Равіолі: рецепт
Равіолі (ravioli) - італійські вироби з тонкого прісного тіста з найрізноманітнішими начинками. Начинки для равіолі можуть бути найрізноманітнішими - для цього використовується м'ясо різних видів, риба, морепродукти, сири, овочі, зелень, фрукти, ягоди і навіть шоколад. Равіолі виготовляються з прісного тіста у вигляді квадрата, еліпса або півмісяця з фігурним обрізом краю. Їх або відварюють, або обсмажують в олії (в цьому варіанті зазвичай подають до різних супів або бульйону). Відварені равіолі подають з різними соусами, тертим сиром і оливками. Перша згадка про равіолі відноситься до 13-го століття, ще до повернення Марко Поло з Китаю. Вважається, що походження равіолі - сицилійське (а не запозичене з китайських кулінарних традицій). Взагалі, походження страв, подібних равіолі - спірне питання в історії кулінарії. Слід зауважити, що страви подібного типу існують у різних кулінарних традиціях (це пози, вареники, манти, хінкалі та ін).
Рецепт тіста для равіолі нескладний.
Інгредієнти:
пшеничне борошно;
щіпка солі;
трохи оливкової олії і вода.
Приготування:
Спочатку обов'язково просівають борошно і солять. Потім роблять поглиблення в муці і додають трохи масла і воду. Тісто ретельно вимішується до гладкості (руки змащують маслом). Далі тісто поміщають в прохолодне місце на півгодинки - «відпочити». Після закінчення цього часу тісто розкочують в тонкі листи і готують равіолі. Для обрізання країв використовують спеціальний ніж з зірчастим коліщатком. Деякі готують тісто з яйцем.
Отже, пропонуємо вам випробувати рецепт равіолі з баклажанами і сиром «Моцарелла».
Інгредієнти (для начинки):
2 невеликих баклажана;
трохи оливкової олії;
мелені світлі сухарі;
грам 150 тертого сиру «Моцарелла»;
грам 50-80 тертого сиру «Романо»;
1 столова ложка томатної пасти;
1 куряче яйце.
Для шпинатового соусу потрібно:
300 г шпинату;
трохи оливкової олії;
30-50 мл вершків;
сіль;
перець;
сухі спеції.
Приготування:
Приготуємо тісто (див. вище) і помістимо щоб підійшло в холодильник. А поки готуємо начинку: нарізаємо кубиками баклажани, заливаємо водою хвилин на 15. Промиваємо і відкидаємо на друшляк. Обвалюємо кубики баклажанів в мелених сухарях з сіллю і перцем і запікаємо на деку в духовій шафі протягом 40 хвилин. Або протушиваем в сотейнику з маслом, але без сухарів. Змішуємо готові баклажани з сиром, томатною пастою, яйцем і оливковою олією. Обробляємо блендером до однорідності. Начинка не повинна бути занадто рідкою. Розкотимо тісто в тонкі листи. Начинку викладаємо на лист тіста чайною ложкою по черзі, на однаковій відстані один від одного рядами, зверху накриваємо другим листом і обминаємо. Розрізаємо пласти дисково-зірчастим ножем. Готові равіолі варимо в підсоленій киплячій воді 1-2 хвилини після спливання, зливаємо воду і подаємо до столу, поливши соусом. Для приготування соусу перемішуємо перераховані компоненти і доводимо блендером, перелити в сотейник і нагріваємо майже до кипіння.
Можна приготувати равіолі з сьомгою і тертим сиром. Тісто робимо як звичайно (див. вище).
Інгредієнти (для начинки):
грам 400 свіжої сьомги (для фаршу, можна купити шматочками, дешевше);
грам 200 тертого сиру;
1 невелика цибулина;
5 гілочок петрушки;
5-8 листочків базиліка;
1 зубчик часнику.
Приготування:
За допомогою блендера розмелюємо всі інгредієнти крім сиру і доводимо до однорідності. Присаливаем і додаємо сухі спеції і тертий сир. Перемішуємо - начинка готова, можна робити равіолі. Варимо 2-3 хвилини після спливання. Подаємо з соусом з оливкової олії, білого вина, часнику і світлого бальзамічного оцту (можна замінити соком лимона). До равіолі з сьомги добре подати легке столове біле або рожеве вино.
Равіолі з куркою і равіолі з сиром готують, дотримуючись загальні принципи приготування.
Тісто для равіолі
Рецепт тіста для равіолі нескладний.
Інгредієнти:
Приготування:
Спочатку обов'язково просівають борошно і солять. Потім роблять поглиблення в муці і додають трохи масла і воду. Тісто ретельно вимішується до гладкості (руки змащують маслом). Далі тісто поміщають в прохолодне місце на півгодинки - «відпочити». Після закінчення цього часу тісто розкочують в тонкі листи і готують равіолі. Для обрізання країв використовують спеціальний ніж з зірчастим коліщатком. Деякі готують тісто з яйцем.
Равіолі з баклажанами і «Моцарелою»
Отже, пропонуємо вам випробувати рецепт равіолі з баклажанами і сиром «Моцарелла».
Інгредієнти (для начинки):
Для шпинатового соусу потрібно:
Приготування:
Приготуємо тісто (див. вище) і помістимо щоб підійшло в холодильник. А поки готуємо начинку: нарізаємо кубиками баклажани, заливаємо водою хвилин на 15. Промиваємо і відкидаємо на друшляк. Обвалюємо кубики баклажанів в мелених сухарях з сіллю і перцем і запікаємо на деку в духовій шафі протягом 40 хвилин. Або протушиваем в сотейнику з маслом, але без сухарів. Змішуємо готові баклажани з сиром, томатною пастою, яйцем і оливковою олією. Обробляємо блендером до однорідності. Начинка не повинна бути занадто рідкою. Розкотимо тісто в тонкі листи. Начинку викладаємо на лист тіста чайною ложкою по черзі, на однаковій відстані один від одного рядами, зверху накриваємо другим листом і обминаємо. Розрізаємо пласти дисково-зірчастим ножем. Готові равіолі варимо в підсоленій киплячій воді 1-2 хвилини після спливання, зливаємо воду і подаємо до столу, поливши соусом. Для приготування соусу перемішуємо перераховані компоненти і доводимо блендером, перелити в сотейник і нагріваємо майже до кипіння.
Рибні равіолі
Можна приготувати равіолі з сьомгою і тертим сиром. Тісто робимо як звичайно (див. вище).
Інгредієнти (для начинки):
Приготування:
За допомогою блендера розмелюємо всі інгредієнти крім сиру і доводимо до однорідності. Присаливаем і додаємо сухі спеції і тертий сир. Перемішуємо - начинка готова, можна робити равіолі. Варимо 2-3 хвилини після спливання. Подаємо з соусом з оливкової олії, білого вина, часнику і світлого бальзамічного оцту (можна замінити соком лимона). До равіолі з сьомги добре подати легке столове біле або рожеве вино.
Равіолі з куркою і равіолі з сиром готують, дотримуючись загальні принципи приготування.
Рекомендуємо добрі рецепти
Відбивні з помідорами
Відбивні - універсальне блюдо, яке можна приготувати на швидку руку, як на звичайний вечеря, так і до святкового столу. Однак, трапляється, що
Равіолі з м'ясом
Знамените італійське блюдо равіолі часто асоціюється у нас з пельменями. Хоч таке порівняння не зовсім правильне, але у цих страв є багато спільного
Равіолі з сиром
Різновид італійської пасти - равіолі - з м'якою сирною начинкою, на думку їдців зі всього світу, є одним з найбільш смачних страв італійської кухні.
Кростата з малиною
Кростата - це пиріг з пісочного тіста з начинкою. Це ласощі відноситься до італійської кухні. І сьогодні ми розповімо, як його спекти з малиною.
Равіолі з гарбузом
Равіолі - це смачні італійські вироби з прісного тіста, дуже схожі на наші пельмені та вареники. Їх готують з різними начинками: м'ясними, овочевими,
Равіолі з куркою
Равіолі - це смачні італійські вироби з прісного тіста. Їх готують з різними начинками: м'ясними, овочевими, солодкими. І сьогодні ми поговоримо про