Вернуться назад Распечатать

Рибний суп з минтая

Рибний суп з минтая
Для того щоб урізноманітнити ваші перші страви ми пропонуємо приготувати легенький рибний суп з недорого, та ще й не жирного минтая і розповімо докладно, як його правильно зварити. Такий супчик припаде до смаку всім членам вашої родини, особливо діткам.

Рецепт рибного супу з минтая з рисом


Інгредієнти:

  • минтай – 700-800 г;

  • картопля – 4 шт.;

  • рис (круглий) – 1/3 ст.;

  • морква (дрібна) – 1 шт.;

  • болгарський червоний перець – 1 шт.;

  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;

  • соняшникова олія – 50 мл;

  • велика сіль – за смаком;

  • перець – 05 ч. ложки;

  • вода – 25 л;

  • петрушка, кріп – по 4 гілочки.


  • Приготування
    Оскільки варити ми будемо рибний суп, а не юшку, то в даному випадку голови нам не потрібні. Зрізаємо їх у верхнього підстави хребта, чистимо рибу зсередини і знімаємо з її тулуба тонку шкіру. Далі нарізаємо минтай зручними для себе шматочками, кладемо їх на дно каструлі і заливаємо питною водою. Ставимо все на конфорки плити і стежимо за закипанням води, щоб обов'язково зняти шапочку утвореної піни. Тепер відразу ж кладемо в бульйон кубики картоплі, діаметром до 15 сантиметра і двічі промитий круглий рис. Індивідуально за смаком підсолюємо суп і додаємо в нього мелений перець.
    На сковороді з налитим соняшниковою олією окремо пасеруємо дрібні кубики цибулі з соломкою свіжої моркви і болгарського перцю. Коли картопля і крупа зваряться і рис буде на стадії розварювання, тоді ми переміщаємо піджарку зі сковороди в супчик і даємо йому поваритися ще 2-3 хвилини. Після присипаємо всі нарізаною свіжою зеленню петрушки і кропу, накриваємо каструлю кришкою, вимикаємо газ.

    Рибний суп з філе минтая в мультиварці


    Інгредієнти:

  • філе минтая – 600-700 г;

  • картопля – 4-5 шт.;

  • цибуля ріпчаста (великий) – 1 шт.;

  • морська сіль – за смаком;

  • перець горошком – 6-8 шт.;

  • лист лавра – 2 шт.;

  • соняшникова олія – 3 ст. ложки;

  • вершкове масло – 45 г;

  • вода – 2 л;

  • кінза, петрушка – по 3-4 гілочки.
  • Рибний суп з минтая


    Приготування
    Підготовлене філе минтая нарізаємо широкими шматочками і поміщаємо їх у мультиварку . Слідом викладаємо дрібні кубики сирої очищеної картоплі і цибулі. Заливаємо все чистою питною водою і запускаємо мультиварку в хід. Вмикаємо опцію «Суп». Встановлюємо час 50 хвилин. При закипанні рибного супу знімаємо шумівкою піну і вводимо перець, лаврушку і кухонну сіль. Оскільки минтай не жирний, то в якості жирів додаємо олію і трохи вершкового. Коли суп з рибки буде готовий, присипаємо його свіжою зеленню кінзи, петрушки і перед подачею тримаємо 10 хвилин під закритою кришкою.