркуш;

  • сьомга - 500 г;

  • авокадо - 1 шт.;

  • огірок - 1 шт.;

  • масло авокадо - 2 ст. ложки;

  • кунжут - 4 ст. ложки.


  • Приготування
    Рис замочуємо в холодній воді на 1 годину. В цей час рисовий оцет, цукор і сіль підігріваємо до розчинення твердих інгредієнтів, а після остуджуємо.
    Рис заливаємо 360 мл води, ставимо на плиту, доводимо до кипіння і варимо 5 хвилин під кришкою, потім зменшуємо вогонь і варимо ще 5 хвилин. Готовому рісу даємо настоятися під кришкою хвилин 10 після додаємо оцет, перемішуємо. Сьомгу ретельно промиваємо під холодною водою, очистити від шкіри і кісток, нарізаємо тонкою соломкою і змішати з маслом авокадо і кунжутним насінням. Залишаємо в холодильнику на 15-20 хвилин. Огірок очищаємо від шкірки і нарізаємо соломкою. Аналогічним чином робимо і з авокадо.
    На лист норі вологими руками викладаємо половину рису і розрівнюємо по всій поверхні. Зверху розподіляємо шар огірка, потім авокадо і сьомгу. Повторюємо процедуру ще раз. Даємо торту постояти в холодильнику 30 хвилин, а після - сервіруємо.

    Салат суші-торт «Три ікринки»


    Інгредієнти:

  • рис - 250 г;

  • рисовий оцет - 2 ст. ложки;

  • цукор - 1 ч. ложка;

  • сіль -1 ч. ложка;

  • яйця - 2 шт.;

  • креветки варені - 250 г;

  • сьомга - 200 г;

  • авокадо - 1 шт.;

  • майонез - 4 ст. ложки;

  • норії - 4 листків;

  • ікра 3-х видів (біла, чорна, червона) - 70 р.


  • Приготування
    Рис для суші відварюємо, згідно порад з попереднього рецепту, і заправляємо сумішшю оцту, солі і цукру.
    Авокадо очищаємо від шкірки і нарізаємо тонкими пластинами, відварені креветки чистимо від панцира, а рибу промиваємо та нарізаємо тонкими смужками. Яйця збиваємо з сіллю і смажимо тонкі яєчні млинці, які також необхідно нарізати соломкою.
    Остиглий рис мокрими руками ділимо на 4 частини. На лист норі викладаємо першу частину рису, за нею шар креветок, авокадо, майонезу, і знову шар норі, який потім покриваємо рисом, сьомгою, майонезом і яєчними млинцями. Останнім знову йде шар норі, рис далі і майонез. Останній шар прикрашаємо 3 видами ікри (наприклад, білої і фарбованої (чорної) ікрою щуки, і червоною ікрою) і подаємо суші-торт до столу не забувши попередньо охолодити 30-50 хвилин.

    Суші-торт - простий рецепт


    Інгредієнти:

  • рис - 3 ст.;

  • вода - 3 3/4 ст.;

  • рисовий оцет - 1/2 ст.;

  • сіль - 1 ст. ложка;

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • майонез - 2 ст. ложки;

  • зелена цибуля - 30 р;

  • васабі - 2 ст. ложки;

  • лимонний сік - 1 ч. ложка;

  • крабове м'ясо - 120 г;

  • креветки - 120 г;

  • норі - 3 аркуша.


  • Приготування
    Суші-торт

    Рис відварюємо і приправляємо підігрітою сумішшю рисового оцту, солі і цукру.
    В окремій мисці змішуємо майонез, лимонний сік, 2 чайні ложки васабі (бажано порошку) і нарізаний зелений лук. Додаємо соус до суміші відвареного і нарізаного крабового м'яса і креветок, ретельно перемішуємо.
    Листи норі прожарюємо на сковороді без масла 30 секунд, для посилення смаку. На шар клейонки укладаємо 1/4 остиглого рису і розрівнюємо його руками. Далі кладемо лист норі, на якому мокрими руками розподіляємо 1/4 рису і промазуємо її гострим соусом. Наступним йде шар крабового м'яса і креветок, 1/4 рису і знову норі. Далі останній шар крупи і шар соусу. Готовий торт прикрашаємо цілими креветками, залишками зеленої цибулі, охолоджуємо приблизно годину і подаємо до столу. Приємного апетиту!