Страви з курячих стегенець
Не знаєте, що можна приготувати з курячих стегенець? Тоді скористайтеся нашими рецептами страв, і зробіть з курячих стегон оригінальні і неймовірно смачні рулети, які стануть прекрасним доповненням святкового столу. А в похмурі будні приготуйте запашну юшку з цього м'яса.
Інгредієнти:
курячі стегна – 6 шт.;
печериці – 500 г;
твердий сир – 240 г;
цибуля ріпчаста 160 г;
часник – 2-3 зубчики;
оливкова олія – 45 мл;
кефір – 400 мл;
бульйон – 125 мл;
сметана – 65 г;
спеції для курки – за смаком;
гірчиця – 20 р;
хрін – 20 г;
перець мелений чорний – за смаком;
сіль – за смаком.
Приготування
Курячі стегна позбавляємо від кістки, м'якоть прикриваємо харчовою плівкою і відбиваємо дбайливо кухонним молоточком. Потім присмачую кожну відбивну з курячих стегенець сіллю, меленим чорним перцем, спеціями для курки і замочуємо в кефірі приблизно на одну годину. За цей час приготуємо начинку. Для цього пасеруємо на оливковій олії подрібнену цибулю і часник, а потім закладаємо нарізані грибочки і витримуємо на сковороді до випаровування всієї рідини.
Перекладаємо грибну масу в друшляк і залишаємо на кілька хвилин, щоб стік зайвий жир. Потім додаємо до остившім грибів гірчицю, хрін, сметану, чверть натертого на тертці сиру і перемішуємо.
У центр кожного промаринованного курячого скибки накладаємо по ложці начинки, звертаємо рулетиком, складаємо краю зубочисткою і підрум'янюємо в рослинному маслі на сильному жарі по кілька хвилин з двох сторін. Потім перекладаємо рулети у форму для запікання, вливаємо пряний підсолений бульйон і розміщуємо страву в духовці, прогрітій до 200 градусів на двадцять хвилин. Потім відкриваємо духовку, кожен рулетик покриваємо цілим скибочкою або натертої шапочкою твердого сиру і запікаємо до бажаного зарум'янювання.
Інгредієнти:
курячі стегна – 3-4 шт.;
картопляні бульби – 600 г;
одна велика морква;
одна цибулина середнього розміру;
приправи та спеції на вибір;
вермішель, домашня локшина;
перець мелений чорний – за смаком;
сіль – за смаком;
рослинна олія;
свіжа зелень.
Приготування
Вимиті стегна заливаємо водою і розміщуємо на вогні. Після закипання знімаємо піну, кидаємо гарненько вимиту цибулину разом з лушпинням, додаємо за смаком сіль і проварюємо на помірному вогні двадцять п'ять хвилин. За цей час очистимо й наріжемо скибочками бажаного розміру і форми картоплю і моркву.
Після закінчення часу виймаємо з бульйону цибулину і викидаємо, додаємо в суп спасеровану на рослинному маслі моркву і сиру картоплю. Присмачую блюдо бажаними спеціями і варимо до м'якості овочів. Потім кидаємо вермішель або локшину і дрібно нарубану зелень, проварюємо кілька хвилин і вимикаємо плиту.
Даємо ароматного супчику трохи настоятися і можемо подавати.
Як запекти курячі ніжки в рукаві в духовці – рецепт?
Інгредієнти:
Приготування
Курячі стегна позбавляємо від кістки, м'якоть прикриваємо харчовою плівкою і відбиваємо дбайливо кухонним молоточком. Потім присмачую кожну відбивну з курячих стегенець сіллю, меленим чорним перцем, спеціями для курки і замочуємо в кефірі приблизно на одну годину. За цей час приготуємо начинку. Для цього пасеруємо на оливковій олії подрібнену цибулю і часник, а потім закладаємо нарізані грибочки і витримуємо на сковороді до випаровування всієї рідини.
Перекладаємо грибну масу в друшляк і залишаємо на кілька хвилин, щоб стік зайвий жир. Потім додаємо до остившім грибів гірчицю, хрін, сметану, чверть натертого на тертці сиру і перемішуємо.
У центр кожного промаринованного курячого скибки накладаємо по ложці начинки, звертаємо рулетиком, складаємо краю зубочисткою і підрум'янюємо в рослинному маслі на сильному жарі по кілька хвилин з двох сторін. Потім перекладаємо рулети у форму для запікання, вливаємо пряний підсолений бульйон і розміщуємо страву в духовці, прогрітій до 200 градусів на двадцять хвилин. Потім відкриваємо духовку, кожен рулетик покриваємо цілим скибочкою або натертої шапочкою твердого сиру і запікаємо до бажаного зарум'янювання.
Як запекти курячі ніжки в рукаві в духовці – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Вимиті стегна заливаємо водою і розміщуємо на вогні. Після закипання знімаємо піну, кидаємо гарненько вимиту цибулину разом з лушпинням, додаємо за смаком сіль і проварюємо на помірному вогні двадцять п'ять хвилин. За цей час очистимо й наріжемо скибочками бажаного розміру і форми картоплю і моркву.
Після закінчення часу виймаємо з бульйону цибулину і викидаємо, додаємо в суп спасеровану на рослинному маслі моркву і сиру картоплю. Присмачую блюдо бажаними спеціями і варимо до м'якості овочів. Потім кидаємо вермішель або локшину і дрібно нарубану зелень, проварюємо кілька хвилин і вимикаємо плиту.
Даємо ароматного супчику трохи настоятися і можемо подавати.
Рекомендуємо добрі рецепти
Курячі стегенця з картоплею в духовці
Відмінний варіант одночасно приготувати гаряче з гарніром - це запекти картоплю з курячими ніжками. Це досить бюджетне блюдо оцінять усі по
Курячі стегенця з картоплею в мультиварці
Найчастіше курячі ніжки готують дуже просто, без надмірностей. Тому такого роду страва воліють подавати на повсякденний стіл. Однак, дотримуючись
Запечені курячі ніжки
Щоб запекти курячі ніжки не обов'язково мати особливі кулінарні навички. Це м'ясо чудово поєднується різними нестандартними компонентами, що доводять
Як приготувати курячі ніжки в духовці?
Курячі ніжки - це найдоступніший вид м'яса і універсальний, що дозволяє проявляти фантазію в його приготуванні. Пропонуємо урізноманітнити вашу
Тушковані курячі ніжки
Страви з курячого м'яса користуються особливою популярністю в багатьох будинках. З нього можна зробити вишукане святкове страву або простий домашній
Курячі ніжки в рукаві
Курячі ніжки кожна господиня готує дуже часто. З чим це пов'язано? В першу чергу в дешевизною продукту, простотою і швидкістю його приготування. Якщо