Як приготувати самсу?
Сьогоднішня тема зацікавить любителів самси. Це дуже смачне блюдо узбецької кухні при правильному приготуванні є неймовірним ласощами, який дивував своєю соковитістю і насиченістю. І зовсім не обов'язково для його випікання використовувати тандир. У духовці самса виходить нітрохи не гірше. І ви зможете в цьому переконатися, приготувавши страву власноруч у себе на кухні. А наші рецепти допоможуть вам досягти потрібного результату.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно пшеничне – скільки візьме тісто;
очищена вода – 200 мл;
сало курдючне – 100 г;
сіль – 10 г;
Для начинки:
м'якоть баранини – 420 г;
білий цибулю – 800 г;
сало курдючне 250 г;
зіра – щіпка;
мелений чорний перець – за смаком;
мелений червоний перець – за смаком;
сіль – за смаком;
рафінована рослинна олія;
кунжутне насіння.
Приготування
Для початку ми розповімо, як приготувати тісто для самси. Для цього нарізаємо курдючне сало досить дрібно, вытапливаем з нього на прогрітій сковороді жир і витягаємо шкварки. Потім наливаємо в миску воду, розчиняємо в ній сіль і, потроху підсипаючи просіяне борошно, заводимо тісто. Вимішуємо його довго і ретельно, від цього залежить смак готових виробів. В кінці замісу додаємо отриманий витоплений жир і ще раз гарненько вимішуємо. Тепер прикриваємо ком тесту харчовою плівкою і розміщуємо в холодильнику на годину.
За цей час м'якоть баранини і курдючне сало нарізаємо як можна дрібніше гострим ножем, а ріпчаста цибуля позбавляємо від лушпиння і шаткуємо чвертькільцями або кубиками. З'єднуємо подрібнене м'ясо, сало і цибулю у великій мисці, присмачую за смаком чорним і червоним меленим перцем, зірою і сіллю і гарненько перемішуємо.
Тепер вистояла тісто ділимо на шматочки. Їх величина залежить від бажаного розміру готової самси. Розкачуємо кожен з них до отримання пласта товщиною два-три міліметри, по центру викладаємо приготовлену раніше начинку і защипуємо краю мішечком. Можна при бажанні формувати вироби прямокутної або трикутної форми. В такому випадку зручніше розкачати тісто великим пластом, який в свою чергу вже розрізати на квадрати або прямокутники.
Укладаємо самсу швом вниз на промаслений лист, промазуємо поверхню виробів маслом зверху, притрушиваем кунжутним насінням, збризкуємо зверху трохи водою за допомогою розпилювача і розміщуємо на середньому рівні попередньо прогрітій до максимальної температури духовки. У процесі випікання до рум'яності самсу зволожуємо ще два-три рази, що додасть їй хрусткого смаку. Після придбання виробами бажаної рум'яності, відкриваємо дверцята духовки, не вимикаючи її, і витримуємо пристрої ще протягом десяти хвилин.
Інгредієнти:
готове листкове тісто – 4 пласта;
м'ясо (м'якоть) – 420 г;
ріпчаста цибуля біла – 500 г;
мелений чорний перець – за смаком;
зіра або інші спеції – за смаком;
яйце – 1 шт.;
насіння кунжутне – 35-50 р.
Приготування
Поки розморожується листкове тісто, займемося приготуванням начинки. Для цього м'ясо нарізаємо як можна дрібніше. Якщо шматок виявився з невеликою кількістю жирових прошарків, то необхідно додати також трохи нарізаного сала. Очищений ріпчасту цибулю шаткуємо чвертькільцями або кубиками і додаємо до м'яса. Присмачую масу сіллю, перцем і зірою або будь-якими іншими спеціями на ваш смак і перемішуємо.
Розмерзається тісто розкачуємо трохи і розрізаємо на шматки бажаної форми. На кожен викладаємо начинку, защипуємо краю і розміщуємо на деку, застеливши його заздалегідь пергаментным листом. Промазуємо вироби збитим яйцем, притрушиваем кунжутним насінням і ставимо в заздалегідь прогріту до 200 градусів духовку на двадцять хвилин чи до отримання бажаного підрум'янення. Під час випікання кілька разів збризкуємо самсу холодною водою.
Як приготувати узбецьку самсу в духовці?
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Для початку ми розповімо, як приготувати тісто для самси. Для цього нарізаємо курдючне сало досить дрібно, вытапливаем з нього на прогрітій сковороді жир і витягаємо шкварки. Потім наливаємо в миску воду, розчиняємо в ній сіль і, потроху підсипаючи просіяне борошно, заводимо тісто. Вимішуємо його довго і ретельно, від цього залежить смак готових виробів. В кінці замісу додаємо отриманий витоплений жир і ще раз гарненько вимішуємо. Тепер прикриваємо ком тесту харчовою плівкою і розміщуємо в холодильнику на годину.
За цей час м'якоть баранини і курдючне сало нарізаємо як можна дрібніше гострим ножем, а ріпчаста цибуля позбавляємо від лушпиння і шаткуємо чвертькільцями або кубиками. З'єднуємо подрібнене м'ясо, сало і цибулю у великій мисці, присмачую за смаком чорним і червоним меленим перцем, зірою і сіллю і гарненько перемішуємо.
Тепер вистояла тісто ділимо на шматочки. Їх величина залежить від бажаного розміру готової самси. Розкачуємо кожен з них до отримання пласта товщиною два-три міліметри, по центру викладаємо приготовлену раніше начинку і защипуємо краю мішечком. Можна при бажанні формувати вироби прямокутної або трикутної форми. В такому випадку зручніше розкачати тісто великим пластом, який в свою чергу вже розрізати на квадрати або прямокутники.
Укладаємо самсу швом вниз на промаслений лист, промазуємо поверхню виробів маслом зверху, притрушиваем кунжутним насінням, збризкуємо зверху трохи водою за допомогою розпилювача і розміщуємо на середньому рівні попередньо прогрітій до максимальної температури духовки. У процесі випікання до рум'яності самсу зволожуємо ще два-три рази, що додасть їй хрусткого смаку. Після придбання виробами бажаної рум'яності, відкриваємо дверцята духовки, не вимикаючи її, і витримуємо пристрої ще протягом десяти хвилин.
Як приготувати самсу з м'ясом з листкового тіста?
Інгредієнти:
Приготування
Поки розморожується листкове тісто, займемося приготуванням начинки. Для цього м'ясо нарізаємо як можна дрібніше. Якщо шматок виявився з невеликою кількістю жирових прошарків, то необхідно додати також трохи нарізаного сала. Очищений ріпчасту цибулю шаткуємо чвертькільцями або кубиками і додаємо до м'яса. Присмачую масу сіллю, перцем і зірою або будь-якими іншими спеціями на ваш смак і перемішуємо.
Розмерзається тісто розкачуємо трохи і розрізаємо на шматки бажаної форми. На кожен викладаємо начинку, защипуємо краю і розміщуємо на деку, застеливши його заздалегідь пергаментным листом. Промазуємо вироби збитим яйцем, притрушиваем кунжутним насінням і ставимо в заздалегідь прогріту до 200 градусів духовку на двадцять хвилин чи до отримання бажаного підрум'янення. Під час випікання кілька разів збризкуємо самсу холодною водою.
Рекомендуємо добрі рецепти
Самса з гарбузом по-узбецьки
Дуже популярний вид узбецької випічки - самсу, можна приготувати самостійно, причому зовсім без труднощів. Далі докладно розповімо, як спекти на
Рецепт самси з м'ясом
Чудову узбецьку випічку можна успішно приготувати самостійно в домашній духовці, дотримуючись запропонованих у статті рецептами. Розповімо, як спекти
Самса в духовці
Найвідоміший вид узбецької випічки - самсу, можна успішно приготувати в духовці на домашній кухні. Причому блюдо вийде не гірше традиційного аналога.
Тісто для самси - узбецький рецепт
Популярний східне блюдо - самсу можна приготувати кількома способами. Найпоширенішим є саме узбецький варіант цієї чудесної випічки, якому і
Самса з гарбузом
Чому б не урізноманітнити простий домашній обід новенької випічкою, та ще й східної? Пропонуємо спекти чудову самсу, скориставшись традиційними
Тісто для самси
Самса - давно прижився на теренах нашої країни вид узбецької випічки, яку успішно можна приготувати самостійно на домашній кухні. Ця стаття