Суп з качки – рецепти
М'ясо свійської качки – чудовий продукт не тільки для приготування страв святкового меню, але і для повсякденних, в тому числі супів. Ситні качині супи особливо гарні й навіть корисні в зимовий час в холодному кліматі.
Наведемо кілька простих рецептів супів з качки.
Звичайно ж, краще всього вибрати свіже охолоджене качине м'ясо, хоча годиться і свіжозаморожене. Найсмачніші качки – молоді, віком 3-4 місяці.
Інгредієнти:
філе качки – 400 г;
цибуля ріпчаста – 1 шт.;
морква – 1 шт.;
горох сухий – 1 склянка;
спеції сухі мелені (лавр, чорний перець горошком, гвоздика, кмин, коріандр);
зелень свіжа;
часник;
лимон;
сухарики житні домашні.
Приготування
Замочуємо горох години хоча б на 3 в окропі, потім промиваємо й варимо в сотейнику до м'якості (але не до стану пюре).
Качине м'ясо, нарізане короткими смужками, заливаємо в каструлю 15 літрами води, після закипання, зменшуємо вогонь і варимо 10 хвилин, збираючи жир і шум. Перший бульйон занадто жирний, його зливаємо (піде на корм тваринам), знову заливаємо м'ясо водою і проварюємо в каструлі до готовності з цільної цибулиною і нарізаною соломкою морквою. Також додаємо в бульйон спеції. Цибулину викидаємо, в каструлю з бульйоном закладаємо бажану кількість готового гороху. Розливаємо суп в чашки або тарілки, в кожну кладемо часточку лимона, приправляємо подрібненою зеленню і часником. Можна ще посипати тертим сиром.
Інгредієнти:
качине філе – 400 г;
локшина – на 2 порції;
цибуля ріпчаста – 1 шт.;
бренді кухарську плодове – 30 мл;
перець солодкий червоний – 1 шт.;
селера черешкова – 2-3 стебла;
перець червоний пекучий;
часник – 2 зубчики;
кунжутна олія;
соєвий соус ;
лимон і/або лайм.
Приготування
Нарізаємо качатина короткими смужками або дрібними довгастими шматочками, солодкий перець і цибулю – короткою соломкою. Готуємо в сотейнику. Добре розігріваємо кунжутне масло й обсмажуємо качине м'ясо з цибулею і перцем. Сковороду часто струшуємо. Вливаємо бренді, соєвий соус і по 250 мл окропу на порцію. Довариваем протягом 15-20 хвилин на найменшому вогні. Закриваємо суп кришкою.
Варимо локшину в окропі (5-12 хвилин, як зазвичай) і відкидаємо на друшляк.
Потрібну порцію локшини закладаємо в супову чашку і заливаємо приготовленим гарячим супом. Приправляємо пекучим червоним перцем, рубаним селерою і часником. Також додаємо сік лимона і/або лайма.
Наведемо кілька простих рецептів супів з качки.
Звичайно ж, краще всього вибрати свіже охолоджене качине м'ясо, хоча годиться і свіжозаморожене. Найсмачніші качки – молоді, віком 3-4 місяці.
Дуже смачний гороховий суп з качкою – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Замочуємо горох години хоча б на 3 в окропі, потім промиваємо й варимо в сотейнику до м'якості (але не до стану пюре).
Качине м'ясо, нарізане короткими смужками, заливаємо в каструлю 15 літрами води, після закипання, зменшуємо вогонь і варимо 10 хвилин, збираючи жир і шум. Перший бульйон занадто жирний, його зливаємо (піде на корм тваринам), знову заливаємо м'ясо водою і проварюємо в каструлі до готовності з цільної цибулиною і нарізаною соломкою морквою. Також додаємо в бульйон спеції. Цибулину викидаємо, в каструлю з бульйоном закладаємо бажану кількість готового гороху. Розливаємо суп в чашки або тарілки, в кожну кладемо часточку лимона, приправляємо подрібненою зеленню і часником. Можна ще посипати тертим сиром.
Суп з качки з локшиною – рецепт в паназиатском стилі
Інгредієнти:
Приготування
Нарізаємо качатина короткими смужками або дрібними довгастими шматочками, солодкий перець і цибулю – короткою соломкою. Готуємо в сотейнику. Добре розігріваємо кунжутне масло й обсмажуємо качине м'ясо з цибулею і перцем. Сковороду часто струшуємо. Вливаємо бренді, соєвий соус і по 250 мл окропу на порцію. Довариваем протягом 15-20 хвилин на найменшому вогні. Закриваємо суп кришкою.
Варимо локшину в окропі (5-12 хвилин, як зазвичай) і відкидаємо на друшляк.
Потрібну порцію локшини закладаємо в супову чашку і заливаємо приготовленим гарячим супом. Приправляємо пекучим червоним перцем, рубаним селерою і часником. Також додаємо сік лимона і/або лайма.
Рекомендуємо добрі рецепти
Філе качки - рецепти приготування
Неймовірно смачним можна приготувати філе качки, якщо скористатися запропонованими рецептами. Далі докладно опишемо, як приготувати чудове блюдо
Суп з кролика – рецепти
Страви з кролика відносяться до дієтичних і часто готуються для дітей. Кролятина хороша тим, що практично повністю засвоюється нашим організмом. І
Гороховий суп з копченою куркою
Для домашнього сімейного обіду або вечері добре приготувати гороховий суп з копченою куркою. Звичайно, це блюдо не найкорисніше з-за присутності в
Гороховий суп з качкою
Гороховий суп з качкою - ситне, але в теж час важке блюдо, не для регулярного вживання. Добре підходить при підвищеній фізичній активності і для
Шурпа з качки - чудове блюдо для всієї родини
Шурпа - це густий м'ясний суп, який готують в країнах Середньої Азії та Близького Сходу. І традиційно його роблять з баранини, але якщо ви любите
Суп з качкою і локшиною
Качині супи зустрічаються досить часто в східній кухні, зокрема, в тайській і китайської. І сьогодні ми підкажемо вам, як зварити суп з качкою та