Деруни з гарбуза
Всі ми знаємо і любимо деруни, приготовані з тертої сирої картоплі і обсмажені у вигляді оладок на сковороді. Пропонуємо відійти від буденності і приготувати їх з гарбузом і не тільки в смаженому вигляді, але запеченому в духовці. Повірте, ми вас не розчаруємо, а навіть навпаки залишимо в захваті вас і всіх членів вашої родини. До того ж ми хочемо представити вам рецепти, з якими деруни з ароматною гарбуза будуть приготовані досить швидко і дуже смачно.
Інгредієнти:
очищена гарбуз – 600-700 г;
курячі яйця – 3 шт.;
мелений чорний перець – на кінчику ножа;
сіль – за смаком;
пшеничне борошно – 3 ст. ложки;
картопляний крохмаль – 2 ст. ложки;
спеції (мелена зіра, коріандр) – по 05 ч. ложки;
вершковий маргарин – 30 г;
сметана (домашня) – по смаку.
Приготування
Натираємо в глибоку миску очищену гарбуз на тертці з отворами середнього розміру. Відокремлюємо від шкаралупи курячі яйця, вводимо їх в ємність з гарбузом і відразу ж розмішуємо їх разом з овочем. Підсолюємо цю суміш по смаку, хоча взагалі можна і не солити, додаємо на кінчику ножа мелений перець, спеції у вигляді меленої зіри, коріандру, а після все перемішуємо до однорідності. В кінці додаємо картопляний крохмаль, пшеничне борошно і знову повторюємо процедуру з перемішуванням.
Пекарський лист, застеляємо пергаментом, який змащуємо розм'якшеним вершковим маргарином. Столовою ложкою на папір накладаємо гарбузове тісто, приготоване для дерунів так, як викладаємо тісто на сковороду для оладок. Виставляємо цей лист з дерунами в добре прогріту до 190 градусів духовку. Запікаємо їх протягом 35 хвилин.
За рахунок гарбуза, деруни виходять досить солодкі. Тому, якщо не перестаратися зі спеціями і приправами їх цілком можна їсти, запиваючи чаєм вприкуску зі сметаною.
Інгредієнти:
свіжа очищена гарбуз – 250 г;
картопля (середній) – 4 шт.;
пшеничне борошно – 2 ст. ложки;
курячі яйця – 2 шт.;
дрібна сіль і мелений перець – за смаком;
свіжа зелень (петрушка, кінза, кріп) – кожній по 5-10 г;
рослинне масло – 80 мл
Приготування
Свіжу очищену гарбуз і сиру картоплю перетираємо через тертку з дірочками середнього розміру. Даємо овочам постояти 5-10 хвилин, а потім максимально зливаємо виділилася рідина. Присипаємо всі дрібного помелу сіллю, меленим перцем, сюди ж додаємо, відокремлені від шкаралупи яйця і перемішуємо отриману суміш ложкою. Дрібно нарізаємо свіжу зелень і викладаємо її до маси з овочів. Далі насипаємо пшеничне борошно і ще раз перемішуємо вже готове тісто для дерунів. Смажимо наші деруни у вигляді невеликих тонких лепешечек з кожного боку за 8 хвилин, в невеликій кількості рослинного масла.
Якщо такі деруни з гарбузом і картоплею не класти яйця, а додати більше борошна, вони будуть пісні і стануть знахідкою до майбутнього Великого посту.
Рецепт дерунів з гарбуза в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Натираємо в глибоку миску очищену гарбуз на тертці з отворами середнього розміру. Відокремлюємо від шкаралупи курячі яйця, вводимо їх в ємність з гарбузом і відразу ж розмішуємо їх разом з овочем. Підсолюємо цю суміш по смаку, хоча взагалі можна і не солити, додаємо на кінчику ножа мелений перець, спеції у вигляді меленої зіри, коріандру, а після все перемішуємо до однорідності. В кінці додаємо картопляний крохмаль, пшеничне борошно і знову повторюємо процедуру з перемішуванням.
Пекарський лист, застеляємо пергаментом, який змащуємо розм'якшеним вершковим маргарином. Столовою ложкою на папір накладаємо гарбузове тісто, приготоване для дерунів так, як викладаємо тісто на сковороду для оладок. Виставляємо цей лист з дерунами в добре прогріту до 190 градусів духовку. Запікаємо їх протягом 35 хвилин.
За рахунок гарбуза, деруни виходять досить солодкі. Тому, якщо не перестаратися зі спеціями і приправами їх цілком можна їсти, запиваючи чаєм вприкуску зі сметаною.
Рецепт дерунів з гарбуза і картоплі
Інгредієнти:
Приготування
Свіжу очищену гарбуз і сиру картоплю перетираємо через тертку з дірочками середнього розміру. Даємо овочам постояти 5-10 хвилин, а потім максимально зливаємо виділилася рідина. Присипаємо всі дрібного помелу сіллю, меленим перцем, сюди ж додаємо, відокремлені від шкаралупи яйця і перемішуємо отриману суміш ложкою. Дрібно нарізаємо свіжу зелень і викладаємо її до маси з овочів. Далі насипаємо пшеничне борошно і ще раз перемішуємо вже готове тісто для дерунів. Смажимо наші деруни у вигляді невеликих тонких лепешечек з кожного боку за 8 хвилин, в невеликій кількості рослинного масла.
Якщо такі деруни з гарбузом і картоплею не класти яйця, а додати більше борошна, вони будуть пісні і стануть знахідкою до майбутнього Великого посту.
Рекомендуємо добрі рецепти
Гарбуз, запечений шматочками з цукром в духовці
Приготувавши з гарбуза яскраві, надзвичайно ароматні і неймовірно смачні часточки з цукром - ви неодмінно порадуєте малюків, так і дорослі напевно не
Рецепт дерунів з картоплі з цибулею
Деруни — це один з яскравих прикладів ідеального використання картоплі в якості основного інгредієнта страви. Головна їх особливість – це швидкість,
Деруни з ковбасою
Деруни - це просте білоруське блюдо, яке готується з картоплі. А ми вирішили трошки урізноманітнити цю страву і додати до нього ковбаси. Вийде ситно
Деруни з м'ясом, рецепт
Деруни знайомі дуже багатьом господиням. А чи знаєте ви, що це блюдо можна приготувати не за звичайним рецептом? Адже звичайними дерунами зараз
Деруни з кабачків
Усіма відоме і улюблене блюдо деруни можна готувати не тільки з картоплі, але і з кабачків. Вони виходять дуже ніжними, соковитими і смачними, і
Деруни з фаршем
Деруни - це популярне блюдо, яке з'явилося в білоруській кухні, але вже давно відоме по всьому світу. Їх можна робити з різними начинками і подавати