Піджарка з яловичини
Сьогодні ми будемо готувати підливку з яловичини. Оригінальним дане блюдо не назвеш, воно складається з простих і доступних продуктів, завжди наявних на вашій кухні, досить тільки подбати про наявність яловичої м'якоті. Але за смаком дане блюдо може скласти гідну конкуренцію багатьом вишуканих страв, особливо якщо подати його з улюбленим гарніром і доповнити свіжою зеленню і овочами.
Особливо легко приготувати піджарку з яловичини з допомогою мультиварочного пристрою. Саме про це даний рецепт.
Інгредієнти:
яловича вирізка – 740 г;
бульйон овочевий або яловичий – 310 мл;
паста томатна – 125 г;
рафінована рослинна олія – 65 мл;
дві ріпчасті цибулини;
дві середні моркви;
дві столові ложки борошна;
два лаврові листки;
ароматні сухі трави на вибір;
мелена суміш п'яти перців;
щіпка солі.
Приготування
Для приготування піджарки можна взяти будь-яку яловичу м'якоть. Заморожений продукт попередньо розморожуємо. Промиваємо м'ясо, ретельно обсушуємо й розрізаємо на шматочки невеликого розміру. У чашу мультиустройства наливаємо половину порції рослинної олії без запаху, закладаємо підготовлене м'ясо і даємо йому підрум'янитися протягом десяти хвилин, вибравши на дисплеї режим «Випічка» або «Смаження». Тепер підсипаємо борошно і пасеруємо все разом ще хвилин п'ять.
Поряд з м'ясом необхідно також обсмажити на останньому рафінованій олії очищені і нарізані ріпчасті цибулини і нарізану або натерту на тертці моркву. Зробити це можна в мультиварці, виклавши на час м'ясо в миску з борошном або ж для економії часу - в сковороді, а потім викласти до м'яса в мультикастрюлю.
Викладаємо до обсмажених овочів і м'яса томатну пасту, вливаємо гарячий бульйон, інтенсивно розмішуючи, присмачую масу меленої сумішшю п'яти перців, ароматними сухими травами на свій смак, лавровими листками і сіллю і перемикаємо пристрій на режим «Гасіння».
Через півтори години блюдо буде готово. При подачі можна доповнити його свіжою зеленню.
Смак яловичини чудово доповнює сметанний соус, надаючи страві чарівну вершкову нотку. Наступний рецепт приготування страви зі сметаною на сковороді.
Інгредієнти:
яловича вирізка – 960 г;
жирні вершки – 115 мл;
соус томатний – 135 мл;
сметана – 145 г;
вода – 75 мл;
столова ложка картопляного крохмалю;
дві-три ріпчасті цибулини;
пара пучок меленого мускатного горіха;
рослинна рафінована олія;
спеції ;
мелена суміш п'яти перців;
сіль.
Приготування
Підготовлену як слід м'якоть яловичини розрізаємо впоперек волокон на пласти товщиною приблизно до півтора сантиметрів і відбиваємо їх трохи за допомогою кулінарного молоточка. Далі вже відбите м'ясо ріжемо на кубики або брусочки, присмачую меленої сумішшю п'яти перців, спеціями і сіллю і викладаємо в ґрунтовно прогріте рафінована рослинна масло на сковороду. Підрум'янюємо м'ясні скибочки зі всіх сторін, а потім закладаємо попередньо очищені і нарізані ріпчасті цибулини і підрум'янюємо все разом ще хвилин п'ять.
В цей час з'єднуємо сметану і вершки в каструлі і прогріваємо до кипіння. В окремій мисці розчиняємо крохмаль у воді і вливаємо тонким струмком у сметанную масу. Присмачую її також мускатним горіхом, сіллю і спеціями на свій смак і виливаємо до м'яса. Тушкуємо м'ясо в сметанному соусі протягом години, при необхідності (якщо соус надто густий) підливаючи бульйон або воду.
Як приготувати піджарку з яловичини з підливою - рецепт в мультиварці
Особливо легко приготувати піджарку з яловичини з допомогою мультиварочного пристрою. Саме про це даний рецепт.
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування піджарки можна взяти будь-яку яловичу м'якоть. Заморожений продукт попередньо розморожуємо. Промиваємо м'ясо, ретельно обсушуємо й розрізаємо на шматочки невеликого розміру. У чашу мультиустройства наливаємо половину порції рослинної олії без запаху, закладаємо підготовлене м'ясо і даємо йому підрум'янитися протягом десяти хвилин, вибравши на дисплеї режим «Випічка» або «Смаження». Тепер підсипаємо борошно і пасеруємо все разом ще хвилин п'ять.
Поряд з м'ясом необхідно також обсмажити на останньому рафінованій олії очищені і нарізані ріпчасті цибулини і нарізану або натерту на тертці моркву. Зробити це можна в мультиварці, виклавши на час м'ясо в миску з борошном або ж для економії часу - в сковороді, а потім викласти до м'яса в мультикастрюлю.
Викладаємо до обсмажених овочів і м'яса томатну пасту, вливаємо гарячий бульйон, інтенсивно розмішуючи, присмачую масу меленої сумішшю п'яти перців, ароматними сухими травами на свій смак, лавровими листками і сіллю і перемикаємо пристрій на режим «Гасіння».
Через півтори години блюдо буде готово. При подачі можна доповнити його свіжою зеленню.
Піджарка з яловичини зі сметаною - рецепт на сковороді
Смак яловичини чудово доповнює сметанний соус, надаючи страві чарівну вершкову нотку. Наступний рецепт приготування страви зі сметаною на сковороді.
Інгредієнти:
Приготування
Підготовлену як слід м'якоть яловичини розрізаємо впоперек волокон на пласти товщиною приблизно до півтора сантиметрів і відбиваємо їх трохи за допомогою кулінарного молоточка. Далі вже відбите м'ясо ріжемо на кубики або брусочки, присмачую меленої сумішшю п'яти перців, спеціями і сіллю і викладаємо в ґрунтовно прогріте рафінована рослинна масло на сковороду. Підрум'янюємо м'ясні скибочки зі всіх сторін, а потім закладаємо попередньо очищені і нарізані ріпчасті цибулини і підрум'янюємо все разом ще хвилин п'ять.
В цей час з'єднуємо сметану і вершки в каструлі і прогріваємо до кипіння. В окремій мисці розчиняємо крохмаль у воді і вливаємо тонким струмком у сметанную масу. Присмачую її також мускатним горіхом, сіллю і спеціями на свій смак і виливаємо до м'яса. Тушкуємо м'ясо в сметанному соусі протягом години, при необхідності (якщо соус надто густий) підливаючи бульйон або воду.
Рекомендуємо добрі рецепти
Печінкові котлети з яловичої печінки - рецепт
Напевно всі знають, як корисна яловича печінка і що котлетки з неї виходять просто дивовижними. Пропонуємо урізноманітнити щоденне меню, включивши це
Що приготувати з яловичини?
Деякі господині з побоюванням беруться за приготування яловичини, боячись, що м'ясо вийде жорстким. Пропонуємо відкинути геть сумніви і скористатися
Рагу з яловичини з картоплею
Незвичайним і домашнім стравою можна назвати рагу. Готувати його можна на різній основі, а ми запропонуємо варіант з яловичини з додаванням картоплі.
Яловичина в сметані
Без сумнівів беріться за приготування страв з яловичини, адже ми пропонуємо чудовий рецепт, за яким це м'ясо вийде чудово ніжним і м'яким. Далі
Підлива з яловичини
Смачної, яскравою, апетитною вийде соус, якщо зробити її на основі яловичини. Таке доповнення перетворить будь-який, самий нудний гарнір. Далі
Яловичина в сметанному соусі
Щоб страва з яловичини вийшло не жорстким, м'ясо потрібно правильно промаринувати, довго мучити або скористатися запропонованими рецептами в цій