Хачапурі - рецепт приготування
Хачапурі не потребує особливого представлення. Ці прості коржики з сиром настільки запали в серце їдцям зі всього світу, що встигли стати класикою світової кухні. Рецепти приготування хачапурі ми маємо намір детально розібрати нижче.
Найпопулярніші різновиди хачапурі – имеритинские, в яких начинка закочується в коржик як в хычинах, і аджарські – відкриті «човники» з сиром і яйцем. Останні готуються трохи складніше, але і виходять куди більш мальовничими.
Інгредієнти:
Для тіста:
сухі дріжджі - 1 ч. ложка;
щіпка цукру;
вода - 145 мл;
оливкова олія - 15 мл;
борошно - 240 р.
Для начинки:
яйця - 3 шт.;
сир сулугуні - 120 г;
сир імерулі - 120 г;
вершкове масло - 25 р.
Приготування
В основі – базове дріжджове тісто, для якого необхідно розвести дріжджі в злегка підсолодженої теплій воді, потім дочекатися їх активізації (коли на поверхні з'явиться пишна шапка), влити оливкову олію і з'єднати все з борошном. Готове тісто залиште на 10 хвилин, а потім сформуйте у човник.
Поки тісто підходить вдруге, прийміть за начинку, для якої слід розтерти обидва види раскрошенного сиру з парою яєць і вершковим маслом. Готову сирну суміш розподіліть по коржику, повторюючи його форму, але відступаючи пару сантиметрів від краю. Поверніть краю.
Приготування хачапурі з сиром займає від 10 до 12 хвилин при 250 градусах. Потім поверх сиру виливається яйце блюдо і повертається в духовку до тих пір, поки білок яйця не схопиться. Перед подачею зверху кладеться ще один шматочок вершкового масла.
Приготування класичних аджарських хачапурі в домашніх умовах може здатися трудомістким, але якщо ви поспіхом хочете поласувати грузинськими коржами з сиром, то використовуйте вже готове листкове тісто як основу.
Інгредієнти:
листкове тісто - 2 аркуша;
яйця - 2 шт.;
сир сулугуні - 235 г;
сир адигейський - 260 р.
Приготування
Натріть сири і змішайте їх з одним з яєць. Розкачайте обидва пласта тіста, наріжте на великі квадрати і розподіліть начинку поверх кожного з них. Чотири краї тіста зберіть конвертом і змастіть поверхню отриманих слойок яйцем. Залиште все в розігрітій до 200 градусів духовці півгодини.
Ще швидше можуть готуватися і класичні имеритинские хачапурі, якщо використовувати сковороду замість плити для їх приготування. Основа тут теж буде дріжджовий, але на виході тісто вийде не таким пишним, як у випадку з аджарскими хачапурі, за рахунок досить тонкої розкочування.
Інгредієнти:
Для тіста:
молоко - 265 мл;
дріжджі - 10 г;
борошно - 320 г;
цукор - 5 р.
Для начинки:
яєчні жовтки - 2 шт.;
вершкове масло - 65 г;
імеретинський сир - 620 р.
Приготування
Як і зазвичай, починаємо приготування з тіста. Підігрійте молоко до температури трохи вище кімнатної і розведіть в ньому цукровий пісок. До підсолодженому молочку всипте дріжджі. Борошно з'єднайте з пучкою солі і влийте дріжджовий розчин. Готове тісто добре обімніть і розділіть на кульки однакового розміру.
Розітріть жовтки з тертим сиром і половиною м'якого вершкового масла. Розкачайте кожен з кульок в невелику коржик, в центрі якої розмістіть порцію начинки. Зберіть краю тесту разом і переверніть млинець швом вниз. Повторно розкачайте все диск, що підходить за розміром до сковороді, в якій він буде випікатися. Працюйте качалкою акуратно, рухаючись від центру до периферії, щоб не прорвати тонкий шар тіста. Тепер розігрійте суху сковороду, викладіть на неї корж і підрум'яньте з обох сторін. Готові хачапурі змастіть вершковим маслом.
Хачапурі по-аджарськи – рецепт приготування
Найпопулярніші різновиди хачапурі – имеритинские, в яких начинка закочується в коржик як в хычинах, і аджарські – відкриті «човники» з сиром і яйцем. Останні готуються трохи складніше, але і виходять куди більш мальовничими.
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
В основі – базове дріжджове тісто, для якого необхідно розвести дріжджі в злегка підсолодженої теплій воді, потім дочекатися їх активізації (коли на поверхні з'явиться пишна шапка), влити оливкову олію і з'єднати все з борошном. Готове тісто залиште на 10 хвилин, а потім сформуйте у човник.
Поки тісто підходить вдруге, прийміть за начинку, для якої слід розтерти обидва види раскрошенного сиру з парою яєць і вершковим маслом. Готову сирну суміш розподіліть по коржику, повторюючи його форму, але відступаючи пару сантиметрів від краю. Поверніть краю.
Приготування хачапурі з сиром займає від 10 до 12 хвилин при 250 градусах. Потім поверх сиру виливається яйце блюдо і повертається в духовку до тих пір, поки білок яйця не схопиться. Перед подачею зверху кладеться ще один шматочок вершкового масла.
Приготування хачапурі з листкового тіста з сиром
Приготування класичних аджарських хачапурі в домашніх умовах може здатися трудомістким, але якщо ви поспіхом хочете поласувати грузинськими коржами з сиром, то використовуйте вже готове листкове тісто як основу.
Інгредієнти:
Приготування
Натріть сири і змішайте їх з одним з яєць. Розкачайте обидва пласта тіста, наріжте на великі квадрати і розподіліть начинку поверх кожного з них. Чотири краї тіста зберіть конвертом і змастіть поверхню отриманих слойок яйцем. Залиште все в розігрітій до 200 градусів духовці півгодини.
Рецепт швидкого приготування хачапурі на сковороді
Ще швидше можуть готуватися і класичні имеритинские хачапурі, якщо використовувати сковороду замість плити для їх приготування. Основа тут теж буде дріжджовий, але на виході тісто вийде не таким пишним, як у випадку з аджарскими хачапурі, за рахунок досить тонкої розкочування.
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Як і зазвичай, починаємо приготування з тіста. Підігрійте молоко до температури трохи вище кімнатної і розведіть в ньому цукровий пісок. До підсолодженому молочку всипте дріжджі. Борошно з'єднайте з пучкою солі і влийте дріжджовий розчин. Готове тісто добре обімніть і розділіть на кульки однакового розміру.
Розітріть жовтки з тертим сиром і половиною м'якого вершкового масла. Розкачайте кожен з кульок в невелику коржик, в центрі якої розмістіть порцію начинки. Зберіть краю тесту разом і переверніть млинець швом вниз. Повторно розкачайте все диск, що підходить за розміром до сковороді, в якій він буде випікатися. Працюйте качалкою акуратно, рухаючись від центру до периферії, щоб не прорвати тонкий шар тіста. Тепер розігрійте суху сковороду, викладіть на неї корж і підрум'яньте з обох сторін. Готові хачапурі змастіть вершковим маслом.
Рекомендуємо добрі рецепти
Хачапурі з листкового тіста з сиром
Напевно немає такої людини, який відмовився б продегустувати чудово смачні, ароматні хачапурі з традиційним сирним наповненням. Далі розповімо, як
Хачапурі на сковороді
Всі ми знаємо,що хачапурі - це коржик з сиром. І тим не менш, рецептів приготування хачапурі величезна безліч. Сьогодні ми вам розповімо, як
Хачапурі з листкового тіста
У наш час дуже поширеним стало використання листкового тіста. Його можна приготувати самостійно і можна купити в будь-якому магазині. І дуже смачними
Рецепт хачапурі з сиром
Всім відомо грузинське блюдо хачапурі. Робити його можна з сиром, сиром, а іноді навіть і з м'ясом. Багато хто з нас звикли ласувати хачапурі в
Хачапурі по-аджарськи - рецепт
Хачапурі по-аджарськи - приголомшливо смачне грузинське блюдо. Воно являє собою човник з тіста, наповнену сиром сулугуні та яйцем, запечену в
Хачапурі з бринзою - рецепт
Хачапурі - це смачні грузинські коржі, які готують з сиром. Єдиного рецепту цієї страви не існує, тому варіації можуть бути самими різними, все