Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Лазанья в домашніх умовах - рецепт приготування

Лазанья в домашніх умовах - рецепт приготування

31-01-2016, 14:51
699
Лазанья в домашніх умовах - рецепт приготування
Лазанья вже давно перестала бути італійської дивиною, а переросла в блюдо, яке часто знаходить місце на наших столах навіть у повсякденному меню. Страва з листів пасти разом з соусом, сиром і м'ясним рагу полюбилося більшості завдяки своїй ситності і доступності входять до складу інгредієнтів. Нижче ми розширюємо вашу колекцію ще кількома рецептами приготування лазаньї в домашніх умовах.

М'ясна лазанья – рецепт приготування будинку


Якщо ви справжній м'ясниці, то цей варіант лазаньї відразу з трьома різними видами м'яса стане справжньою знахідкою. Види і кількість м'яса можна варіювати на власний розсуд, ми ж вирішили зупинитися на класичної комбінації свинини і яловичини.
Інгредієнти:

  • листи для лазаньї - 12-15 шт.;

  • тертий сир - 1 1/2 ст.


  • Для соусу бешамель:

  • вершкове масло - 65 г;

  • борошно - 30 г;

  • молоко - 520 мл


  • Для м'ясного рагу:

  • ріпчаста цибуля - 145 г;

  • стебло селери - 65 г;

  • морква - 80 г;

  • свиняча вирізка - 130 г;

  • яловичина (м'якоть) - 255 г;

  • свинина (плече) - 130 г;

  • бекон - 35 г;

  • сухе червоне вино - 165 г;

  • курячий бульйон - 340 мл;

  • молоко - 180 мл;

  • томати у власному соку - 11 кг


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати лазанью вдома, зробіть м'ясне рагу. На вытопившемся з шматочків бекону жиру спасеруйте нарізані овочі до напівготовності. Подрібніть всі види м'яса і додайте його до овочевої засмажки. Влийте сухе червоне вино і дайте йому випаруватися наполовину. Слідом влийте молоко і бульйон. Залиште м'ясо нудитися на плиті близько години, поки зайва рідина не випарується, перетворивши вміст каструлі в густий соус. Доповніть м'ясо томатами і розімніть їх ложкою в пюре. Залиште м'ясо нудитися ще 45 хвилин.
    Тепер черга бешамеля. На розтопленому маслі обсмажте борошно близько 30 секунд, а потім розведіть отриману пасту молоком, посоліть і залиште на мінімальному вогні до загусання.
    Почніть викладати бешамель по черзі з м'ясним рагу на листи лазаньї. Шари з білим соусом додатково посипайте невеликою кількістю сиру. Верхівку щедро посипте сиром і поставте все в духовку на 45 хвилин при 180 градусів, попередньо накривши форму фольгою. Залиште страву підрум'янитися під грилем ще на 10 хвилин вже без фольги.

    Як швидко приготувати лазанью вдома з готових листів?


    Нескінченні адаптації класичного блюда призвели до того, що зараз можна зустріти рецепти приготування лазаньї будинку навіть з листів лаваша. Ми не рекомендуємо повторювати їх, оскільки така лазанья виходить занадто клеклой і легко розвалюється. Замінити листи лаваша можна листами власноруч приготовленою пасти або вже готовими спеціальними листами для лазаньї.
    Цей рецепт теж є адаптацією, дозволяє просто приготувати лазанью в домашніх умовах з мінімальними витратами часу, за рахунок спрощення рецепти соусів.
    Інгредієнти:
    Для томатного соусу:

  • часник - 3 зубки;

  • яловичий фарш - 530 г;

  • томати у власному соку - 390 г;

  • сушений базилік - 1 ч. ложка.


  • Для начинки:

  • яйця - 2 шт.;

  • сир рікотта - 3 ст.;
  • Лазанья в домашніх умовах - рецепт приготування

  • тертий твердий сир - 1 ст.;

  • жменя зелені петрушки;

  • листи для лазаньї .


  • Приготування
    Розітріть рікотта (або сир) з парою яєць, хорошою пучкою солі, базиліком і жменею тертого твердого сиру.
    Обсмажте яловичий фарш до зарум'янювання, додайте до нього пюрированный часниковий зубок, сушений базилік, дрібку солі, а слідом влийте томати у власному соку. Коли томати розійдуться в пюре, а вміст посуду загусне до консистенції соусу, зніміть з вогню.
    Швидко обварите листи пасти для лазаньї і починайте пошарово викладати їх у форму для запікання, чергуючи з рікоттою або м'ясним соусом. Приготування лазаньї будинку займе близько 45 хвилин при 190 градусах, при цьому перші півгодини блюдо запікають під фольгою, а останні 15 хвилин – без.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Лазанья з фаршем в духовці - рецепт
    Лазанья з фаршем в духовці - рецепт
    Існує безліч простих рецептів італійської лазаньї, адаптованих для домашньої кухні. Далі докладно розповімо декілька доступних способів приготування
    Лазанья болоньєзе з соусом бешамель
    Лазанья болоньєзе з соусом бешамель
    Шалено смачне і особливо популярне блюдо італійської кухні можна успішно створити самостійно. Пропонуємо два відмінних рецепта лазаньі болоньезе з
    Лазанья з грибами і куркою
    Лазанья з грибами і куркою
    Класична лазанья обзавелася безліччю різних варіацій приготування, іноді зовсім далеких від оригіналу, але не менш смачних. У цій статті ми
    Лазанья з грибами - рецепт
    Лазанья з грибами - рецепт
    Класичний рецепт лазаньї не передбачає додавання грибів в начинку, проте в кулінарії немає строгих правил. Пропонуємо вашій увазі декілька цікавих
    Лазанья з морепродуктів - рецепт
    Лазанья з морепродуктів - рецепт
    З італійської лазаньєю, звичайно ж, знайомі багато. Це м'ясний фарш з болоньєзе і соусом бешамель, який укладають на тонкі листи пасти. Але сьогодні
    Лазанья з яловичини
    Лазанья з яловичини
    Лазанья - відоме італійське блюдо, родом з провінції Болоньї. У класичному варіанті її готують з фаршу яловичини. Давайте розберемо кілька варіантів