Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як приготувати качку в духовці?

Як приготувати качку в духовці?

27-12-2015, 19:53
461
Як приготувати качку в духовці?
Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати цілком качку в духовці. Така страва стане справжньою прикрасою будь-якого столу і неодмінно сподобається всім гостям без винятку.

Рецепт приготування качки цілком у духовці


Інгредієнти:

  • качка – 1 шт.;

  • цибулина – 1 шт.;

  • гречка – 100 г;

  • морква – 1 шт.;

  • часник – 1 головка;

  • масло рослинне – 30 мл;

  • спеції.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати цілком фаршировану качку в духовці готуємо начинку. Для цього гречку промиваємо, висипаємо в каструльку і заливаємо фільтрованою водою. Після цього солимо за смаком і відварюємо кашу до готовності. Часник чистимо і видавлюємо через прес. Додаємо до нього спеції за смаком, вливаємо трохи масла і залишаємо суміш на 5 хвилин. Качку промиваємо і промазуємо зовні і всередині маринадом. Готову гречку знімаємо з плити і наполягаємо 30 хвилин. Чистимо цибулину, дрібненько рубаємо і пасеруємо на маслечко. Потім додаємо терту моркву, обсмажуємо овочі і додаємо їх у гречану кашу. Як тільки начинка повністю охолоне, викладаємо її всередину тушки і зашиваємо черевце. Заштопанную качку покласти в пакет для запікання, зав'язуємо кінці, викладаємо на деко і робимо зверху кілька отворів. Запікаємо страву 2 години при температурі 180 градусів. А перед подачею на стіл прикрашаємо свіжою рубаною зеленню.
    Рецепт качки в духовці
    Інгредієнти:

  • качка – 1 шт.;

  • сухе біле вино – 3 ст.;

  • свіжа зелень – для прикраси;

  • спеції.


  • Приготування
    Для приготування качки в духовці цілком в рукаві птицю промиваємо, обробляємо, викладаємо в щільний пакет і акуратно вливаємо біле сухе вино. Прибираємо заготівлю маринуватися на півдня в холодильник, періодично перевертаючи птицю. Після цього акуратно дістаємо тушку, обмазуємо її рослинним маслом і натираємо всередині і зовні крупною сіллю і спеціями за смаком. Викладаємо підготовлену птицю в рукав для запікання, гарненько пов'язуємо його з двох сторін і робимо зверху кілька отворів. Відправляємо качку на 2 години в духовку, виставивши температуру на 180 градусів. Через зазначений час, обережно розрізаємо рукав і перевіряємо м'ясо на готовність, проткнувши виделкою. Подаємо запечену качку з відварною картоплею, рисом або просто з нарізкою зі свіжих овочів і зеленню.

    Рецепт приготування домашньої качки цілком у духовці


    Інгредієнти:

  • качка – 2 кг;

  • спеції;

  • часник – 3 зубчики;

  • олія рослинна.


  • Для начинки:

  • апельсини – 2 шт.;

  • яблука – 4 шт.;

  • чорнослив – 10 шт.;

  • волоські горіхи – 10 шт.;

  • курага – 10 шт.


  • Приготування
    Для приготування качки в духовці цілком тушку промиваємо, обсушуємо, натираємо спеціями зі всіх сторін. Часник чистимо, подрібнюємо і обмазуємо отриманою сумішшю тушку зсередини. Тепер готуємо начинку: яблука обробляємо, нарізаємо невеликими скибочками, а апельсини обробляємо на шматочки. Чорнослив і курагу промиваємо та нарізаємо шматочками, а горіхи дрібно рубаємо. Змішуємо
    Як приготувати качку в духовці?
    всі інгредієнти і начиняємо отриманої фруктовою масою підготовлену тушку. Отвір акуратно зашиваємо нитками і промазуємо птицю зовні рослинним маслом. Далі викладаємо фаршировану качку на деко спинкою вниз і обкладаємо шматочками яблук і цілими фруктами. Накриваємо зверху фольгою і відправляємо блюдо в заздалегідь прогріту духовку. Через кожні 30 хвилин качечку обов'язково поливають виділився під час готування соком. За 25 хвилин до готовності фольгу обережно прибираємо, видаляємо весь витопився сік і злегка поливаємо блюдо апельсиновим соком. Подаємо страву на стіл з будь-яким гарніром, прикрасивши свіжими яблучками і апельсинами.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Качка в духовці у фользі - рецепт
    Качка в духовці у фользі - рецепт
    Відомо, що приготування качки - це непроста справа, тому господині намагаються готувати її якомога рідше, зазвичай у свято. У статті максимально
    Качка з яблуками в духовці
    Качка з яблуками в духовці
    Для гарячого страви на святковому столі ідеально підійде запечена качка в яблуках. Якщо вам здається, що це банально, то ми розвіємо ваші сумніви
    Качка в рукаві в духовці
    Качка в рукаві в духовці
    Качине м'ясо складно назвати дієтичним продуктом, але тим не менш воно володіє рядом корисних властивостей. А ще качка виходить дуже соковитою,
    Качка, фарширована рисом
    Качка, фарширована рисом
    Качка чудово поєднується з рисом, а тому саме цією крупою її найчастіше начиняють. Хочете спробувати таку смакоту? Значить наша стаття якраз до
    Качка в духовці з рисом
    Качка в духовці з рисом
    Запечена качка - дивовижне смачне святкове блюдо. Її готують з чорносливом, яблуками, апельсинами, гречкою і т. д. Але сьогодні ми поговоримо з вами
    Запечена качка
    Запечена качка
    Качка, запечена в духовці - смачне блюдо для святкового столу. Способів її приготування досить багато. У нашій статті ми зібрали кілька простих і