Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Заварне тісто для чебуреків

Заварне тісто для чебуреків

4-01-2015, 21:47
4 187
Заварне тісто для чебуреків
Чебуреки - улюблена багатьма випічка, являє собою своєрідний пиріжок з тонкого бездріжджового тесту. Відмінний смак і приємний вигляд дозволяють віднести цю страву до розряду святкових. Звичніше, коли чебуреки готуються з звичайного прісного тіста. Ми ж пропонуємо вам рецепт заварного тіста на чебуреки.
Чебуреки з заварного тіста більш ніжні і пористі. Для начинки чудово підійдуть не тільки фарш, але і сир із зеленню. Деякі господині печуть для дітей чудово смачні чебуреки з солодкою начинкою: ягоди або дуже густого джему (повидла).

Як зробити заварне тісто?


Інгредієнти для тіста:

  • борошно - 8 склянок;

  • жовток - 2 шт.;

  • рослинна рафінована і дезодорована олія - 2 ст. ложки;

  • вода - 2 склянки;

  • горілка - 2 ст. ложки.


  • Приготування тіста
    Закип'ятимо воду, додавши сіль і цукор приблизно по чайній ложці. Не знімаючи каструлю з вогню, вливаємо дезодорована олія різко додаємо склянку борошна. Каструльку знімаємо з плити і інтенсивно розмішуємо масу. Відразу хочемо попередити: повної однорідності суміші вам добиватися ні до чого, будуть присутні невеликі грудочки, як в сирі.
    Даємо можливість суміші охолонути. Це необхідно, щоб не зварився яєчний жовток. Тепер додаємо жовтки, трохи горілки. Все розмішуємо, поступово всипаючи борошно. На присипану обробну дошку ставимо тісто і всипаємо ще борошно, щоб тісто не прилипало до рук. Намагаємося якомога ретельніше вимісити тестову масу, щоб потім чебуреки вийшли особливо м'якими. В ідеалі для отримання еластичного тіста, його необхідно місити 15 хвилин.
    Заварне тісто для чебуреків

    Прикриваємо тісто чистою бавовняною серветкою і даємо йому «відпочити» 1 год.
    Начинки для чебуреків
    Паралельно готуємо начинку для чебуреків. Ми пропонуємо два види начинки: з м'ясного фаршу і сиру з зеленню.
    Начинка з сиру з зеленню
    Інгредієнти:

  • сир - 800 г;

  • суміш зелені (кріп, зелена цибуля і петрушка).


  • Приготування
    Ріжемо дрібно зелень, перемішуємо в мисочці з сиром, злегка підсолюємо.
    Начинка з м'яса
    Інгредієнти:

  • м'ясо - 600 г;

  • цибуля - 2 великих цибулини;

  • вода - 1 стакан.


  • Приготування
    Прокрутіть через м'ясорубку шматочки м'яса. Краще, якщо це буде баранина, але можете в однакових пропорціях взяти яловичину і нежирну свинину. В кінці пропустіть цибулю. Для більш гострого запаху додайте кілька зубчиків часнику. Фарш в мисочці підсолити, додайте перець, влийте води, щоб він мав нещільну констинтенцию і після смаження залишився ніжним.

    Приготування чебуреків з заварного тіста


    Ділимо тісто приблизно на 20 шматочків, з кожного - скачуємо кульку. Кулька з тіста розкачуємо в тонкий корж, постійно присипаючи борошном дошку і качалку.
    На половину коржа товстим шаром викладаємо начинку, відступивши трохи від краю. Складаємо коржик навпіл - краї двох половинок повинні бути суміщені. Ретельно защипуємо краю, щоб при термічній обробці вони не розповзлися.
    Заварне тісто для чебуреків
    Для надійності можна загорнути краї напуском («кіскою») - так буде і красивіше, і ви забезпечите цілісність готових чебуреків.
    Обсмажуємо чебуреки у великій кількості дезодорованої соняшникової олії з обох сторін. Обов'язково добре розжарте масло перед викладенням чебуреків, інакше тісто прилипне до сковороді і чебуреки при перевертанні порвуться.
    Чебуреки - це страва, яку їдять гарячим. Остиглі чебуреки теж, звичайно, смачні, але тісто стає більш м'яким, вбираючи бульйон з фаршу. Тому ви можете заздалегідь приготувати тісто і начинку для чебуреків, а товку почати ближче до очікуваної трапези.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як приготувати чебуреки?
    Як приготувати чебуреки?
    Чебуреки з сиром - відмінне блюдо, яке може стати як сніданком, так і чудовим перекусом. Чому саме з сиром? Так адже не всі люблять м'ясо. Ну а для
    Чебуреки з гарбузом - рецепт
    Чебуреки з гарбузом - рецепт
    Чебуреки - традиційний вигляд вельми популярного страви з тіста з начинкою в кулінарних традиціях тюрских, кавказьких і монгольських народів. Це
    Чебуреки з сиром
    Чебуреки з сиром
    Якщо ви любите готувати страви різних народів світу, то має бути вже пробували ліпити традиційні чебуреки. Сьогодні ми поговоримо про їх різновиди -
    Тісто для чебуреків на кефірі
    Тісто для чебуреків на кефірі
    Якщо ви коли-небудь спробуєте чебуреки на кефірі, то більше експериментувати з тестом не захочете. Мабуть, на кефірі тісто виходить найкраще, не
    Начинка для чебуреків
    Начинка для чебуреків
    Чебуреки - смачне блюдо татарської кухні. І сьогодні ми розповімо, які начинки для нього можна зробити. Це може бути м'ясна, грибна, з сиром і т. д.
    Тісто на чебуреки на воді
    Тісто на чебуреки на воді
    Чебуреки - це смачне татарське блюдо, яке традиційно готують з м'ясом. І в сьогоднішній нашій статті ми розповімо, як зробити тісто на чебуреки на