Всі ми знаємо і любимо деруни, приготовані з тертої сирої картоплі і обсмажені у вигляді оладок на сковороді. Пропонуємо відійти від буденності і приготувати їх з гарбузом і не тільки в смаженому вигляді, але запеченому в духовці. Повірте, ми вас не розчаруємо, а навіть навпаки залишимо в захваті вас і всіх членів вашої родини. До того ж ми хочемо представити вам рецепти, з якими деруни з ароматною гарбуза будуть приготовані досить швидко і дуже смачно.
Рецепт дерунів з гарбуза в духовці
Інгредієнти: очищена гарбуз – 600-700 г; курячі яйця – 3 шт.; мелений чорний перець – на кінчику ножа; сіль – за смаком; пшеничне борошно – 3 ст. ложки; картопляний крохмаль – 2 ст. ложки; спеції (мелена зіра, коріандр) – по 05 ч. ложки; вершковий маргарин – 30 г; сметана (домашня) – по смаку. Приготування Натираємо в глибоку миску очищену гарбуз на тертці з отворами середнього розміру. Відокремлюємо від шкаралупи курячі яйця, вводимо їх в ємність з гарбузом і відразу ж розмішуємо їх разом з овочем. Підсолюємо цю суміш по смаку, хоча взагалі можна і не солити, додаємо на кінчику ножа мелений перець, спеції у вигляді меленої зіри, коріандру, а після все перемішуємо до однорідності. В кінці додаємо картопляний крохмаль, пшеничне борошно і знову повторюємо процедуру з перемішуванням.
Пекарський лист, застеляємо пергаментом, який змащуємо розм'якшеним вершковим маргарином. Столовою ложкою на папір накладаємо гарбузове тісто, приготоване для дерунів так, як викладаємо тісто на сковороду для оладок. Виставляємо цей лист з дерунами в добре прогріту до 190 градусів духовку. Запікаємо їх протягом 35 хвилин.
За рахунок гарбуза, деруни виходять досить солодкі. Тому, якщо не перестаратися зі спеціями і приправами їх цілком можна їсти, запиваючи чаєм вприкуску зі сметаною.
Рецепт дерунів з гарбуза і картоплі
Інгредієнти: свіжа очищена гарбуз – 250 г; картопля (середній) – 4 шт.; пшеничне борошно – 2 ст. ложки; курячі яйця – 2 шт.; дрібна сіль і мелений перець – за смаком; свіжа зелень (петрушка, кінза, кріп) – кожній по 5-10 г; рослинне масло – 80 мл Приготування Свіжу очищену гарбуз і сиру картоплю перетираємо через тертку з дірочками середнього розміру. Даємо овочам постояти 5-10 хвилин, а потім максимально зливаємо виділилася рідина. Присипаємо всі дрібного помелу сіллю, меленим перцем, сюди ж додаємо, відокремлені від шкаралупи яйця і перемішуємо отриману суміш ложкою. Дрібно нарізаємо свіжу зелень і викладаємо її до маси з овочів. Далі насипаємо пшеничне борошно і ще раз перемішуємо вже готове тісто для дерунів. Смажимо наші деруни у вигляді невеликих тонких лепешечек з кожного боку за 8 хвилин, в невеликій кількості рослинного масла.
Якщо такі деруни з гарбузом і картоплею не класти яйця, а додати більше борошна, вони будуть пісні і стануть знахідкою до майбутнього Великого посту.