Печінкові котлети з курячої печінки - рецепт
Найчастіше ми любимо готувати і вже тим більше їсти котлети, приготовані з різних видів м'яса. Але сьогодні ми хочемо запропонувати вам трохи відійти від буденності і взяти за основу приготування котлет – печінка. Сьогодні ми виберемо найкращу, ніжну і відповідно корисну курячу печінку і з величезним задоволенням розповімо, як приготувати смачні печінкові котлети.
Інгредієнти:
печінка куряча – 800 р.;
курячі яйця – 3 шт.;
ріпчаста цибуля – 3 шт.;
манна крупа – 05 склянки;
картопляний крохмаль – 1 ст. ложка;
часник – 3 зубки;
сало свиняче – 230 р.;
перець – 2/3 ч. ложки;
сіль – 15 ч. ложки;
гашене сода – 05 ч. ложки;
соняшникова олія – 100 мл
Приготування
На середню сито м'ясорубки прокручуємо всю печінку, слідом те ж саме робимо з ріпчастою цибулею. Сало і часник ми пропускаємо вже на більш дрібне сито. У миску з подрібненими інгредієнтами вбиваємо свіжі курячі яйця, насипаємо картопляний крохмаль і манну крупу. З допомогою великої ложки все ретельно перемішуємо і стежимо, щоб рівномірно розбилися яєчні жовтки. Вводимо сюди гашену оцтом харчову соду, додаємо перець і притрушиваем перцем. Розмішуємо все це в загальній масі і відставляємо в сторону, а ще краще в холодильник до розбухання крупи (приблизно півгодини). Потім викладаємо фарш столовою ложкою, надаючи йому форму котлет. Смажимо котлети до придбання коричневого кольору, перевертаючи з одного боку на іншу.
Інгредієнти:
куряча печінка – 700 г;
цибуля ріпчаста – 2 шт.;
вівсяні пластівці – 2/3 ст.;
сало – 180 р.;
кухонна сіль – за смаком;
майонез – 2 десертної ложки;
сметана – 2 десертної ложки;
яйця – 2 шт.;
соняшникова олія – 100-120 мл
Приготування
Печінка залишаємо трохи підмерзлою і перекручуємо через м'ясорубку на велике сито. Міняємо ситечко на найдрібніше і вже через нього пропускаємо сало. Дрібно шаткуємо на кубики цибулю і пасеруємо його до м'якості на сковороді з 2-3 ложками соняшникової олії і, трохи остудивши викладаємо в ємність з курячою печінкою. У миску насипати пластівці, додаємо до них сметанку, майонез і перемішуємо, а через пару хвилин вводимо всі в загальну масу. Сюди ж додаємо свіжі яйця, за смаком присипаємо сіллю, перемішуємо і забуваємо хвилин на десять. Якщо фарш вийшов щільний, то прямо руками виліплює котлети, а якщо трохи рідкуватим, то накладаємо фарш ложкою в киплячу олію. Обсмажуємо спочатку 7-8 хвилин з одного боку, а потім такий же час з іншого.
Інгредієнти:
печінка куряча – 600-650 р.;
відварений рис (круглий)– 15 ст.;
цибуля – 1 шт.;
пшеничне борошно – 25 ст. ложки
яйце куряче – 1 шт.;
свинячий жир – 2 ст. ложки;
майонез – 1 ст. ложка;
сіль – 15 ч. ложки;
соняшникова олія – 3 ст. ложки.
Приготування
Курячу печінку подрібнюємо довільними, дрібними шматочками. Вбиваємо яйце, додаємо в нього майонез, розм'якшений свинячий жир і розтираємо все ложкою. Отриману таким чином однорідну масу вводимо в печінку. Слідом додаємо сюди подрібнену в блендері невелику цибулину. Заздалегідь круглий відварений рис викладаємо у фарш. Тепер всю масу підсолюємо, вводимо в неї пшеничне борошно і все рівномірно перемішуємо. Чистими руками формуем трохи витягнутої форми котлети і розміщуємо їх на промасленому деку. Потім виставляємо заповнений деко в духовку і запікаємо наші котлетки 40 хвилин при 185 градусах.
Рецепт пишних печінкових котлет з курячої печінки з манкою
Інгредієнти:
Приготування
На середню сито м'ясорубки прокручуємо всю печінку, слідом те ж саме робимо з ріпчастою цибулею. Сало і часник ми пропускаємо вже на більш дрібне сито. У миску з подрібненими інгредієнтами вбиваємо свіжі курячі яйця, насипаємо картопляний крохмаль і манну крупу. З допомогою великої ложки все ретельно перемішуємо і стежимо, щоб рівномірно розбилися яєчні жовтки. Вводимо сюди гашену оцтом харчову соду, додаємо перець і притрушиваем перцем. Розмішуємо все це в загальній масі і відставляємо в сторону, а ще краще в холодильник до розбухання крупи (приблизно півгодини). Потім викладаємо фарш столовою ложкою, надаючи йому форму котлет. Смажимо котлети до придбання коричневого кольору, перевертаючи з одного боку на іншу.
Рецепт печінкових котлет з курячої печінки з вівсянкою
Інгредієнти:
Приготування
Печінка залишаємо трохи підмерзлою і перекручуємо через м'ясорубку на велике сито. Міняємо ситечко на найдрібніше і вже через нього пропускаємо сало. Дрібно шаткуємо на кубики цибулю і пасеруємо його до м'якості на сковороді з 2-3 ложками соняшникової олії і, трохи остудивши викладаємо в ємність з курячою печінкою. У миску насипати пластівці, додаємо до них сметанку, майонез і перемішуємо, а через пару хвилин вводимо всі в загальну масу. Сюди ж додаємо свіжі яйця, за смаком присипаємо сіллю, перемішуємо і забуваємо хвилин на десять. Якщо фарш вийшов щільний, то прямо руками виліплює котлети, а якщо трохи рідкуватим, то накладаємо фарш ложкою в киплячу олію. Обсмажуємо спочатку 7-8 хвилин з одного боку, а потім такий же час з іншого.
Рубані котлети з курячої печінки з рисом, в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Курячу печінку подрібнюємо довільними, дрібними шматочками. Вбиваємо яйце, додаємо в нього майонез, розм'якшений свинячий жир і розтираємо все ложкою. Отриману таким чином однорідну масу вводимо в печінку. Слідом додаємо сюди подрібнену в блендері невелику цибулину. Заздалегідь круглий відварений рис викладаємо у фарш. Тепер всю масу підсолюємо, вводимо в неї пшеничне борошно і все рівномірно перемішуємо. Чистими руками формуем трохи витягнутої форми котлети і розміщуємо їх на промасленому деку. Потім виставляємо заповнений деко в духовку і запікаємо наші котлетки 40 хвилин при 185 градусах.
Рекомендуємо добрі рецепти
Печінкові котлети - рецепт
Блюдо, яке ми пропонуємо зробити на гаряче з нагоди сімейного обіду, неодмінно сподобається кожному, навіть завзятим привередам. Розповімо, як
Оладки зі свинячої печінки
Рецептів печінкових оладок існує неймовірна кількість і далі в статті представлені найбільш цікаві варіанти. Пропонуємо приготувати це чудове блюдо з
Котлети з курячої печінки
Приготування котлет - це справа тонка. Особливо, коли питання стосується курячої печінки. Для того щоб зрозуміти, наскільки це смачно, необхідно
Курячі котлети в духовці
Котлети, запечені в духовці, набагато корисніше смажених на сковороді, і виходять вони не менш смачними. Ми вам розповімо, як приготувати курячі
Котлети з свинячої печінки
Приготувати котлети теж можна по-різному. Ну ось, наприклад, котлети з свинячої печінки не тільки дуже смачні, але й корисні. Однак у приготуванні
Котлети з яловичої печінки
Яловича печінка - це дуже корисний продукт, насичений різного роду корисними речовинами і вітамінами. Однак щоб печінка була не тільки корисною, але