Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Борщ - класичний рецепт

Борщ - класичний рецепт

22-12-2015, 11:10
347
Борщ - класичний рецепт
Приготувати на обід борщ – чудова ідея, особливо в спекотну і жарку пору, адже подавати таке блюдо можна не тільки гарячим, але і холодним. Перед подачею прикрашаємо його зеленню і додаємо кілька ложок сметани. Пропонуємо вам кілька рецептів класичного супу і борщів зелених.

Класичний рецепт холодного і борщів зелених


Інгредієнти:

  • буряк – 3 шт.;

  • яйце – 2 шт.;

  • свіжі огірки – 2 шт.;

  • цукор – за смаком;

  • зелена цибуля – 1 пучок;

  • картопля – 2 шт.;

  • спеції;

  • столовий оцет – 1 ч. ложка;

  • сметана кріп – для заправки.


  • Приготування
    У буряків відрізаємо бадилля, очищаємо її і кладемо в каструлю з водою. Додаємо за смаком цукор і трохи оцту. Відварюємо овочі до готовності, а потім відвар проціджуємо і остуджуємо. Буряк шаткуємо соломкою або подрібнюємо за допомогою терки. Після цього викладаємо її назад в каструлю. Свіжі огірки промиваємо і рубаємо точно також. Картоплю відварюємо окремо в мундирі, охолодити, чистимо і кришимо кубиками. Пір'я зеленої цибулі обполіскуємо, подрібнюємо і розтираємо з сіллю. Яйця відварюємо круто, очищаємо від шкаралупи і розрізаємо на 4 частини. Тепер викладаємо в каструлю картоплю, огірки, зелений лук і заливаємо все охолодженим буряковим відваром. Далі розливаємо борщ по тарілках, прикрашаємо зеленню, четвертинками яєць і заправляємо за смаком сметаною.

    Класичний рецепт гарячого і борщів зелених з м'ясом


    Інгредієнти:

  • яловичина – 350 г;

  • буряк – 2 шт.;

  • цибулина – 1 шт.;

  • картопля – 3 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • спеції;

  • лимон – 05 шт.;

  • сметана – за смаком;

  • свіжа зелень.


  • Приготування
    Яловичину обробляємо, кладемо в каструлю з водою і варимо до готовності. Окремо відварюємо буряк, а потім виймаємо її і остуджуємо. Моркву і цибулю чистимо, шаткуємо і пасеруємо на сковороді в рослинному маслі. Картопля обробляємо і нарізаємо соломкою. Остиглу буряк чистимо, шаткуємо на тертці і відправляємо в каструлю з м'ясним бульйоном. Додаємо картоплю, овочеву обжарку, підсолюємо за смаком, накриваємо кришкою і варимо суп 25 хвилин при слабкому кипінні. Після цього розливаємо борщ по тарілках, заправляємо сметаною і посипаємо рубаною зеленню.

    Класичний рецепт гарячого і борщів зелених в мультиварці


    Інгредієнти:

  • буряк – 2 шт.;

  • м'ясо – 300 г;

  • морква – 1 шт.;

  • цибулина – 1 шт.;

  • помідори – 1 шт.;

  • лимонний сік (натуральний) – 1 ч. ложка;

  • картопля – 2 шт.;

  • олія рафінована – 2 ст. ложки;

  • спеції;

  • вода – 1 л.


  • Приготування
    М'ясо промиваємо, заливаємо водою і ставимо каструлю на сильний вогонь. Після закипання знімаємо акуратно всю
    Борщ - класичний рецепт
    піну, зменшуємо полум'я, прикриваємо кришкою і варимо бульйон 15 години. Не гаючи часу, чистимо моркву з цибулею. Цибулину нарізаємо дрібними кубиками, а моркву натираємо на крупній тертці соломкою. Чашу мультиварки ретельно промазуємо маслом, викладаємо підготовлені овочі і пасеруємо їх хвилин 5 на програмі «Випічка». Помідор обполіскуємо, дрібно рубаємо і додаємо до обжарке. Картопля промиваємо, чистимо, нарізаємо соломкою і додаємо до інших овочів. Тепер вливаємо обережно м'ясний бульйон, викладаємо нарізану кубиками яловичину і при необхідності розбавляємо водою до потрібної консистенції. Буряк обробляємо, очищаємо, ріжемо на 4 частини і викладаємо в каструлю. Закриваємо кришку приладу, вибираємо режим «Гасіння» і готуємо все протягом години. Далі акуратно виймаємо буряк, натираємо її на крупній терочке і відправляємо назад в суп. Варимо борщ 5 хвилин до звукового сигналу, а потім розливаємо по тарілках, прикрашаємо рубаною зеленню і скроплюємо лимонним соком за смаком. За бажанням можна заправити страву майонезом або сметаною.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Борщ - рецепт
    Борщ - рецепт
    Одним з найбільш універсальних ситних перших страв є борщ. Його подають в жарку пору холодним, а можна і взимку приготувати його на обід і подати
    Холодний борщ - рецепт приготування
    Холодний борщ - рецепт приготування
    Чудовий освіжаючий перше блюдо, борщ, можна приготувати, скориставшись представленими далі рецептами. Пропонуємо зробити це страва кількома
    Гарячий борщ - рецепт
    Гарячий борщ - рецепт
    Борщ - смачне і корисне блюдо, яке відмінно підійде для повноцінного обіду чи вечері. Приготувати таку страву досить просто. Пропонуємо вашій увазі
    Борщ з м'ясом
    Борщ з м'ясом
    Борщ - це холодне літнє блюдо, яке добре охолоджує і насичує без калорій. Але щоб зробити страву більш ситним, давайте приготуємо його з м'ясом.
    Холодний борщ з ковбасою
    Холодний борщ з ковбасою
    Холодний борщ - це чудове бадьорить і освіжає блюдо в літню спеку. Способів його створення досить багато. І ми сьогодні поговоримо про смачне та
    Борщ в мультиварці
    Борщ в мультиварці
    Борщ - це смачне, насичене і ароматне блюдо, яке відноситься до категорії борщів. Його можна подавати до столу як в гарячому, так і холодному