Класична італійська фокачча підкуповує їдців не тільки простотою приготування, але і різноманітністю форм і смаків. Основу для цього плоского хліба можна зробити круглої або прямокутної, можна посипати морською сіллю і травами, доповнити в'яленими томатами і оливками, а можна викласти поверх ягоди або шматочки груш з корицею. На жаль, для опису всіх рецептів фокаччі не вистачить і солідного тритомника, а тому ми зупинимося на самому улюбленому традиційному варіанті.
Італійський хліб фокачча з розмарином – рецепт
Інгредієнти: дріжджі сухі - 1 пакетик (7 г); борошно - 600 г+на подпыл; цукор - 5 г; вода - 300 мл; гілочки розмарину - 4-5 шт.; пучку солі; оливкова олія - 240 мл Приготування Для того, щоб дріжджі активувалися, воду необхідно підігріти до 28-30 градусів і розчинити в ній трохи цукру. Після додавання сухих дріжджів, чекаєте хвилин 5-7 а за цей час все борошно просійте і змішайте її з сіллю. З'єднайте борошно з дріжджовим розчином і замісіть злегка липковатое тісто. Куля тесту перемістіть на подпыленную борошном поверхню і місіть ще близько 8-10 хвилин, поки він не стане еластичним і м'яким. Розподіліть основу в добре промасленим формі або на деко, полийте маслом зверху і залиште підійти на годину. Через відведений час
посипте поверхню тіста нарізаний розмарином, зробіть неглибокі виїмки пальцями, і поставте все сильно розігрітий (приблизно 220 градусів) духовку. Італійський хліб в духовці буде готовий через 20 хвилин.
Якщо ви вирішите готувати хліб фокачча в хлібопічці, то за допомогою пристрою вдасться замісити лише основу. Для цього помістіть всі складові в чашу і виберіть режим «Тісто». Після натискання кнопки «Пуск» процес замісу почнеться, а звуковий сигнал повідомить про його завершення. Далі залишиться лише випекти хліб у духовці.