Приготувати на обід борщ – чудова ідея, особливо в спекотну і жарку пору, адже подавати таке блюдо можна не тільки гарячим, але і холодним. Перед подачею прикрашаємо його зеленню і додаємо кілька ложок сметани. Пропонуємо вам кілька рецептів класичного супу і борщів зелених.
Класичний рецепт холодного і борщів зелених
Інгредієнти: буряк – 3 шт.; яйце – 2 шт.; свіжі огірки – 2 шт.; цукор – за смаком; зелена цибуля – 1 пучок; картопля – 2 шт.; спеції; столовий оцет – 1 ч. ложка; сметана кріп – для заправки. Приготування У буряків відрізаємо бадилля, очищаємо її і кладемо в каструлю з водою. Додаємо за смаком цукор і трохи оцту. Відварюємо овочі до готовності, а потім відвар проціджуємо і остуджуємо. Буряк шаткуємо соломкою або подрібнюємо за допомогою терки. Після цього викладаємо її назад в каструлю. Свіжі огірки промиваємо і рубаємо точно також. Картоплю відварюємо окремо в мундирі, охолодити, чистимо і кришимо кубиками. Пір'я зеленої цибулі обполіскуємо, подрібнюємо і розтираємо з сіллю. Яйця відварюємо круто, очищаємо від шкаралупи і розрізаємо на 4 частини. Тепер викладаємо в каструлю картоплю, огірки, зелений лук і заливаємо все охолодженим буряковим відваром. Далі розливаємо борщ по тарілках, прикрашаємо зеленню, четвертинками яєць і заправляємо за смаком сметаною.
Класичний рецепт гарячого і борщів зелених з м'ясом
Інгредієнти: яловичина – 350 г; буряк – 2 шт.; цибулина – 1 шт.; картопля – 3 шт.; морква – 1 шт.; спеції; лимон – 05 шт.; сметана – за смаком; свіжа зелень. Приготування Яловичину обробляємо, кладемо в каструлю з водою і варимо до готовності. Окремо відварюємо буряк, а потім виймаємо її і остуджуємо. Моркву і цибулю чистимо, шаткуємо і пасеруємо на сковороді в рослинному маслі. Картопля обробляємо і нарізаємо соломкою. Остиглу буряк чистимо, шаткуємо на тертці і відправляємо в каструлю з м'ясним бульйоном. Додаємо картоплю, овочеву обжарку, підсолюємо за смаком, накриваємо кришкою і варимо суп 25 хвилин при слабкому кипінні. Після цього розливаємо борщ по тарілках, заправляємо сметаною і посипаємо рубаною зеленню.
Класичний рецепт гарячого і борщів зелених в мультиварці
Інгредієнти: буряк – 2 шт.; м'ясо – 300 г; морква – 1 шт.; цибулина – 1 шт.; помідори – 1 шт.; лимонний сік (натуральний) – 1 ч. ложка; картопля – 2 шт.; олія рафінована – 2 ст. ложки; спеції; вода – 1 л. Приготування М'ясо промиваємо, заливаємо водою і ставимо каструлю на сильний вогонь. Після закипання знімаємо акуратно всю

піну, зменшуємо полум'я, прикриваємо кришкою і варимо бульйон 15 години. Не гаючи часу, чистимо моркву з цибулею. Цибулину нарізаємо дрібними кубиками, а моркву натираємо на крупній тертці соломкою. Чашу мультиварки ретельно промазуємо маслом, викладаємо підготовлені овочі і пасеруємо їх хвилин 5 на програмі «Випічка». Помідор обполіскуємо, дрібно рубаємо і додаємо до обжарке. Картопля промиваємо, чистимо, нарізаємо соломкою і додаємо до інших овочів. Тепер вливаємо обережно м'ясний бульйон, викладаємо нарізану кубиками яловичину і при необхідності розбавляємо водою до потрібної консистенції. Буряк обробляємо, очищаємо, ріжемо на 4 частини і викладаємо в каструлю. Закриваємо кришку приладу, вибираємо режим «Гасіння» і готуємо все протягом години. Далі акуратно виймаємо буряк, натираємо її на крупній терочке і відправляємо назад в суп. Варимо борщ 5 хвилин до звукового сигналу, а потім розливаємо по тарілках, прикрашаємо рубаною зеленню і скроплюємо лимонним соком за смаком. За бажанням можна заправити страву майонезом або сметаною.