Найчастіше ми любимо готувати і вже тим більше їсти котлети, приготовані з різних видів м'яса. Але сьогодні ми хочемо запропонувати вам трохи відійти від буденності і взяти за основу приготування котлет – печінка. Сьогодні ми виберемо найкращу, ніжну і відповідно корисну курячу печінку і з величезним задоволенням розповімо, як приготувати смачні печінкові котлети.
Рецепт пишних печінкових котлет з курячої печінки з манкою
Інгредієнти: печінка куряча – 800 р.; курячі яйця – 3 шт.; ріпчаста цибуля – 3 шт.; манна крупа – 05 склянки; картопляний крохмаль – 1 ст. ложка; часник – 3 зубки; сало свиняче – 230 р.; перець – 2/3 ч. ложки; сіль – 15 ч. ложки; гашене сода – 05 ч. ложки; соняшникова олія – 100 мл Приготування На середню сито м'ясорубки прокручуємо всю печінку, слідом те ж саме робимо з ріпчастою цибулею. Сало і часник ми пропускаємо вже на більш дрібне сито. У миску з подрібненими інгредієнтами вбиваємо свіжі курячі яйця, насипаємо картопляний крохмаль і манну крупу. З допомогою великої ложки все ретельно перемішуємо і стежимо, щоб рівномірно розбилися яєчні жовтки. Вводимо сюди гашену оцтом харчову соду, додаємо перець і притрушиваем перцем. Розмішуємо все це в загальній масі і відставляємо в сторону, а ще краще в холодильник до розбухання крупи (приблизно півгодини). Потім викладаємо фарш столовою ложкою, надаючи йому форму котлет. Смажимо котлети до придбання коричневого кольору, перевертаючи з одного боку на іншу.
Рецепт печінкових котлет з курячої печінки з вівсянкою
Інгредієнти: куряча печінка – 700 г; цибуля ріпчаста – 2 шт.; вівсяні пластівці – 2/3 ст.; сало – 180 р.; кухонна сіль – за смаком; майонез – 2 десертної ложки; сметана – 2 десертної ложки; яйця – 2 шт.; соняшникова олія – 100-120 мл Приготування Печінка залишаємо трохи підмерзлою і перекручуємо через м'ясорубку на велике сито. Міняємо ситечко на найдрібніше і вже через нього пропускаємо сало. Дрібно шаткуємо на кубики цибулю і пасеруємо його до м'якості на сковороді з 2-3 ложками соняшникової олії і, трохи остудивши викладаємо в ємність з курячою печінкою. У миску насипати пластівці, додаємо до них сметанку, майонез і перемішуємо, а через пару хвилин вводимо всі в загальну масу. Сюди ж додаємо свіжі яйця, за смаком присипаємо сіллю, перемішуємо і забуваємо хвилин на десять. Якщо фарш вийшов щільний, то прямо руками виліплює котлети, а якщо трохи рідкуватим, то накладаємо фарш ложкою в киплячу олію. Обсмажуємо спочатку 7-8 хвилин з одного боку, а потім такий же час з іншого.
Рубані котлети з курячої печінки з рисом, в духовці
Інгредієнти: печінка куряча – 600-650 р.; відварений рис (круглий)– 15 ст.; цибуля – 1 шт.; пшеничне борошно – 25 ст. ложки яйце куряче – 1 шт.; свинячий жир – 2 ст. ложки; майонез – 1 ст. ложка; сіль – 15 ч. ложки; соняшникова олія – 3 ст. ложки. Приготування Курячу печінку подрібнюємо довільними, дрібними шматочками. Вбиваємо яйце, додаємо в нього майонез, розм'якшений свинячий жир і розтираємо все ложкою. Отриману таким чином однорідну масу вводимо в печінку. Слідом додаємо сюди подрібнену в блендері невелику цибулину. Заздалегідь круглий відварений рис викладаємо у фарш. Тепер всю масу підсолюємо, вводимо в неї пшеничне борошно і все рівномірно перемішуємо. Чистими руками формуем трохи витягнутої форми котлети і розміщуємо їх на промасленому деку. Потім виставляємо заповнений деко в духовку і запікаємо наші котлетки 40 хвилин при 185 градусах.