Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати цілком качку в духовці. Така страва стане справжньою прикрасою будь-якого столу і неодмінно сподобається всім гостям без винятку.
Рецепт приготування качки цілком у духовці
Інгредієнти: качка – 1 шт.; цибулина – 1 шт.; гречка – 100 г; морква – 1 шт.; часник – 1 головка; масло рослинне – 30 мл; спеції. Приготування Перед тим, як приготувати цілком фаршировану качку в духовці готуємо начинку. Для цього гречку промиваємо, висипаємо в каструльку і заливаємо фільтрованою водою. Після цього солимо за смаком і відварюємо кашу до готовності. Часник чистимо і видавлюємо через прес. Додаємо до нього спеції за смаком, вливаємо трохи масла і залишаємо суміш на 5 хвилин. Качку промиваємо і промазуємо зовні і всередині маринадом. Готову гречку знімаємо з плити і наполягаємо 30 хвилин. Чистимо цибулину, дрібненько рубаємо і пасеруємо на маслечко. Потім додаємо терту моркву, обсмажуємо овочі і додаємо їх у гречану кашу. Як тільки начинка повністю охолоне, викладаємо її всередину тушки і зашиваємо черевце. Заштопанную качку покласти в пакет для запікання, зав'язуємо кінці, викладаємо на деко і робимо зверху кілька отворів. Запікаємо страву 2 години при температурі 180 градусів. А перед подачею на стіл прикрашаємо свіжою рубаною зеленню.
Рецепт качки в духовці Інгредієнти: качка – 1 шт.; сухе біле вино – 3 ст.; свіжа зелень – для прикраси; спеції. Приготування Для приготування качки в духовці цілком в рукаві птицю промиваємо, обробляємо, викладаємо в щільний пакет і акуратно вливаємо біле сухе вино. Прибираємо заготівлю маринуватися на півдня в холодильник, періодично перевертаючи птицю. Після цього акуратно дістаємо тушку, обмазуємо її рослинним маслом і натираємо всередині і зовні крупною сіллю і спеціями за смаком. Викладаємо підготовлену птицю в рукав для запікання, гарненько пов'язуємо його з двох сторін і робимо зверху кілька отворів. Відправляємо качку на 2 години в духовку, виставивши температуру на 180 градусів. Через зазначений час, обережно розрізаємо рукав і перевіряємо м'ясо на готовність, проткнувши виделкою. Подаємо запечену качку з відварною картоплею, рисом або просто з нарізкою зі свіжих овочів і зеленню.
Рецепт приготування домашньої качки цілком у духовці
Інгредієнти: качка – 2 кг; спеції; часник – 3 зубчики; олія рослинна. Для начинки:
апельсини – 2 шт.; яблука – 4 шт.; чорнослив – 10 шт.; волоські горіхи – 10 шт.; курага – 10 шт. Приготування Для приготування качки в духовці цілком тушку промиваємо, обсушуємо, натираємо спеціями зі всіх сторін. Часник чистимо, подрібнюємо і обмазуємо отриманою сумішшю тушку зсередини. Тепер готуємо начинку: яблука обробляємо, нарізаємо невеликими скибочками, а апельсини обробляємо на шматочки. Чорнослив і курагу промиваємо та нарізаємо шматочками, а горіхи дрібно рубаємо. Змішуємо

всі інгредієнти і начиняємо отриманої фруктовою масою підготовлену тушку. Отвір акуратно зашиваємо нитками і промазуємо птицю зовні рослинним маслом. Далі викладаємо фаршировану качку на деко спинкою вниз і обкладаємо шматочками яблук і цілими фруктами. Накриваємо зверху фольгою і відправляємо блюдо в заздалегідь прогріту духовку. Через кожні 30 хвилин качечку обов'язково поливають виділився під час готування соком. За 25 хвилин до готовності фольгу обережно прибираємо, видаляємо весь витопився сік і злегка поливаємо блюдо апельсиновим соком. Подаємо страву на стіл з будь-яким гарніром, прикрасивши свіжими яблучками і апельсинами.