Курячі тефтелі в сметанному соусі
Прочитавши про курячих тюхтельки в сметанному соусі ви напевно подумали, що хочете з'їсти тарілку прямо зараз. Але почекайте, подбайте про гарнірі, уявіть тефтелі поверх тарілки яєчної локшини або гірки ніжного картопляного пюре, виберіть відповідний варіант і приступайте до приготування.
Такі тефтелі можна навіть не доповнювати гарніром, вони досить сытны і без того завдяки вмісту рису в складі фаршу.
Інгредієнти:
Для тефтелькою:
курячий фарш - 13 кг;
рис - 85 м;
фіолетовий цибулю - 45 г;
часник - 2 зубки;
борошно - 25 р.
Для соусу:
вершкове масло - 45 г;
курячий бульйон - 460 мл;
сметана - 65 г;
борошно - 15 р.
Приготування
Відваривши рис до м'якості, охолодіть і з'єднайте його з курячим фаршем. Додайте подрібнений фіолетовий лук, пюрированный часник і дрібку солі. Розділіть фарш на кульки однакового розміру і покрийте кожен тонким шаром борошна, струшуючи надлишки. Готові тефтелі обсмажте на сильному вогні до зарум'янювання, після чого перекладіть їх на окреме блюдо.
Розтопивши масло, підсипавши до нього борошно і перемішавши. Розведіть масу бульйоном і додайте сметану. Як тільки соус загусне, доповніть його пучкою солі. Доведіть тефтелі з курячого фаршу в сметанному соусі до повної готовності на середньому жарі.
Наситити і зігріти в негоду вас зможуть тефтелі з томатно-сметанною підливою. При бажанні, замінити печериці можна будь-якими іншими, більш ароматними грибами, а у фіналі запікання посипати поверхню страви тертим сиром.
Інгредієнти:
Для тефтелькою:
куряче філе - 520 г;
молоко - 15 мл;
яйце - 1 шт.;
сушений часник, чебрець - по 1/2 ч. ложки;
печериці - 265 г;
вершкове масло - 20 р.
Для підливи:
сметана - 135 мл;
курячий бульйон - 465 мл;
крохмаль - 1 ст. ложка;
томат (паста) - 1 ст. ложка.
Приготування
Розтопивши масло, припустіть на ньому гриби, поки ті не підрум'яняться. З'єднайте інші інгредієнти зі списку разом і сформуйте тефтелі з них. Викладіть тефтелі і гриби в форму. Розчиніть крохмаль в холодному бульйоні і додайте до нього залишилися складові. Готовим соусом залийте вміст форми. Залиште страву на півгодини при 170 градусах.
Якщо ви вирішите зробити курячі тефтелі в сметанному соусі в мультиварці, то повторіть ті ж дії, але затоку тефтелі соусом, виберіть опцію «Гасіння» на 40 хвилин.
Курячі тефтелі з рисом в сметанному соусі – рецепт
Такі тефтелі можна навіть не доповнювати гарніром, вони досить сытны і без того завдяки вмісту рису в складі фаршу.
Інгредієнти:
Для тефтелькою:
Для соусу:
Приготування
Відваривши рис до м'якості, охолодіть і з'єднайте його з курячим фаршем. Додайте подрібнений фіолетовий лук, пюрированный часник і дрібку солі. Розділіть фарш на кульки однакового розміру і покрийте кожен тонким шаром борошна, струшуючи надлишки. Готові тефтелі обсмажте на сильному вогні до зарум'янювання, після чого перекладіть їх на окреме блюдо.
Розтопивши масло, підсипавши до нього борошно і перемішавши. Розведіть масу бульйоном і додайте сметану. Як тільки соус загусне, доповніть його пучкою солі. Доведіть тефтелі з курячого фаршу в сметанному соусі до повної готовності на середньому жарі.
Курячі тефтелі в томатно-сметанному соусі в духовці
Наситити і зігріти в негоду вас зможуть тефтелі з томатно-сметанною підливою. При бажанні, замінити печериці можна будь-якими іншими, більш ароматними грибами, а у фіналі запікання посипати поверхню страви тертим сиром.
Інгредієнти:
Для тефтелькою:
Для підливи:
Приготування
Розтопивши масло, припустіть на ньому гриби, поки ті не підрум'яняться. З'єднайте інші інгредієнти зі списку разом і сформуйте тефтелі з них. Викладіть тефтелі і гриби в форму. Розчиніть крохмаль в холодному бульйоні і додайте до нього залишилися складові. Готовим соусом залийте вміст форми. Залиште страву на півгодини при 170 градусах.
Якщо ви вирішите зробити курячі тефтелі в сметанному соусі в мультиварці, то повторіть ті ж дії, але затоку тефтелі соусом, виберіть опцію «Гасіння» на 40 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тефтелі в томатно-сметанному соусі
Урізноманітнити простий обід, використовуючи доступні компоненти - неймовірно просто. Розповімо, як приготувати тефтелі, доповнивши їх оригінальним,
Тефтелі у вершково-томатному соусі
Приготувавши обід за запропонованими далі рецептами, ви дасте вашим домашнім ще один привід для захоплення. Представляємо спосіб оригінально
Фрикадельки в сметанному соусі
Навіть з самого простого і звичного страви можна зробити вишукану страву. Якщо приготувати не просто тушковані фрикадельки, а, наприклад, в
Тефтелі з капустою
Тефтелі - це смачні м'ясні кульки з соусом. Варіантів їх приготування досить багато, і у кожної господині неодмінно є свій. І сьогодні ми пропонуємо
Тефтелі з курячого фаршу
Повсякденне блюдо з курячого фаршу, зможе стати не тільки доповненням до гарніру на вечерю, але і послужити відмінним перекусом поза домом. Про
Тефтелі в сметанному соусі
Тефтелі - це смачні м'ясні або рибні кульки, які неодмінно подають з соусом, інакше вони будуть нагадувати котлети. І сьогодні ми пропонуємо вам