Напій щербет
Щербет (або шербет) - це традиційний напій Східних країн, який представляє собою солодке прохолодні напої на основі фруктового пюре, карамелі і прянощів. Шербет може бути густим або рідким: перший варіант часто заморожують і подають у вигляді фруктового сорбе, а другий - просто охолоджують або подають з льодом.
Турецький напій щербет надзвичайно просто готувати, а арсенал наявних смаків налічує тисячі і тисячі, тут вам і традиційні плодово-ягідні шербети, і варіанти з квітів фіалки, троянди, шипшини, щавлю або навіть колотих горіхів.
Як приготувати шербет ви дізнаєтеся в цій статті. Якщо представлені рецепти здадуться вам солодкими, і не утоляющими спрагу, спробуйте пити соки фреш - вони не містять нічого зайвого!
Інгредієнти:
полуничний сироп - 50 г;
ягідний морс - 100 мл;
ягоди полуниці - 3 -4 шт.;
м'ята - 2 листочка;
лід.
Приготування
Ягоди полуниці збиваємо з ягідним морсом і наливаємо в склянку з колотим льодом. Поливаємо напій полуничним сиропом і прикрашаємо листочками м'яти.
Лід у складі напою можна замінити ванільним або полуничним морозивом, так як класичні рецепти шербету допускають додавання молока або вершків. Якщо ж ви вважаєте, що краще рецептів молочних коктейлів з морозивом ні, то не кладіть це ласощі, а просто з'їжте окремо.
Вам не вдалося знайти полуничний сироп? Тоді досить просто зварити свій власний з цукру і води у співвідношенні 1:2 або полити напій сиропом з ягідного варення.
Імбирний шербет - напій на любителя, оскільки своїм різким і пряним смаком він може запросто відлякати «західної» людини.
Інгредієнти:
корінь імбиру - 1 шт.;
апельсин - 2 шт.;
вода - 200 мл;
цукор - 1/2 ст.
Приготування
Шматочок імбиру товщиною з великий палець і довжиною 3-5 см, очищаємо і замочуємо у 200 мл води на ніч. На наступний день імбирну воду наливаємо в сотейник і змішуємо з цукром, варимо з отриманого розчину негустий сироп.
З двох апельсинів вижимам сік і доливаємо його до сиропу. Отримане пиття охолоджуємо і перед подачею розливаємо в келихи з льодом. Прикрашаємо шербет цедрою апельсина і тертим вимоченим імбиром.
Любителям більш різкого смаку радимо замінити апельсиновий сік грейпфрутовий і посипати готовий напій щіпкою меленої кориці.
Гранатовий щербет - справжнє східне пиття, оскільки подається в поєднанні з рожевим сиропом або водою.
Інгредієнти:
гранатовий сік - 250 мл;
цукор - 1/2 ст;
пелюстки троянд - 1 ст.
Приготування
Пелюстки троянд укладаємо шарами в невелику банку або емальований посуд. Кожен шар квіткових пелюсток пересипаємо цукром або цукровою пудрою, а виділяється у міру настоювання зливаємо сироп в окрему ємність, попередньо процідивши. По мірі виділення сиропу, що залишилися рожеві пелюстки можна додатково засипати цукром.
Гранатовий сік змішуємо з 1/2 чайної ложки отриманого сиропу і ставимо охолоджуватися. Готовий напій подаємо з льодом, прикрасивши зернами граната.
Замість рожевого сиропу для приготування гранатового шербету часто використовують рожеве масло, але не більше 1 краплі на літр соку.
Чудовий прохолодний напій в цю спекотну літню пору, який крім свіжості дарує заряд енергії і відмінно бадьорить з ранку.
Інгредієнти:
вода - 1 1/2 ст.;
апельсин - 1 шт.;
лимон - 1 шт.;
цукор - 1/2 ст.;
міцний чай - 1 ст. ложка.
Приготування
Цедру цитрусових довільно нарізаємо і заливаємо окропом, залишаємо настоюватися на 3-4 години. З решти фруктів вичавлюємо сік.
Ароматний настій на кірках проціджуємо і змішуємо з 1/2 склянки апельсинового соку і 3 столовими ложками лимонного соку. В отриману суміш додатково засипаємо цукор і доливаємо міцно заварений чай, гарненько перемішуємо майбутній шербет і ставимо охолоджуватися.
Готовий напій розливаємо в келихи і прикрашаємо листочком м'яти або тертою цедрою цитрусових.
Турецький напій щербет надзвичайно просто готувати, а арсенал наявних смаків налічує тисячі і тисячі, тут вам і традиційні плодово-ягідні шербети, і варіанти з квітів фіалки, троянди, шипшини, щавлю або навіть колотих горіхів.
Як приготувати шербет ви дізнаєтеся в цій статті. Якщо представлені рецепти здадуться вам солодкими, і не утоляющими спрагу, спробуйте пити соки фреш - вони не містять нічого зайвого!
Полуничний напій щербет - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Ягоди полуниці збиваємо з ягідним морсом і наливаємо в склянку з колотим льодом. Поливаємо напій полуничним сиропом і прикрашаємо листочками м'яти.
Лід у складі напою можна замінити ванільним або полуничним морозивом, так як класичні рецепти шербету допускають додавання молока або вершків. Якщо ж ви вважаєте, що краще рецептів молочних коктейлів з морозивом ні, то не кладіть це ласощі, а просто з'їжте окремо.
Вам не вдалося знайти полуничний сироп? Тоді досить просто зварити свій власний з цукру і води у співвідношенні 1:2 або полити напій сиропом з ягідного варення.
Імбирний щербет
Імбирний шербет - напій на любителя, оскільки своїм різким і пряним смаком він може запросто відлякати «західної» людини.
Інгредієнти:
Приготування
Шматочок імбиру товщиною з великий палець і довжиною 3-5 см, очищаємо і замочуємо у 200 мл води на ніч. На наступний день імбирну воду наливаємо в сотейник і змішуємо з цукром, варимо з отриманого розчину негустий сироп.
З двох апельсинів вижимам сік і доливаємо його до сиропу. Отримане пиття охолоджуємо і перед подачею розливаємо в келихи з льодом. Прикрашаємо шербет цедрою апельсина і тертим вимоченим імбиром.
Любителям більш різкого смаку радимо замінити апельсиновий сік грейпфрутовий і посипати готовий напій щіпкою меленої кориці.
Гранатовий щербет
Гранатовий щербет - справжнє східне пиття, оскільки подається в поєднанні з рожевим сиропом або водою.
Інгредієнти:
Приготування
Пелюстки троянд укладаємо шарами в невелику банку або емальований посуд. Кожен шар квіткових пелюсток пересипаємо цукром або цукровою пудрою, а виділяється у міру настоювання зливаємо сироп в окрему ємність, попередньо процідивши. По мірі виділення сиропу, що залишилися рожеві пелюстки можна додатково засипати цукром.
Гранатовий сік змішуємо з 1/2 чайної ложки отриманого сиропу і ставимо охолоджуватися. Готовий напій подаємо з льодом, прикрасивши зернами граната.
Замість рожевого сиропу для приготування гранатового шербету часто використовують рожеве масло, але не більше 1 краплі на літр соку.
Фруктовий шербет з чаєм
Чудовий прохолодний напій в цю спекотну літню пору, який крім свіжості дарує заряд енергії і відмінно бадьорить з ранку.
Інгредієнти:
Приготування
Цедру цитрусових довільно нарізаємо і заливаємо окропом, залишаємо настоюватися на 3-4 години. З решти фруктів вичавлюємо сік.
Ароматний настій на кірках проціджуємо і змішуємо з 1/2 склянки апельсинового соку і 3 столовими ложками лимонного соку. В отриману суміш додатково засипаємо цукор і доливаємо міцно заварений чай, гарненько перемішуємо майбутній шербет і ставимо охолоджуватися.
Готовий напій розливаємо в келихи і прикрашаємо листочком м'яти або тертою цедрою цитрусових.
Рекомендуємо добрі рецепти
Полуничний лікер в домашніх умовах
Полуничний лікер є істинно жіночим напоєм. Його можна пити як самостійно, так і використовувати у вигляді добавок до коктейлів. Давайте розглянемо
Коктейль «Маргарита» - рецепт
Коктейль «Маргарита» давно відомий у всьому світі. Хочете приготувати його в домашніх умовах і пригостити друзів і подруг? Тоді наша стаття
Крюшон - рецепт
Любите прохолодні напої? Рецепт крюшону врятує вас в самий жаркий день! Як його приготувати, ми докладно опишемо в цьому матеріалі, так що не
Як правильно заварювати шипшину?
Всі ми з дитинства знаємо про те, якими чудодійні властивості має шипшина, і напій з плодів зокрема. Але ось ми вже дорослі і тепер прийшов час і нам
Морозиво «Щербет»
Любите морозиво? А хто ж його не любить?! Всім ласунам і просто бажаючим охолодитися в таку спеку пропонуємо приготувати дуже смачне морозиво щербет.
Сорбет: рецепт
Сорбет - це одночасно і десерт на кшталт морозива, і прохолодний напій. Готувати його дуже просто, а до столу він завжди доводиться дуже до речі,