Деруни з гарбуза

Рецепт дерунів з гарбуза в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Натираємо в глибоку миску очищену гарбуз на тертці з отворами середнього розміру. Відокремлюємо від шкаралупи курячі яйця, вводимо їх в ємність з гарбузом і відразу ж розмішуємо їх разом з овочем. Підсолюємо цю суміш по смаку, хоча взагалі можна і не солити, додаємо на кінчику ножа мелений перець, спеції у вигляді меленої зіри, коріандру, а після все перемішуємо до однорідності. В кінці додаємо картопляний крохмаль, пшеничне борошно і знову повторюємо процедуру з перемішуванням.
Пекарський лист, застеляємо пергаментом, який змащуємо розм'якшеним вершковим маргарином. Столовою ложкою на папір накладаємо гарбузове тісто, приготоване для дерунів так, як викладаємо тісто на сковороду для оладок. Виставляємо цей лист з дерунами в добре прогріту до 190 градусів духовку. Запікаємо їх протягом 35 хвилин.
За рахунок гарбуза, деруни виходять досить солодкі. Тому, якщо не перестаратися зі спеціями і приправами їх цілком можна їсти, запиваючи чаєм вприкуску зі сметаною.
Рецепт дерунів з гарбуза і картоплі
Інгредієнти:
Приготування

Свіжу очищену гарбуз і сиру картоплю перетираємо через тертку з дірочками середнього розміру. Даємо овочам постояти 5-10 хвилин, а потім максимально зливаємо виділилася рідина. Присипаємо всі дрібного помелу сіллю, меленим перцем, сюди ж додаємо, відокремлені від шкаралупи яйця і перемішуємо отриману суміш ложкою. Дрібно нарізаємо свіжу зелень і викладаємо її до маси з овочів. Далі насипаємо пшеничне борошно і ще раз перемішуємо вже готове тісто для дерунів. Смажимо наші деруни у вигляді невеликих тонких лепешечек з кожного боку за 8 хвилин, в невеликій кількості рослинного масла.
Якщо такі деруни з гарбузом і картоплею не класти яйця, а додати більше борошна, вони будуть пісні і стануть знахідкою до майбутнього Великого посту.
Рекомендуємо добрі рецепти

Гарбуз, запечений шматочками з цукром в духовці
Приготувавши з гарбуза яскраві, надзвичайно ароматні і неймовірно смачні часточки з цукром - ви неодмінно порадуєте малюків, так і дорослі напевно не

Рецепт дерунів з картоплі з цибулею
Деруни — це один з яскравих прикладів ідеального використання картоплі в якості основного інгредієнта страви. Головна їх особливість – це швидкість,

Деруни з ковбасою
Деруни - це просте білоруське блюдо, яке готується з картоплі. А ми вирішили трошки урізноманітнити цю страву і додати до нього ковбаси. Вийде ситно

Деруни з м'ясом, рецепт
Деруни знайомі дуже багатьом господиням. А чи знаєте ви, що це блюдо можна приготувати не за звичайним рецептом? Адже звичайними дерунами зараз

Деруни з кабачків
Усіма відоме і улюблене блюдо деруни можна готувати не тільки з картоплі, але і з кабачків. Вони виходять дуже ніжними, соковитими і смачними, і

Деруни з фаршем
Деруни - це популярне блюдо, яке з'явилося в білоруській кухні, але вже давно відоме по всьому світу. Їх можна робити з різними начинками і подавати