Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Рецепт класичної панакоти

Рецепт класичної панакоти

12-07-2015, 21:55
647
Рецепт класичної панакоти
Панакота – неймовірно смачний і ніжний італійський десерт. Рецепти приготування класичної панакоти чекають вас в нашій статті.

Панакота – класичний рецепт в домашніх умовах


Інгредієнти:

  • молоко – 200 мл;

  • цукор – 150 г;

  • лимон – 1 шт.;

  • ром – 50 мл;

  • вершки – 600 мл;

  • желатин – 1 пакетик.


  • Приготування
    Желатин висипаємо в миску і заливаємо молоком. У вершки (400 мл) кладемо лимонну цедру і даємо масі закипіти. Потім вимикаємо вогонь, а цедру виймаємо. Вершки збиваємо з цукром, додаємо ром і перемішуємо. Отриману масу додаємо в кипяченые вершки, додаємо молоко і перемішуємо. Якщо желатин розчинився не повністю, то проціджуємо його через сито. Отриману масу розливаємо по формах і ставимо в холодильник до застигання. Щоб витягти панакоту з форми, опускаємо її на кілька секунд в гарячу воду, а потім просто перевертаємо на блюдо. Далі вже прикрашаємо на свій розсуд.

    Ванільна панакота - рецепт


    Інгредієнти:

  • вершки 33% жирності – 500 мл;

  • желатин – 25 г;

  • молоко – 135 мл;

  • ваніль в стручках – 1 шт.;

  • цукор – 50 г;

  • холодна вода – 100 мл;

  • ягоди і листя м'яти для прикраси.


  • Приготування
    Желатин заливаємо водою і даємо постояти, поки він не стане м'яким. Стручок ванілі розкриваємо і за допомогою чайної ложки знімаємо з нього зернятка. Вершки нагріваємо, але до кипіння не доводимо, вливаємо молоко, всипаємо цукор і додаємо ваніль. При постійному помішуванні суміш нагріваємо, додаємо в неї набряклий желатин і перемішуємо до однорідності. Масу розливаємо в формочки. Краще, якщо вони будуть силіконовими. Залишаємо остигати при кімнатній температурі, а потім ставимо в холодильник до повного застигання. Перед подачею прикрашаємо панакоту ягодами і листочками м'яти.

    Панакота вершкова – рецепт


    Інгредієнти:

  • вершки кондитерські не солодкі – 900 мл;

  • желатин – 20 г;

  • цілі ягоди малини – 100 г;

  • перетерта малина – 150 г;

  • цукор – 75 г;

  • ваніль – 05 ч. ложки.


  • Приготування
    Вершки виливаємо в каструльку, ставимо на вогонь і всипаємо цукор і ваніль. В 50 мл злегка теплої води розвести желатин і виливаємо в нагріті вершки. Добре все перемішуємо і розливаємо по підготовленим ємкостей, в кожну з яких додаємо цілі ягідки малини. Прибираємо панакоту в холодильник застигати, а коли десерт буде повністю готовий, поливаємо зверху перетертої малиною.

    Панакота – класичний італійський рецепт


    Інгредієнти:

  • молоко – 1 стакан;

  • цукор – 100 г;

  • вершки – 1 склянка;

  • какао – 1 ст. ложка;

  • желатин – 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Желатин замочуємо в холодному молоці, перемішуємо і залишаємо хвилин на 10 розбухати. В цей час вершки виливаємо в каструлю, додаємо цукор і ставимо на плиту. Після закипання проварюємо хвилини 2. Потім знімаємо з вогню, виливаємо в вершки желатинові молоко і знову ставимо на вогонь. Зараз важливо прогріти до того моменту, щоб желатин повністю розчинився, але кип'ятити масу при цьому не треба. Відокремлюємо приблизно половину маси, всипаємо в неї какао і перемішуємо. Зручно це робити міксером, так всі грудочки швиденько розійдуться. Тепер збираємо нашу шоколадно-вершкову панакоту воєдино. На дно келихів або креманок наливаємо трохи білих вершків, ставимо в холодильник до застигання приблизно години на півтори. Потім вливаємо шоколадну масу і знову прибираємо в холодильник до застигання. Прикрашаємо зверху панакоту на свій розсуд і подаємо до столу!

    Панакота – класичний рецепт з молока


    Інгредієнти:

  • молоко – 400 мл;
  • Рецепт класичної панакоти

  • цукор – 50 г;

  • ванільний цукор – 1 пакетик;

  • желатин – 30 р.


  • Приготування
    Желатин заливаємо 100 мл холодного молока, перемішуємо і залишаємо на півгодинки набухати. Інше молоко виливаємо в каструльку, додаємо цукор, ванільний цукор, добре перемішуємо і ставимо на плиту. Доводимо масу до кипіння, а потім злегка остуджуємо. Додаємо желатин і перемішуємо до його повного розчинення. Розливаємо масу по формах і ставимо в холодильник до застигання. Готову панакоту прикрашаємо солодким соусом, тертим шоколадом або ягодами.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Малинове желе
    Малинове желе
    Малинове желе - це ласощі доступне до приготування круглий рік, оскільки такий десерт можна легко сфабрикувати як з свіжих, так і з заморожених ягід,
    Желе з сметани і какао
    Желе з сметани і какао
    Желе, приготоване з сметани з какао, неодмінно прикрасить будь-фуршет або дитячий святковий стіл. А приготувати таке ласощі не складе особливої
    Панакота: рецепт
    Панакота: рецепт
    Панакота - класичний італійський десерт, який ви зустрінете в меню будь-піцерії. Між тим, приготувати панакоту можна і самостійно, це зовсім неважко.
    Як приготувати панакоту?
    Як приготувати панакоту?
    Панакота - це десерт, родом з Італії. Як і всі середземноморські страви, вона вишукана й проста в приготуванні. Основу класичного ласощі складають
    Полунична панакота
    Полунична панакота
    Панакота - це смачне італійське ласощі, яка сподобається як дорослим, так і дітям. І зараз ми розповімо, як зробити полуничну панакоту. Читайте наші
    Шоколадна панакота
    Шоколадна панакота
    Панакота - популярний у всьому світі італійський десерт. Урізноманітнити його смак можна додаванням ягід, горіхів, барвників. І сьогодні ми