Хачапурі - рецепт приготування
![Хачапурі - рецепт приготування Хачапурі - рецепт приготування](/uploads/posts/2016-01/hachapur-recept-prigotuvannya_821.jpeg)
Хачапурі по-аджарськи – рецепт приготування
Найпопулярніші різновиди хачапурі – имеритинские, в яких начинка закочується в коржик як в хычинах, і аджарські – відкриті «човники» з сиром і яйцем. Останні готуються трохи складніше, але і виходять куди більш мальовничими.
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
В основі – базове дріжджове тісто, для якого необхідно розвести дріжджі в злегка підсолодженої теплій воді, потім дочекатися їх активізації (коли на поверхні з'явиться пишна шапка), влити оливкову олію і з'єднати все з борошном. Готове тісто залиште на 10 хвилин, а потім сформуйте у човник.
Поки тісто підходить вдруге, прийміть за начинку, для якої слід розтерти обидва види раскрошенного сиру з парою яєць і вершковим маслом. Готову сирну суміш розподіліть по коржику, повторюючи його форму, але відступаючи пару сантиметрів від краю. Поверніть краю.
Приготування хачапурі з сиром займає від 10 до 12 хвилин при 250 градусах. Потім поверх сиру виливається яйце блюдо і повертається в духовку до тих пір, поки білок яйця не схопиться. Перед подачею зверху кладеться ще один шматочок вершкового масла.
Приготування хачапурі з листкового тіста з сиром
Приготування класичних аджарських хачапурі в домашніх умовах може здатися трудомістким, але якщо ви поспіхом хочете поласувати грузинськими коржами з сиром, то використовуйте вже готове листкове тісто як основу.
Інгредієнти:
Приготування
Натріть сири і змішайте їх з одним з яєць. Розкачайте обидва пласта тіста, наріжте на великі квадрати і розподіліть начинку поверх кожного з них. Чотири краї тіста зберіть конвертом і змастіть поверхню отриманих слойок яйцем. Залиште все в розігрітій до 200 градусів духовці півгодини.
Рецепт швидкого приготування хачапурі на сковороді
Ще швидше можуть готуватися і класичні имеритинские хачапурі, якщо використовувати сковороду замість плити для їх приготування. Основа тут теж буде дріжджовий, але на виході тісто вийде не таким пишним, як у випадку з аджарскими хачапурі, за рахунок досить тонкої розкочування.
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Як і зазвичай, починаємо приготування з тіста. Підігрійте молоко до температури трохи вище кімнатної і розведіть в ньому цукровий пісок. До підсолодженому молочку всипте дріжджі. Борошно з'єднайте з пучкою солі і
![Хачапурі - рецепт приготування Хачапурі - рецепт приготування](/uploads/posts/2016-01/hachapur-recept-prigotuvannya_622.jpeg)
Розітріть жовтки з тертим сиром і половиною м'якого вершкового масла. Розкачайте кожен з кульок в невелику коржик, в центрі якої розмістіть порцію начинки. Зберіть краю тесту разом і переверніть млинець швом вниз. Повторно розкачайте все диск, що підходить за розміром до сковороді, в якій він буде випікатися. Працюйте качалкою акуратно, рухаючись від центру до периферії, щоб не прорвати тонкий шар тіста. Тепер розігрійте суху сковороду, викладіть на неї корж і підрум'яньте з обох сторін. Готові хачапурі змастіть вершковим маслом.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Хачапурі з листкового тіста з сиром](/uploads/posts/2016-01/hachapur-z-listkovogo-tsta-z-sirom_171.jpeg)
Хачапурі з листкового тіста з сиром
Напевно немає такої людини, який відмовився б продегустувати чудово смачні, ароматні хачапурі з традиційним сирним наповненням. Далі розповімо, як
![Хачапурі на сковороді](http://womanadvice.ru/sites/default/files/imagecache/width_250/hachapuri_na_skovorode_0.jpg)
Хачапурі на сковороді
Всі ми знаємо,що хачапурі - це коржик з сиром. І тим не менш, рецептів приготування хачапурі величезна безліч. Сьогодні ми вам розповімо, як
![Хачапурі з листкового тіста](/uploads/posts/2015-01/hachapur-z-listkovogo-tsta_251.jpeg)
Хачапурі з листкового тіста
У наш час дуже поширеним стало використання листкового тіста. Його можна приготувати самостійно і можна купити в будь-якому магазині. І дуже смачними
![Рецепт хачапурі з сиром](/uploads/posts/2015-01/recept-hachapur-z-sirom_351.jpeg)
Рецепт хачапурі з сиром
Всім відомо грузинське блюдо хачапурі. Робити його можна з сиром, сиром, а іноді навіть і з м'ясом. Багато хто з нас звикли ласувати хачапурі в
![Хачапурі по-аджарськи - рецепт](/uploads/posts/2015-01/hachapur-po-adzharski-recept_961.jpeg)
Хачапурі по-аджарськи - рецепт
Хачапурі по-аджарськи - приголомшливо смачне грузинське блюдо. Воно являє собою човник з тіста, наповнену сиром сулугуні та яйцем, запечену в
![Хачапурі з бринзою - рецепт](/uploads/posts/2015-01/hachapur-z-brinzoyu-recept_461.jpeg)
Хачапурі з бринзою - рецепт
Хачапурі - це смачні грузинські коржі, які готують з сиром. Єдиного рецепту цієї страви не існує, тому варіації можуть бути самими різними, все