Чіабатта в домашніх умовах
Справжня чіабатта – це простий хліб, у ньому немає великої кількості інгредієнтів і складних технік, все, що вам знадобиться – час і нескінченна любов до тесту, і в разі, якщо обидві надзвичайно важливі складові об'єднаються, на виході ви отримаєте ту саму омріяну буханець з хрусткою рум'яною скоринкою і щільним, але пористим м'якушем.
Інгредієнти:
Для стартера:
дріжджі - 5 г;
вода - 165 мл;
борошно - 120 р.
Для хліба:
дріжджі - 5 г;
вода - 165 мл;
борошно - 340 г;
сіль - 5 р.
Приготування
Насамперед необхідно приготувати стартер, щось подібне до закваски, яке забезпечить правильне бродіння тіста для даної різновиди хліба. Готується стартер елементарно просто, але довго: змішавши інгредієнти зі списку, накриваємо ємність плівкою і дбайливо накриваємо її теплим пледом, залишаючи підходити в непродуваемом місці пів доби.
Через відведений для бродіння час, приступаємо до приготування хліба. Звичним жестом розводимо дріжджі в теплій воді і додаємо до них підійшов стартер. Слідом додаємо суміш борошна з сіллю і замішуємо тісто 3 хвилини. Тепер даємо тісту відпочити, а клейковині розійтися хвилин 10 після чого повторюємо заміс і відпочинок.
Перекладаємо тісто в щедро змащену маслом ємність і залишаємо, як і колись стартер, в теплі на півгодини. Передохнувшее перекладаємо тісто на робочу поверхню, присипаємо борошном і звертаємо навпіл, знову присипаємо і знову звертаємо кілька разів. Даємо відпочити 10-12 хвилин і повторюємо всі операції з звертаємо. Тісто розтягуємо в 20 см квадрат, ділимо його навпіл і викладаємо буханця на деко. Даємо фінально підійти півгодини і нарешті відправляємо в духовку до 240 градусів. Приготування чіабатти в домашніх умовах в духовці займе близько 20-25 хвилин, після чого її охолоджують і лише потім дегустують.
Інгредієнти:
Для стартера:
вода - 120 мл;
дріжджі - 5 г;
цільнозернові борошно - 120 р.
Для хліба:
вода - 480 мл;
дріжджі - 5 г;
пшеничне борошно - 360 г;
цільнозернові борошно - 180 г;
сіль - 5 р;
цукор - 5 р.
Приготування
Готуємо стартер для домашньої чіабатти за аналогією з попереднім рецептом. Після того, як він підійде, беремося за основне тісто. Розчиняємо цукор у теплій воді разом з дріжджами і залишаємо на 4-5 хвилин. Обидва види борошна з'єднуємо і додаємо до них сіль. Розводимо стартер дріжджовим розчином і додаємо борошняну суміш. Замішуємо тісто пару-трійку хвилин і залишаємо в спокої хвилин на 20. Після, замішуємо тісто ще 15 хвилин і залишаємо його фінально підійти на 2 години. Розділивши тісто навпіл, ліпимо з нього буханця і ставимо їх в духову шафу попередньо доведений до температури в 245 градусів. Приготування чіабатти в домашніх умовах займе близько 25-30 хвилин.
Інгредієнти:
борошно - 520 г;
вода - 470 мл;
дріжджі - 10 г;
сіль - 7 р.
Приготування
Пропустивши борошно через сито і з'єднавши її з іншими інгредієнтами, включаючи теплу воду, замішуємо тісто вручну або за допомогою кухонного комбайна 10 хвилин. За цей час клейковина борошна чудово розвинеться і дасть на виході характерний хлібний м'якуш з великими бульбашками. Перекладаємо тісто в промаслений миску і залишаємо на два з половиною години в теплому місці. Утроившееся на виході тісто дасть вам зрозуміти, що чіабатта вдасться!
Ділимо тісто на дві половини і формуем кожну буханку на посипаній поверхні. Через 45 хвилин хліб можна буде випікати при 230 градусах близько 20-25 хвилин.
Швидка чіабатта може готується і в мультиварці домашніх умовах, на це піде близько години в режимі «Випічка», після чого хліб перевертають на іншу сторону і підрум'янюють її її 20 хвилин.
Як приготувати чіабатту в домашніх умовах?
Інгредієнти:
Для стартера:
Для хліба:
Приготування
Насамперед необхідно приготувати стартер, щось подібне до закваски, яке забезпечить правильне бродіння тіста для даної різновиди хліба. Готується стартер елементарно просто, але довго: змішавши інгредієнти зі списку, накриваємо ємність плівкою і дбайливо накриваємо її теплим пледом, залишаючи підходити в непродуваемом місці пів доби.
Через відведений для бродіння час, приступаємо до приготування хліба. Звичним жестом розводимо дріжджі в теплій воді і додаємо до них підійшов стартер. Слідом додаємо суміш борошна з сіллю і замішуємо тісто 3 хвилини. Тепер даємо тісту відпочити, а клейковині розійтися хвилин 10 після чого повторюємо заміс і відпочинок.
Перекладаємо тісто в щедро змащену маслом ємність і залишаємо, як і колись стартер, в теплі на півгодини. Передохнувшее перекладаємо тісто на робочу поверхню, присипаємо борошном і звертаємо навпіл, знову присипаємо і знову звертаємо кілька разів. Даємо відпочити 10-12 хвилин і повторюємо всі операції з звертаємо. Тісто розтягуємо в 20 см квадрат, ділимо його навпіл і викладаємо буханця на деко. Даємо фінально підійти півгодини і нарешті відправляємо в духовку до 240 градусів. Приготування чіабатти в домашніх умовах в духовці займе близько 20-25 хвилин, після чого її охолоджують і лише потім дегустують.
Цільнозерновий хліб чіабата в домашніх умовах
Інгредієнти:
Для стартера:
Для хліба:
Приготування
Готуємо стартер для домашньої чіабатти за аналогією з попереднім рецептом. Після того, як він підійде, беремося за основне тісто. Розчиняємо цукор у теплій воді разом з дріжджами і залишаємо на 4-5 хвилин. Обидва види борошна з'єднуємо і додаємо до них сіль. Розводимо стартер дріжджовим розчином і додаємо борошняну суміш. Замішуємо тісто пару-трійку хвилин і залишаємо в спокої хвилин на 20. Після, замішуємо тісто ще 15 хвилин і залишаємо його фінально підійти на 2 години. Розділивши тісто навпіл, ліпимо з нього буханця і ставимо їх в духову шафу попередньо доведений до температури в 245 градусів. Приготування чіабатти в домашніх умовах займе близько 25-30 хвилин.
Швидка чіабатта в домашніх умовах
Інгредієнти:
Приготування
Пропустивши борошно через сито і з'єднавши її з іншими інгредієнтами, включаючи теплу воду, замішуємо тісто вручну або за допомогою кухонного комбайна 10 хвилин. За цей час клейковина борошна чудово розвинеться і дасть на виході характерний хлібний м'якуш з великими бульбашками. Перекладаємо тісто в промаслений миску і залишаємо на два з половиною години в теплому місці. Утроившееся на виході тісто дасть вам зрозуміти, що чіабатта вдасться!
Ділимо тісто на дві половини і формуем кожну буханку на посипаній поверхні. Через 45 хвилин хліб можна буде випікати при 230 градусах близько 20-25 хвилин.
Швидка чіабатта може готується і в мультиварці домашніх умовах, на це піде близько години в режимі «Випічка», після чого хліб перевертають на іншу сторону і підрум'янюють її її 20 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Італійський хліб чіабата
Це приголомшливо смачний хліб! Хрустка скоринка і ніжний м'якуш. Хліб готується довго, але результат того вартий. Чіабатта ідеально підходить в
Італійський хліб
Подорожуючи по Італії, ви помітите дивовижну річ - в кожному місті печуть свій хліб. Він завжди смачний і ароматний, але завжди різний. Сьогодні ми
Пшенично-житній хліб
Хліб - це продукт, без якого не обходиться жодна трапеза. Звичайно ж, його можна вільно купити в будь-якому магазині. Але сьогодні ми розповімо, як
Заварний хліб
Заварний хліб, приготований в домашніх умовах, виходить смачним, ароматним і апетитним. Давайте розберемо кілька простих варіантів випічки його в
Чіабатта в хлібопічці
Хлібопічка, рівно як і всі сучасні кухонні девайси, робить наше життя легшим. І якщо раніше на приготування італійської чіабатти у господинь йшли
Чіабатта - рецепт
Увазі досвідчених господинь представляємо рецепт чіабатти - хрусткого і ніжного італійського хліба, після приготування якого ви навряд чи повернетеся