Для того щоб урізноманітнити ваші перші страви ми пропонуємо приготувати легенький рибний суп з недорого, та ще й не жирного минтая і розповімо докладно, як його правильно зварити. Такий супчик припаде до смаку всім членам вашої родини, особливо діткам.
Рецепт рибного супу з минтая з рисом
Інгредієнти: минтай – 700-800 г; картопля – 4 шт.; рис (круглий) – 1/3 ст.; морква (дрібна) – 1 шт.; болгарський червоний перець – 1 шт.; цибуля ріпчаста – 1 шт.; соняшникова олія – 50 мл; велика сіль – за смаком; перець – 05 ч. ложки; вода – 25 л; петрушка, кріп – по 4 гілочки. Приготування Оскільки варити ми будемо рибний суп, а не юшку, то в даному випадку голови нам не потрібні. Зрізаємо їх у верхнього підстави хребта, чистимо рибу зсередини і знімаємо з її тулуба тонку шкіру. Далі нарізаємо минтай зручними для себе шматочками, кладемо їх на дно каструлі і заливаємо питною водою. Ставимо все на конфорки плити і стежимо за закипанням води, щоб обов'язково зняти шапочку утвореної піни. Тепер відразу ж кладемо в бульйон кубики картоплі, діаметром до 15 сантиметра і двічі промитий круглий рис. Індивідуально за смаком підсолюємо суп і додаємо в нього мелений перець.
На сковороді з налитим соняшниковою олією окремо пасеруємо дрібні кубики цибулі з соломкою свіжої моркви і болгарського перцю. Коли картопля і крупа зваряться і рис буде на стадії розварювання, тоді ми переміщаємо піджарку зі сковороди в супчик і даємо йому поваритися ще 2-3 хвилини. Після присипаємо всі нарізаною свіжою зеленню петрушки і кропу, накриваємо каструлю кришкою, вимикаємо газ.
Рибний суп з філе минтая в мультиварці
Інгредієнти: філе минтая – 600-700 г; картопля – 4-5 шт.; цибуля ріпчаста (великий) – 1 шт.; морська сіль – за смаком; перець горошком – 6-8 шт.; лист лавра – 2 шт.; соняшникова олія – 3 ст. ложки; вершкове масло – 45 г; вода – 2 л; кінза, петрушка – по 3-4 гілочки. Приготування Підготовлене філе минтая нарізаємо широкими шматочками і поміщаємо їх у мультиварку . Слідом викладаємо дрібні кубики сирої очищеної картоплі і цибулі. Заливаємо все чистою питною водою і запускаємо мультиварку в хід. Вмикаємо опцію «Суп». Встановлюємо час 50 хвилин. При закипанні рибного супу знімаємо шумівкою піну і вводимо перець, лаврушку і кухонну сіль. Оскільки минтай не жирний, то в якості жирів додаємо олію і трохи вершкового. Коли суп з рибки буде готовий, присипаємо його свіжою зеленню кінзи, петрушки і перед подачею тримаємо 10 хвилин під закритою кришкою.