Не знаєте, що можна приготувати з курячих стегенець? Тоді скористайтеся нашими рецептами страв, і зробіть з курячих стегон оригінальні і неймовірно смачні рулети, які стануть прекрасним доповненням святкового столу. А в похмурі будні приготуйте запашну юшку з цього м'яса.
Як запекти курячі ніжки в рукаві в духовці – рецепт?
Інгредієнти: курячі стегна – 6 шт.; печериці – 500 г; твердий сир – 240 г; цибуля ріпчаста 160 г; часник – 2-3 зубчики; оливкова олія – 45 мл; кефір – 400 мл; бульйон – 125 мл; сметана – 65 г; спеції для курки – за смаком; гірчиця – 20 р; хрін – 20 г; перець мелений чорний – за смаком; сіль – за смаком. Приготування Курячі стегна позбавляємо від кістки, м'якоть прикриваємо харчовою плівкою і відбиваємо дбайливо кухонним молоточком. Потім присмачую кожну відбивну з курячих стегенець сіллю, меленим чорним перцем, спеціями для курки і замочуємо в кефірі приблизно на одну годину. За цей час приготуємо начинку. Для цього пасеруємо на оливковій олії подрібнену цибулю і часник, а потім закладаємо нарізані грибочки і витримуємо на сковороді до випаровування всієї рідини.
Перекладаємо грибну масу в друшляк і залишаємо на кілька хвилин, щоб стік зайвий жир. Потім додаємо до остившім грибів гірчицю, хрін, сметану, чверть натертого на тертці сиру і перемішуємо.
У центр кожного промаринованного курячого скибки накладаємо по ложці начинки, звертаємо рулетиком, складаємо краю зубочисткою і підрум'янюємо в рослинному маслі на сильному жарі по кілька хвилин з двох сторін. Потім перекладаємо рулети у форму для запікання, вливаємо пряний підсолений бульйон і розміщуємо страву в духовці, прогрітій до 200 градусів на двадцять хвилин. Потім відкриваємо духовку, кожен рулетик покриваємо цілим скибочкою або натертої шапочкою твердого сиру і запікаємо до бажаного зарум'янювання.
Як запекти курячі ніжки в рукаві в духовці – рецепт
Інгредієнти: курячі стегна – 3-4 шт.; картопляні бульби – 600 г; одна велика морква; одна цибулина середнього розміру; приправи та спеції на вибір; вермішель, домашня локшина; перець мелений чорний – за смаком; сіль – за смаком; рослинна олія; свіжа зелень. Приготування Вимиті стегна заливаємо водою і розміщуємо на вогні. Після закипання знімаємо піну, кидаємо гарненько
вимиту цибулину разом з лушпинням, додаємо за смаком сіль і проварюємо на помірному вогні двадцять п'ять хвилин. За цей час очистимо й наріжемо скибочками бажаного розміру і форми картоплю і моркву.
Після закінчення часу виймаємо з бульйону цибулину і викидаємо, додаємо в суп спасеровану на рослинному маслі моркву і сиру картоплю. Присмачую блюдо бажаними спеціями і варимо до м'якості овочів. Потім кидаємо вермішель або локшину і дрібно нарубану зелень, проварюємо кілька хвилин і вимикаємо плиту.
Даємо ароматного супчику трохи настоятися і можемо подавати.