Вернуться назад Распечатать

Страви з курячих стегенець

Страви з курячих стегенець
Не знаєте, що можна приготувати з курячих стегенець? Тоді скористайтеся нашими рецептами страв, і зробіть з курячих стегон оригінальні і неймовірно смачні рулети, які стануть прекрасним доповненням святкового столу. А в похмурі будні приготуйте запашну юшку з цього м'яса.

Як запекти курячі ніжки в рукаві в духовці – рецепт?


Інгредієнти:

  • курячі стегна – 6 шт.;

  • печериці – 500 г;

  • твердий сир – 240 г;

  • цибуля ріпчаста 160 г;

  • часник – 2-3 зубчики;

  • оливкова олія – 45 мл;

  • кефір – 400 мл;

  • бульйон – 125 мл;

  • сметана – 65 г;

  • спеції для курки – за смаком;

  • гірчиця – 20 р;

  • хрін – 20 г;

  • перець мелений чорний – за смаком;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Курячі стегна позбавляємо від кістки, м'якоть прикриваємо харчовою плівкою і відбиваємо дбайливо кухонним молоточком. Потім присмачую кожну відбивну з курячих стегенець сіллю, меленим чорним перцем, спеціями для курки і замочуємо в кефірі приблизно на одну годину. За цей час приготуємо начинку. Для цього пасеруємо на оливковій олії подрібнену цибулю і часник, а потім закладаємо нарізані грибочки і витримуємо на сковороді до випаровування всієї рідини.
    Перекладаємо грибну масу в друшляк і залишаємо на кілька хвилин, щоб стік зайвий жир. Потім додаємо до остившім грибів гірчицю, хрін, сметану, чверть натертого на тертці сиру і перемішуємо.
    У центр кожного промаринованного курячого скибки накладаємо по ложці начинки, звертаємо рулетиком, складаємо краю зубочисткою і підрум'янюємо в рослинному маслі на сильному жарі по кілька хвилин з двох сторін. Потім перекладаємо рулети у форму для запікання, вливаємо пряний підсолений бульйон і розміщуємо страву в духовці, прогрітій до 200 градусів на двадцять хвилин. Потім відкриваємо духовку, кожен рулетик покриваємо цілим скибочкою або натертої шапочкою твердого сиру і запікаємо до бажаного зарум'янювання.

    Як запекти курячі ніжки в рукаві в духовці – рецепт


    Інгредієнти:

  • курячі стегна – 3-4 шт.;

  • картопляні бульби – 600 г;

  • одна велика морква;

  • одна цибулина середнього розміру;

  • приправи та спеції на вибір;

  • вермішель, домашня локшина;

  • перець мелений чорний – за смаком;

  • сіль – за смаком;

  • рослинна олія;

  • свіжа зелень.


  • Приготування
    Вимиті стегна заливаємо водою і розміщуємо на вогні. Після закипання знімаємо піну, кидаємо гарненько
    Страви з курячих стегенець
    вимиту цибулину разом з лушпинням, додаємо за смаком сіль і проварюємо на помірному вогні двадцять п'ять хвилин. За цей час очистимо й наріжемо скибочками бажаного розміру і форми картоплю і моркву.
    Після закінчення часу виймаємо з бульйону цибулину і викидаємо, додаємо в суп спасеровану на рослинному маслі моркву і сиру картоплю. Присмачую блюдо бажаними спеціями і варимо до м'якості овочів. Потім кидаємо вермішель або локшину і дрібно нарубану зелень, проварюємо кілька хвилин і вимикаємо плиту.
    Даємо ароматного супчику трохи настоятися і можемо подавати.