Лазанья в домашніх умовах - рецепт приготування

М'ясна лазанья – рецепт приготування будинку
Якщо ви справжній м'ясниці, то цей варіант лазаньї відразу з трьома різними видами м'яса стане справжньою знахідкою. Види і кількість м'яса можна варіювати на власний розсуд, ми ж вирішили зупинитися на класичної комбінації свинини і яловичини.
Інгредієнти:
Для соусу бешамель:
Для м'ясного рагу:
Приготування
Перед тим, як приготувати лазанью вдома, зробіть м'ясне рагу. На вытопившемся з шматочків бекону жиру спасеруйте нарізані овочі до напівготовності. Подрібніть всі види м'яса і додайте його до овочевої засмажки. Влийте сухе червоне вино і дайте йому випаруватися наполовину. Слідом влийте молоко і бульйон. Залиште м'ясо нудитися на плиті близько години, поки зайва рідина не випарується, перетворивши вміст каструлі в густий соус. Доповніть м'ясо томатами і розімніть їх ложкою в пюре. Залиште м'ясо нудитися ще 45 хвилин.
Тепер черга бешамеля. На розтопленому маслі обсмажте борошно близько 30 секунд, а потім розведіть отриману пасту молоком, посоліть і залиште на мінімальному вогні до загусання.
Почніть викладати бешамель по черзі з м'ясним рагу на листи лазаньї. Шари з білим соусом додатково посипайте невеликою кількістю сиру. Верхівку щедро посипте сиром і поставте все в духовку на 45 хвилин при 180 градусів, попередньо накривши форму фольгою. Залиште страву підрум'янитися під грилем ще на 10 хвилин вже без фольги.
Як швидко приготувати лазанью вдома з готових листів?
Нескінченні адаптації класичного блюда призвели до того, що зараз можна зустріти рецепти приготування лазаньї будинку навіть з листів лаваша. Ми не рекомендуємо повторювати їх, оскільки така лазанья виходить занадто клеклой і легко розвалюється. Замінити листи лаваша можна листами власноруч приготовленою пасти або вже готовими спеціальними листами для лазаньї.
Цей рецепт теж є адаптацією, дозволяє просто приготувати лазанью в домашніх умовах з мінімальними витратами часу, за рахунок спрощення рецепти соусів.
Інгредієнти:
Для томатного соусу:
Для начинки:

Приготування
Розітріть рікотта (або сир) з парою яєць, хорошою пучкою солі, базиліком і жменею тертого твердого сиру.
Обсмажте яловичий фарш до зарум'янювання, додайте до нього пюрированный часниковий зубок, сушений базилік, дрібку солі, а слідом влийте томати у власному соку. Коли томати розійдуться в пюре, а вміст посуду загусне до консистенції соусу, зніміть з вогню.
Швидко обварите листи пасти для лазаньї і починайте пошарово викладати їх у форму для запікання, чергуючи з рікоттою або м'ясним соусом. Приготування лазаньї будинку займе близько 45 хвилин при 190 градусах, при цьому перші півгодини блюдо запікають під фольгою, а останні 15 хвилин – без.
Рекомендуємо добрі рецепти

Лазанья з фаршем в духовці - рецепт
Існує безліч простих рецептів італійської лазаньї, адаптованих для домашньої кухні. Далі докладно розповімо декілька доступних способів приготування

Лазанья болоньєзе з соусом бешамель
Шалено смачне і особливо популярне блюдо італійської кухні можна успішно створити самостійно. Пропонуємо два відмінних рецепта лазаньі болоньезе з

Лазанья з грибами і куркою
Класична лазанья обзавелася безліччю різних варіацій приготування, іноді зовсім далеких від оригіналу, але не менш смачних. У цій статті ми

Лазанья з грибами - рецепт
Класичний рецепт лазаньї не передбачає додавання грибів в начинку, проте в кулінарії немає строгих правил. Пропонуємо вашій увазі декілька цікавих

Лазанья з морепродуктів - рецепт
З італійської лазаньєю, звичайно ж, знайомі багато. Це м'ясний фарш з болоньєзе і соусом бешамель, який укладають на тонкі листи пасти. Але сьогодні

Лазанья з яловичини
Лазанья - відоме італійське блюдо, родом з провінції Болоньї. У класичному варіанті її готують з фаршу яловичини. Давайте розберемо кілька варіантів