Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Рецепт гарячого і борщів зелених з м'ясом

Рецепт гарячого і борщів зелених з м'ясом

22-12-2015, 11:34
449
Рецепт гарячого і борщів зелених з м'ясом
Борщ – популярний в Росії і деяких країнах Східної Європи суп заправного типу (на кшталт борщу ), може бути приготований на основі бульйону, квасу або на кисломолочні продукти (кефір, кисле молоко, сметана, йогурт ). Частіше свекольники – подають холодними, але можливі варіанти.

Як приготувати класичний гарячий суп борщ з м'ясом і яйцем?


Інгредієнти:

  • яловичина чи не занадто жирна свинина – 400 г;

  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;

  • спеції для бульйону (лавровий лист, насіння кмину, фенхелю і коріандру, перець-горошок, гвоздика);

  • картопля – 5 шт.;

  • молода буряк– 2 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • оцет столовий натуральний – 1 ст. ложка;

  • зелень свіжа (петрушка, кріп, кінза);

  • зелений цибулька – 5-8 пір'я;

  • часник – 3 зубчики;

  • пекучий червоний перець;

  • жир (свинячий, курячий або масло);

  • яйця курячі;

  • сметана для подачі.


  • Приготування
    М'ясо наріжемо невеликими шматочками і будемо варити майже до повної готовності в 15 літрах води зі спеціями для бульйону (потім лавровий лист викинемо). У бульйон закладемо очищену картоплю, нарізану середніми шматочками, проваримо протягом 15 хвилин.
    Підготуємо овочі: цибулю і моркву наріжемо досить дрібно, а буряк – соломкою. Спассеруем на жирі цибулю на сковороді, потім додамо моркву і буряк, протушкуйте протягом 15 хвилин, наллємо оцет і додамо пекучий червоний перець. Перемішаємо.
    Яйця зваримо круто окремо в кількості 05-1 штука на 1 порцію.
    Подрібнити зелень і часник.
    Далі розберемося, як зварити борщ з м'ясом. У каструлю з бульйоном, м'ясом і майже готовим картоплею закладаємо вміст сковороди (буряково-цибульно-морквяну суміш). Можна додати 2 ст. ложки томат-пасти. Якщо від буряка залишилася свіжа молода бадилля, буде корисно використовувати і її – подрібнити і покласти в каструлю. Проварюємо суп протягом 2-5 хвилин після закипання. Прикриваємо каструлю кришкою і залишаємо на 10 хвилин, нехай настоюється.
    Розливаємо готовий борщ в порціонну
    Рецепт гарячого і борщів зелених з м'ясом
    посуд, в кожну тарілку кладемо 1-2 половинки вареного яйця, приправляємо часником і зеленню. Сметану подаємо в окремому посуді.
    В альтернативному варіанті, до гасіння буряка з морквою та цибулею, її можна попередньо окремо проварити або запекти в духовій шафі прямо в шкірці (у будь-якому випадку, час приготування – 40-60 хвилин, не більше, інакше буряк втратить значну частину своїх цілющих властивостей).
    Гарячий борщ з м'ясом – хороший варіант першого обідньої страви, до нього можна подати чарку старкі або кминної гіркої настоянки.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Суп борщ
    Суп борщ
    Одним з найпопулярніших і найулюбленіших страв слов'янської кухні можна впевнено назвати борщ. Головною його особливістю є універсальність: взимку
    Борщ з грибами і свіжою капустою
    Борщ з грибами і свіжою капустою
    Щі зі свіжою капустою готуються досить просто. Керуючись нашими рецептами ви легко приготуєте блюдо, яке стане в пост смачним обідом і зробить ваше
    Гарячий борщ - рецепт
    Гарячий борщ - рецепт
    Борщ - смачне і корисне блюдо, яке відмінно підійде для повноцінного обіду чи вечері. Приготувати таку страву досить просто. Пропонуємо вашій увазі
    Рецепт холодного і борщів зелених
    Рецепт холодного і борщів зелених
    Борщ - популярне блюдо російської кухні з категорії борщів. Класичний холодний борщ готується на основі кефіру з додаванням буряків, свіжих овочів,
    Борщ з м'ясом
    Борщ з м'ясом
    Борщ - це холодне літнє блюдо, яке добре охолоджує і насичує без калорій. Але щоб зробити страву більш ситним, давайте приготуємо його з м'ясом.
    Пісний борщ
    Пісний борщ
    Основна відмінність пісного борщу від традиційного - відсутність у ньому м'яса та м'ясного бульйону. В іншому ж такий борщ ні чим не гірше, такий же