Тайське каррі
![Тайське каррі Тайське каррі](/uploads/posts/2015-01/tayske-karr_811.jpeg)
В даний час каррі дуже популярно в багатьох інших країнах, в тому числі, і в Таїланді. Від індійських традиційних сумішей тайські каррі відрізняються тим, що їх готують і зберігають у вигляді вологої густої пасти. Відомо безліч місцевих тайських рецептів пасти каррі, серед них можна виділити шість основних типів, які використовують у приготуванні топових тайських страв.
Вивчимо їх уважніше. У великих і середніх містах автентичні продукти можна придбати в спеціалізованих відділах супермаркетів, азіатських крамницях та на ринках (ну, або дещо можна замінити подібними продуктами).
Тайський зелений соус-паста каррі
Інгредієнти:
Приготування
Насіння зіри , коріандру і горошини перцю висипаємо в суху гарячу сковороду і злегка прогріваємо.
Видаляємо плодоніжки перчиком; дрібно рубаємо цибулю і часник, лемонграс, очищений галангал і листя лайма готуємо до обробки в блендері. Закладаємо всі підготовлені і інші інгредієнти в робочу чашу блендера.
Додаємо цедру, зняту з лимона і трохи лаймового соку. Доводимо до однорідності. Зберігати можна в холодильнику в скляній тарі, щільно закритою, протягом близько 2-х тижнів. В пасту також можна додати кокосову стружку, корінь і зелень селери.
Приблизно так само (з такими ж пропорціями) можна приготувати традиційну тайську червону пасту каррі. Тільки замість зелених
![Тайське каррі Тайське каррі](/uploads/posts/2015-01/tayske-karr_902.jpeg)
До складу традиційної тайської жовтої пасти каррі входять коріандр, кумін, лемонграс, часник, куркума, лавровий лист, імбир, кайенский перець, кориця, мускатний горіх і пажитник, а також кокосове молоко і пальязикай цукор.
Всі ці традиційні соуси використовуються для приготування різних страв (рибних, м'ясних, овочевих).
Наприклад, щоб приготувати курку каррі по-тайськи, тушкуємо курку з цибулею в казані з додаванням пасти каррі і подаємо з рисом.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Курча каррі - рецепт](/uploads/posts/2015-03/kurcha-karr-recept_861.jpeg)
Курча каррі - рецепт
Курча каррі - це гостре і пікантне блюдо, для тих, хто не боїться незвичайних смакових поєднань. Подають його зазвичай з відварним рисом або
![Том Ям: рецепт](/uploads/posts/2015-01/tom-yam-recept_681.jpeg)
Том Ям: рецепт
Тайський гострий кислий суп, який отримав назву том ям, - досить популярне блюдо як в самому Таїланді, так і в ресторанах місцевої кухні. Приготувати
![Тайський суп з кокосовим молоком](/uploads/posts/2015-01/tayskiy-sup-z-kokosovim-molokom_541.jpeg)
Тайський суп з кокосовим молоком
Тайський суп з кокосовим молоком - дуже неординарна блюдо, яке, можливо, не всім припаде до смаку. А тому, готувати його варто в тому випадку, коли
![Смажений рис](/uploads/posts/2015-01/smazheniy-ris_591.jpeg)
Смажений рис
Більшість з нас готують рис звичним способом, відварюючи рис у воді або на пару. Але чи знайомі ви зі східним гарніром з смаженого рису? Ні, тоді
![Соус каррі](/uploads/posts/2015-01/sous-karr_771.jpeg)
Соус каррі
Каррі - мабуть, найвідоміша індійська приправа. Приготувати її непросто, але при бажанні можна роздобути всі необхідні інгредієнти. Крім того, можна
![Курка каррі з ананасами](/uploads/posts/2015-01/kurka-karr-z-ananasami_661.jpeg)
Курка каррі з ананасами
Каррі - це гостра індійська приправа, що складається з набору пряних трав. Її широко використовують у всьому світі для приготування різних страв. І