Хачапурі з листкового тіста з сиром
Важко придумати рецепт, в якому поєднання сиру та тіста було б несмачним. Ось і хачапурі придбали світову популярність завдяки тому, що складаються з цієї нехитрої перевіреної комбінації інгредієнтів. До складу рецепта зазвичай входить бринза або адигейський сир, які викладають на дріжджову основу. Якщо часу на готування тесту не вистачає, то хачапурі з сиром можна зробити з листкового тіста, саме так ми і вирішили вчинити в цьому матеріалі.
Інгредієнти:
листкове тісто - 900 г;
сир імерулі - 260 г;
сир сулугуні - 260 г;
яєчний жовток - 2 шт.;
борошно - 65 р.
Приготування
Натріть обидва види сиру і з'єднайте з яєчним жовтком. За рахунок сильної солоності сулугуні, додавати сіль додатково не потрібно, а от трохи перцю свіжого помелу ніколи не буде зайвим. Приготувавши нехитру начинку, розділіть її на десяток порцій.
Тісто розкачайте на присипаному борошном столі і також розділіть на 10 великих квадратів. Поверх кожного з квадратів покладіть начинку і накрийте краями тіста, складаючи їх конвертом. Поверхня хачапурі покрийте збитим з молоком жовтком. Надішліть все підігріту до 200 градусів духовку. Приготування хачапурі з листкового тіста з сиром займе близько півгодини.
Як правило, хачапурі не прийнято готувати надто пишними, але якщо ви бажаєте отримати всі переваги листкового тіста на своїй тарілці, то використовуйте для випічки дріжджову основу.
Інгредієнти:
листкове тісто (дріжджове) - 2 аркуша;
яєчні жовтки - 2 шт.;
сир сулугуні - 210 г;
адигейський сир - 90 г;
сметана - 15 г;
зелень коріандру - 15 р.
Приготування
Підготуйте листкове тісто: розморозьте і тонко розкачайте його, а потім розділіть на квадрати однакового розміру, струшуючи надлишки борошна з поверхні. Тепер до начинку, яка готується простіше простого: натріть або розкришите сир, змішайте його з жовтком і сметаною, а потім додайте рубану зелень коріандру. Викладіть порцію сиру поверх підготовленого тіста і складіть його будь-яким зручним способом: конвертом або трикутником. Поверхня хачапурі змастіть яєчним жовтком. Хачапурі з листкове тіста з сиром сулугуні випікайте близько 20 хвилин при 200 градусах, а приступайте до трапези через 15 хвилин, після закінчення випікання.
Хочете незвичайного смаку, тоді зробіть хрусткі хачапурі з сиром та м'ясом з готового листкового тіста. Тут ми будемо використовувати автентичний продукт – баранину.
Інгредієнти:
листкове тісто - 4 листків;
ріпчаста цибуля - 85 м;
часник - 1 зубок;
баранина - 520 г;
мелений кумін і коріандр - по 1 ч. ложці;
сир сулугуні - 230 р.
Приготування
Спасеруйте максимально подрібнену цибулю і додайте до нього часник зі спеціями і м'ясним фаршем. Коли останній підрум'яниться, зніміть начинку з вогню. З'єднайте м'ясо з тертим сиром і розкладіть начинку поверх розкатаних шматочків листкового тіста. Скріпіть краю кожного з шматочків і надсилайте все в духовку на 20 хвилин при 200.
Інгредієнти:
адигейський сир - 260 г;
сир сулугуні - 115 г;
жменю м'яти, петрушки і коріандру;
вершкове масло - 25 г;
яйця - 2 шт.;
часник - 1 зубок;
листкове тісто.
Приготування
Візьміть приблизно по жмені кожного з різновидів зелені і довільно нарубаєте. Змішайте зелень з сирами і шматочками вершкового масла, додайте яйце і пюрированный часник. Змішавши всі компоненти разом, розкачайте тісто, наріжте його і викладіть начинку. Краї тіста з'єднайте, змастіть всі яйцем і залиште запікати при 190 градусах 20-25 хвилин.
Хачапурі з листкового тіста з сиром – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Натріть обидва види сиру і з'єднайте з яєчним жовтком. За рахунок сильної солоності сулугуні, додавати сіль додатково не потрібно, а от трохи перцю свіжого помелу ніколи не буде зайвим. Приготувавши нехитру начинку, розділіть її на десяток порцій.
Тісто розкачайте на присипаному борошном столі і також розділіть на 10 великих квадратів. Поверх кожного з квадратів покладіть начинку і накрийте краями тіста, складаючи їх конвертом. Поверхня хачапурі покрийте збитим з молоком жовтком. Надішліть все підігріту до 200 градусів духовку. Приготування хачапурі з листкового тіста з сиром займе близько півгодини.
Хачапурі з листкового дріжджового тіста з сиром
Як правило, хачапурі не прийнято готувати надто пишними, але якщо ви бажаєте отримати всі переваги листкового тіста на своїй тарілці, то використовуйте для випічки дріжджову основу.
Інгредієнти:
Приготування
Підготуйте листкове тісто: розморозьте і тонко розкачайте його, а потім розділіть на квадрати однакового розміру, струшуючи надлишки борошна з поверхні. Тепер до начинку, яка готується простіше простого: натріть або розкришите сир, змішайте його з жовтком і сметаною, а потім додайте рубану зелень коріандру. Викладіть порцію сиру поверх підготовленого тіста і складіть його будь-яким зручним способом: конвертом або трикутником. Поверхня хачапурі змастіть яєчним жовтком. Хачапурі з листкове тіста з сиром сулугуні випікайте близько 20 хвилин при 200 градусах, а приступайте до трапези через 15 хвилин, після закінчення випікання.
Хачапурі з листкового бездріжджового тіста з сиром
Хочете незвичайного смаку, тоді зробіть хрусткі хачапурі з сиром та м'ясом з готового листкового тіста. Тут ми будемо використовувати автентичний продукт – баранину.
Інгредієнти:
Приготування
Спасеруйте максимально подрібнену цибулю і додайте до нього часник зі спеціями і м'ясним фаршем. Коли останній підрум'яниться, зніміть начинку з вогню. З'єднайте м'ясо з тертим сиром і розкладіть начинку поверх розкатаних шматочків листкового тіста. Скріпіть краю кожного з шматочків і надсилайте все в духовку на 20 хвилин при 200.
Хачапурі з листкового тіста з адигейський сиром
Інгредієнти:
Приготування
Візьміть приблизно по жмені кожного з різновидів зелені і довільно нарубаєте. Змішайте зелень з сирами і шматочками вершкового масла, додайте яйце і пюрированный часник. Змішавши всі компоненти разом, розкачайте тісто, наріжте його і викладіть начинку. Краї тіста з'єднайте, змастіть всі яйцем і залиште запікати при 190 градусах 20-25 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Хачапурі - рецепт приготування
Існує кілька різновидів хачапурі і кожен скоєно не схожий на інший. Далі запропонуємо три варіанти цього, безсумнівно смачного страви і розповімо, як
Хачапурі на сковороді
Всі ми знаємо,що хачапурі - це коржик з сиром. І тим не менш, рецептів приготування хачапурі величезна безліч. Сьогодні ми вам розповімо, як
Хачапурі з листкового тіста
У наш час дуже поширеним стало використання листкового тіста. Його можна приготувати самостійно і можна купити в будь-якому магазині. І дуже смачними
Рецепт хачапурі з сиром
Всім відомо грузинське блюдо хачапурі. Робити його можна з сиром, сиром, а іноді навіть і з м'ясом. Багато хто з нас звикли ласувати хачапурі в
Хачапурі по-аджарськи - рецепт
Хачапурі по-аджарськи - приголомшливо смачне грузинське блюдо. Воно являє собою човник з тіста, наповнену сиром сулугуні та яйцем, запечену в
Хачапурі з бринзою - рецепт
Хачапурі - це смачні грузинські коржі, які готують з сиром. Єдиного рецепту цієї страви не існує, тому варіації можуть бути самими різними, все