Італійський хліб фокачча
Класична італійська фокачча підкуповує їдців не тільки простотою приготування, але і різноманітністю форм і смаків. Основу для цього плоского хліба можна зробити круглої або прямокутної, можна посипати морською сіллю і травами, доповнити в'яленими томатами і оливками, а можна викласти поверх ягоди або шматочки груш з корицею. На жаль, для опису всіх рецептів фокаччі не вистачить і солідного тритомника, а тому ми зупинимося на самому улюбленому традиційному варіанті.
Інгредієнти:
дріжджі сухі - 1 пакетик (7 г);
борошно - 600 г+на подпыл;
цукор - 5 г;
вода - 300 мл;
гілочки розмарину - 4-5 шт.;
пучку солі;
оливкова олія - 240 мл
Приготування
Для того, щоб дріжджі активувалися, воду необхідно підігріти до 28-30 градусів і розчинити в ній трохи цукру. Після додавання сухих дріжджів, чекаєте хвилин 5-7 а за цей час все борошно просійте і змішайте її з сіллю. З'єднайте борошно з дріжджовим розчином і замісіть злегка липковатое тісто. Куля тесту перемістіть на подпыленную борошном поверхню і місіть ще близько 8-10 хвилин, поки він не стане еластичним і м'яким. Розподіліть основу в добре промасленим формі або на деко, полийте маслом зверху і залиште підійти на годину. Через відведений час посипте поверхню тіста нарізаний розмарином, зробіть неглибокі виїмки пальцями, і поставте все сильно розігрітий (приблизно 220 градусів) духовку. Італійський хліб в духовці буде готовий через 20 хвилин.
Якщо ви вирішите готувати хліб фокачча в хлібопічці, то за допомогою пристрою вдасться замісити лише основу. Для цього помістіть всі складові в чашу і виберіть режим «Тісто». Після натискання кнопки «Пуск» процес замісу почнеться, а звуковий сигнал повідомить про його завершення. Далі залишиться лише випекти хліб у духовці.
Італійський хліб фокачча з розмарином – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Для того, щоб дріжджі активувалися, воду необхідно підігріти до 28-30 градусів і розчинити в ній трохи цукру. Після додавання сухих дріжджів, чекаєте хвилин 5-7 а за цей час все борошно просійте і змішайте її з сіллю. З'єднайте борошно з дріжджовим розчином і замісіть злегка липковатое тісто. Куля тесту перемістіть на подпыленную борошном поверхню і місіть ще близько 8-10 хвилин, поки він не стане еластичним і м'яким. Розподіліть основу в добре промасленим формі або на деко, полийте маслом зверху і залиште підійти на годину. Через відведений час посипте поверхню тіста нарізаний розмарином, зробіть неглибокі виїмки пальцями, і поставте все сильно розігрітий (приблизно 220 градусів) духовку. Італійський хліб в духовці буде готовий через 20 хвилин.
Якщо ви вирішите готувати хліб фокачча в хлібопічці, то за допомогою пристрою вдасться замісити лише основу. Для цього помістіть всі складові в чашу і виберіть режим «Тісто». Після натискання кнопки «Пуск» процес замісу почнеться, а звуковий сигнал повідомить про його завершення. Далі залишиться лише випекти хліб у духовці.
Рекомендуємо добрі рецепти
Італійський хліб чіабата
Це приголомшливо смачний хліб! Хрустка скоринка і ніжний м'якуш. Хліб готується довго, але результат того вартий. Чіабатта ідеально підходить в
Італійський хліб
Подорожуючи по Італії, ви помітите дивовижну річ - в кожному місті печуть свій хліб. Він завжди смачний і ароматний, але завжди різний. Сьогодні ми
Чіабатта в хлібопічці
Хлібопічка, рівно як і всі сучасні кухонні девайси, робить наше життя легшим. І якщо раніше на приготування італійської чіабатти у господинь йшли
Чіабатта - рецепт
Увазі досвідчених господинь представляємо рецепт чіабатти - хрусткого і ніжного італійського хліба, після приготування якого ви навряд чи повернетеся
Фокачча - рецепт
Італійська фокачча - це тонка коржик з травами і оливковою олією, яку подають з гарячими стравами, або використовують для приготування бутербродів.