Панакота – неймовірно смачний і ніжний італійський десерт. Рецепти приготування класичної панакоти чекають вас в нашій статті.
Панакота – класичний рецепт в домашніх умовах
Інгредієнти: молоко – 200 мл; цукор – 150 г; лимон – 1 шт.; ром – 50 мл; вершки – 600 мл; желатин – 1 пакетик. Приготування Желатин висипаємо в миску і заливаємо молоком. У вершки (400 мл) кладемо лимонну цедру і даємо масі закипіти. Потім вимикаємо вогонь, а цедру виймаємо. Вершки збиваємо з цукром, додаємо ром і перемішуємо. Отриману масу додаємо в кипяченые вершки, додаємо молоко і перемішуємо. Якщо желатин розчинився не повністю, то проціджуємо його через сито. Отриману масу розливаємо по формах і ставимо в холодильник до застигання. Щоб витягти панакоту з форми, опускаємо її на кілька секунд в гарячу воду, а потім просто перевертаємо на блюдо. Далі вже прикрашаємо на свій розсуд.
Ванільна панакота - рецепт
Інгредієнти: вершки 33% жирності – 500 мл; желатин – 25 г; молоко – 135 мл; ваніль в стручках – 1 шт.; цукор – 50 г; холодна вода – 100 мл; ягоди і листя м'яти для прикраси. Приготування Желатин заливаємо водою і даємо постояти, поки він не стане м'яким. Стручок ванілі розкриваємо і за допомогою чайної ложки знімаємо з нього зернятка. Вершки нагріваємо, але до кипіння не доводимо, вливаємо молоко, всипаємо цукор і додаємо ваніль. При постійному помішуванні суміш нагріваємо, додаємо в неї набряклий желатин і перемішуємо до однорідності. Масу розливаємо в формочки. Краще, якщо вони будуть силіконовими. Залишаємо остигати при кімнатній температурі, а потім ставимо в холодильник до повного застигання. Перед подачею прикрашаємо панакоту ягодами і листочками м'яти.
Панакота вершкова – рецепт
Інгредієнти: вершки кондитерські не солодкі – 900 мл; желатин – 20 г; цілі ягоди малини – 100 г; перетерта малина – 150 г; цукор – 75 г; ваніль – 05 ч. ложки. Приготування Вершки виливаємо в каструльку, ставимо на вогонь і всипаємо цукор і ваніль. В 50 мл злегка теплої води розвести желатин і виливаємо в нагріті вершки. Добре все перемішуємо і розливаємо по підготовленим ємкостей, в кожну з яких додаємо цілі ягідки малини. Прибираємо панакоту в холодильник застигати, а коли десерт буде повністю готовий, поливаємо зверху перетертої малиною.
Панакота – класичний італійський рецепт
Інгредієнти: молоко – 1 стакан; цукор – 100 г; вершки – 1 склянка; какао – 1 ст. ложка; желатин – 1 ст. ложка. Приготування Желатин замочуємо в холодному молоці, перемішуємо і залишаємо хвилин на 10 розбухати. В цей час вершки виливаємо в каструлю, додаємо цукор і ставимо на плиту. Після закипання проварюємо хвилини 2. Потім знімаємо з вогню, виливаємо в вершки желатинові молоко і знову ставимо на вогонь. Зараз важливо прогріти до того моменту, щоб желатин повністю розчинився, але кип'ятити масу при цьому не треба. Відокремлюємо приблизно половину маси, всипаємо в неї какао і перемішуємо. Зручно це робити міксером, так всі грудочки швиденько розійдуться. Тепер збираємо нашу шоколадно-вершкову панакоту воєдино. На дно келихів або креманок наливаємо трохи білих вершків, ставимо в холодильник до застигання приблизно години на півтори. Потім вливаємо шоколадну масу і знову прибираємо в холодильник до застигання. Прикрашаємо зверху панакоту на свій розсуд і подаємо до столу!
Панакота – класичний рецепт з молока
Інгредієнти: молоко – 400 мл; цукор – 50 г; ванільний цукор – 1 пакетик; желатин – 30 р. Приготування Желатин заливаємо 100 мл холодного молока, перемішуємо і залишаємо на півгодинки набухати. Інше молоко виливаємо в каструльку, додаємо цукор, ванільний цукор, добре перемішуємо і ставимо на плиту. Доводимо масу до кипіння, а потім злегка остуджуємо. Додаємо желатин і перемішуємо до його повного розчинення. Розливаємо масу по формах і ставимо в холодильник до застигання. Готову панакоту прикрашаємо солодким соусом, тертим шоколадом або ягодами.