Рибний суп з минтая
Для того щоб урізноманітнити ваші перші страви ми пропонуємо приготувати легенький рибний суп з недорого, та ще й не жирного минтая і розповімо докладно, як його правильно зварити. Такий супчик припаде до смаку всім членам вашої родини, особливо діткам.
Інгредієнти:
минтай – 700-800 г;
картопля – 4 шт.;
рис (круглий) – 1/3 ст.;
морква (дрібна) – 1 шт.;
болгарський червоний перець – 1 шт.;
цибуля ріпчаста – 1 шт.;
соняшникова олія – 50 мл;
велика сіль – за смаком;
перець – 05 ч. ложки;
вода – 25 л;
петрушка, кріп – по 4 гілочки.
Приготування
Оскільки варити ми будемо рибний суп, а не юшку, то в даному випадку голови нам не потрібні. Зрізаємо їх у верхнього підстави хребта, чистимо рибу зсередини і знімаємо з її тулуба тонку шкіру. Далі нарізаємо минтай зручними для себе шматочками, кладемо їх на дно каструлі і заливаємо питною водою. Ставимо все на конфорки плити і стежимо за закипанням води, щоб обов'язково зняти шапочку утвореної піни. Тепер відразу ж кладемо в бульйон кубики картоплі, діаметром до 15 сантиметра і двічі промитий круглий рис. Індивідуально за смаком підсолюємо суп і додаємо в нього мелений перець.
На сковороді з налитим соняшниковою олією окремо пасеруємо дрібні кубики цибулі з соломкою свіжої моркви і болгарського перцю. Коли картопля і крупа зваряться і рис буде на стадії розварювання, тоді ми переміщаємо піджарку зі сковороди в супчик і даємо йому поваритися ще 2-3 хвилини. Після присипаємо всі нарізаною свіжою зеленню петрушки і кропу, накриваємо каструлю кришкою, вимикаємо газ.
Інгредієнти:
філе минтая – 600-700 г;
картопля – 4-5 шт.;
цибуля ріпчаста (великий) – 1 шт.;
морська сіль – за смаком;
перець горошком – 6-8 шт.;
лист лавра – 2 шт.;
соняшникова олія – 3 ст. ложки;
вершкове масло – 45 г;
вода – 2 л;
кінза, петрушка – по 3-4 гілочки.
Приготування
Підготовлене філе минтая нарізаємо широкими шматочками і поміщаємо їх у мультиварку . Слідом викладаємо дрібні кубики сирої очищеної картоплі і цибулі. Заливаємо все чистою питною водою і запускаємо мультиварку в хід. Вмикаємо опцію «Суп». Встановлюємо час 50 хвилин. При закипанні рибного супу знімаємо шумівкою піну і вводимо перець, лаврушку і кухонну сіль. Оскільки минтай не жирний, то в якості жирів додаємо олію і трохи вершкового. Коли суп з рибки буде готовий, присипаємо його свіжою зеленню кінзи, петрушки і перед подачею тримаємо 10 хвилин під закритою кришкою.
Рецепт рибного супу з минтая з рисом
Інгредієнти:
Приготування
Оскільки варити ми будемо рибний суп, а не юшку, то в даному випадку голови нам не потрібні. Зрізаємо їх у верхнього підстави хребта, чистимо рибу зсередини і знімаємо з її тулуба тонку шкіру. Далі нарізаємо минтай зручними для себе шматочками, кладемо їх на дно каструлі і заливаємо питною водою. Ставимо все на конфорки плити і стежимо за закипанням води, щоб обов'язково зняти шапочку утвореної піни. Тепер відразу ж кладемо в бульйон кубики картоплі, діаметром до 15 сантиметра і двічі промитий круглий рис. Індивідуально за смаком підсолюємо суп і додаємо в нього мелений перець.
На сковороді з налитим соняшниковою олією окремо пасеруємо дрібні кубики цибулі з соломкою свіжої моркви і болгарського перцю. Коли картопля і крупа зваряться і рис буде на стадії розварювання, тоді ми переміщаємо піджарку зі сковороди в супчик і даємо йому поваритися ще 2-3 хвилини. Після присипаємо всі нарізаною свіжою зеленню петрушки і кропу, накриваємо каструлю кришкою, вимикаємо газ.
Рибний суп з філе минтая в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Підготовлене філе минтая нарізаємо широкими шматочками і поміщаємо їх у мультиварку . Слідом викладаємо дрібні кубики сирої очищеної картоплі і цибулі. Заливаємо все чистою питною водою і запускаємо мультиварку в хід. Вмикаємо опцію «Суп». Встановлюємо час 50 хвилин. При закипанні рибного супу знімаємо шумівкою піну і вводимо перець, лаврушку і кухонну сіль. Оскільки минтай не жирний, то в якості жирів додаємо олію і трохи вершкового. Коли суп з рибки буде готовий, присипаємо його свіжою зеленню кінзи, петрушки і перед подачею тримаємо 10 хвилин під закритою кришкою.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тушкований минтай
Минтай володіє не тільки чудовими смаковими якостями, у нього досить щільна м'якоть, що дозволяє зберегти форму і текстуру страви при тривалому
Минтай в мультиварці
Якщо на вашій кухні є незамінна помічниця - мультиварка, вам дуже пощастило! Готувати в мультиварці - суцільне задоволення! Сьогодні ми вам
Минтай, тушкований з морквою
Минтай, тушкований з морквою - смачне і ситне блюдо для повсякденного столу. Давайте детально розберемося, як його зробити в сметані, майонезі, а
Минтай в клярі
Минтай, смажений в клярі, - дивно смачне блюдо, яке цілком може прикрасити як звичайний сімейний обід, так і святковий стіл. Минтай в клярі виходить
Минтай в сметані
Рибні страви обов'язково повинні бути в раціоні кожної людини. Цінні мікроелементи і вітаміни, що містяться в рибі, необхідні нашому організму.
Філе минтая в мультиварці
Любите ніжну, нежирну рибку? Тоді вам сподобається цей матеріал. У статті ми розповімо, як приготувати філе минтая в мультиварці і на пару, щоб ви