Шашлик по-вірменськи
Для шанувальників кавказької кухні пропонуємо рецепти приготування цього вірменського шашлику. Реалізувати їх зовсім нескладно, а результат перевершить всі ваші очікування.
Інгредієнти:
свинина (ошийок) – 18-21 кг;
ріпчаста цибуля – 450 г;
олія соняшникова рафінована – 55 мл;
горошини чорного перцю – 15 г;
горошини коріандру – 10 г;
базилік сушений – 1 ст. ложка;
велика сіль – 20 г або по смаку.
Приготування
Шашлик по-вірменськи обов'язково готується зі свинини. В даному випадку ми візьмемо свинячий ошийок, який традиційно замаринуем. Для цього очищаємо і нарізаємо кільцями цибулини, а горошини чорного перцю і коріандру розтираємо в ступці до дрібної крихти. Промите і розрізане на шматочки розміром трохи більше сірникової коробки м'ясо покласти в емальовану або скляну посудину, додаємо цибулю, рафінована олія, подрібнений коріандр і чорний перець, засипаємо базилік сушений сіль і добренько все руками розминаємо, щоб цибулю і м'ясо почали віддавати сік. Ставимо посуд з м'ясом на полицю холодильника і даємо промаринуватися протягом семи годин. Краще залишити свинину в маринаді на ніч, але приблизно години за півтора-два перед смаженням необхідно витримати її при кімнатних умовах.
Тепер нанизуємо скибочки м'яса на шампур і смажимо на мангалі до готовності, періодично поливаючи їх соком від маринаду.
Інгредієнти:
свинина (карбонад) – 18-21 кг;
петрушка сушена – 1 ч. ложка;
кріп сушений – 1 ч. ложка;
горошини чорного перцю – 15 г;
чебрець сушений – 2/3 ч. ложки;
базилік сушений – 15-2 ст. ложки;
велика сіль – 20 г або по смаку.
Приготування
Даний рецепт вірменського шашлику передбачає використання для його приготування свинячого карбонаду. Для початку промиємо м'ясо, обсушим і разрежем на порційні шматки товщиною приблизно два сантиметри. Тепер в окремій мисці змішуємо сушений базилік, чебрець, кріп і петрушку, додаємо також свіжозмелені зерна чорного перчика і перемішуємо. Натираємо шматки свинини сіллю і пряної сухою сумішшю, укладаємо у відповідну посудину і залишаємо години на два при кімнатних умовах.
Смажимо промариновані шматки свинячого карбонаду на решітці. Перші п'ять хвилин підтримуємо під м'ясом сильний жар, перевертаючи грати регулярно, щоб м'ясо не підгоріло, а придбало підсмажену скоринку, яка допоможе зберегти всі соки всередині шматка. Потім інтенсивність спека знижуємо і доводимо свинину до готовності, намагаючись прогрівати її рівномірно з двох сторін, продовжуючи для цього регулярно перевертати решітку.
Шашлик необхідно подавати з вірменським соусом, рецепт якого ми пропонуємо нижче.
Інгредієнти:
паста томатна – 260 г;
вода – 140 мл;
сіль – 10 г;
цукровий пісок – 30 г;
цибуля – 80 г;
часникові зубці – 3 шт.;
перець свіжозмелену чорний – 10 г;
бутони гвоздики – 3 шт.;
листя петрушки, кінзи і кропу – за смаком.
Приготування
Пасту томатну розводимо водою і прогріваємо до кипіння. Додаємо бутони гвоздики, перець, сіль, цукор і проварюємо, помішуючи протягом п'яти хвилин. Тепер перетираємо через тертці або подрібнюємо у блендері цибулину і часникові зубці, подрібнюємо зелень, додаємо в соус і перемішуємо.
Як зробити шашлик зі свинини по-вірменськи?
Інгредієнти:
Приготування
Шашлик по-вірменськи обов'язково готується зі свинини. В даному випадку ми візьмемо свинячий ошийок, який традиційно замаринуем. Для цього очищаємо і нарізаємо кільцями цибулини, а горошини чорного перцю і коріандру розтираємо в ступці до дрібної крихти. Промите і розрізане на шматочки розміром трохи більше сірникової коробки м'ясо покласти в емальовану або скляну посудину, додаємо цибулю, рафінована олія, подрібнений коріандр і чорний перець, засипаємо базилік сушений сіль і добренько все руками розминаємо, щоб цибулю і м'ясо почали віддавати сік. Ставимо посуд з м'ясом на полицю холодильника і даємо промаринуватися протягом семи годин. Краще залишити свинину в маринаді на ніч, але приблизно години за півтора-два перед смаженням необхідно витримати її при кімнатних умовах.
Тепер нанизуємо скибочки м'яса на шампур і смажимо на мангалі до готовності, періодично поливаючи їх соком від маринаду.
Справжній вірменський шашлик - рецепт з карбонаду
Інгредієнти:
Приготування
Даний рецепт вірменського шашлику передбачає використання для його приготування свинячого карбонаду. Для початку промиємо м'ясо, обсушим і разрежем на порційні шматки товщиною приблизно два сантиметри. Тепер в окремій мисці змішуємо сушений базилік, чебрець, кріп і петрушку, додаємо також свіжозмелені зерна чорного перчика і перемішуємо. Натираємо шматки свинини сіллю і пряної сухою сумішшю, укладаємо у відповідну посудину і залишаємо години на два при кімнатних умовах.
Смажимо промариновані шматки свинячого карбонаду на решітці. Перші п'ять хвилин підтримуємо під м'ясом сильний жар, перевертаючи грати регулярно, щоб м'ясо не підгоріло, а придбало підсмажену скоринку, яка допоможе зберегти всі соки всередині шматка. Потім інтенсивність спека знижуємо і доводимо свинину до готовності, намагаючись прогрівати її рівномірно з двох сторін, продовжуючи для цього регулярно перевертати решітку.
Шашлик необхідно подавати з вірменським соусом, рецепт якого ми пропонуємо нижче.
Вірменський соус для шашлику
Інгредієнти:
Приготування
Пасту томатну розводимо водою і прогріваємо до кипіння. Додаємо бутони гвоздики, перець, сіль, цукор і проварюємо, помішуючи протягом п'яти хвилин. Тепер перетираємо через тертці або подрібнюємо у блендері цибулину і часникові зубці, подрібнюємо зелень, додаємо в соус і перемішуємо.
Рекомендуємо добрі рецепти
Яка частина свинини краще для шашлику?
Всі знають, що запорукою ідеального результату в приготуванні шашлику є правильне м'ясо. Далі розповімо, яку частину свинини потрібно вибрати для
Як приготувати шашлик з свинини на мангалі?
Не секрет, що саме з свинини шашлик виходить особливо смачною. Далі розповімо, як посмажити його на тліючих вугіллях, попередньо замаринувавши в
Шашлик в духовці на шпажках
Не варто засмучуватися, якщо вихід на пікнік не вдався з якоїсь причини. Смачний, запаморочливо ароматний шашлик можна посмажити і на домашній кухні.
Як смачно замаринувати шашлик зі свинини?
Маринування шашлику - невід'ємна частина всього процесу приготування цього улюбленого всіма страви. Пропонуємо кілька незрівнянних варіацій найбільш
Шашлик з баранини - рецепт
Не в кожного вистачить сміливості взятися за приготування шашлику з баранини, оскільки зіпсувати його досить просто, а от замаринувати і обсмажити
Шашлик в гранатовому соку
Шашлик - улюблене багатьма блюдо для пікніка та свята. Різновидів маринаду для нього дуже багато: його готують і в томатному соку, і в майонезі, і з