Вернуться назад Распечатать

Суп з качки – рецепти

Суп з качки – рецепти
М'ясо свійської качки – чудовий продукт не тільки для приготування страв святкового меню, але і для повсякденних, в тому числі супів. Ситні качині супи особливо гарні й навіть корисні в зимовий час в холодному кліматі.
Наведемо кілька простих рецептів супів з качки.
Звичайно ж, краще всього вибрати свіже охолоджене качине м'ясо, хоча годиться і свіжозаморожене. Найсмачніші качки – молоді, віком 3-4 місяці.

Дуже смачний гороховий суп з качкою – рецепт


Інгредієнти:

  • філе качки – 400 г;

  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • горох сухий – 1 склянка;

  • спеції сухі мелені (лавр, чорний перець горошком, гвоздика, кмин, коріандр);

  • зелень свіжа;

  • часник;

  • лимон;

  • сухарики житні домашні.


  • Приготування
    Замочуємо горох години хоча б на 3 в окропі, потім промиваємо й варимо в сотейнику до м'якості (але не до стану пюре).
    Качине м'ясо, нарізане короткими смужками, заливаємо в каструлю 15 літрами води, після закипання, зменшуємо вогонь і варимо 10 хвилин, збираючи жир і шум. Перший бульйон занадто жирний, його зливаємо (піде на корм тваринам), знову заливаємо м'ясо водою і проварюємо в каструлі до готовності з цільної цибулиною і нарізаною соломкою морквою. Також додаємо в бульйон спеції. Цибулину викидаємо, в каструлю з бульйоном закладаємо бажану кількість готового гороху. Розливаємо суп в чашки або тарілки, в кожну кладемо часточку лимона, приправляємо подрібненою зеленню і часником. Можна ще посипати тертим сиром.

    Суп з качки з локшиною – рецепт в паназиатском стилі


    Інгредієнти:

  • качине філе – 400 г;

  • локшина – на 2 порції;

  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;

  • бренді кухарську плодове – 30 мл;

  • перець солодкий червоний – 1 шт.;

  • селера черешкова – 2-3 стебла;

  • перець червоний пекучий;

  • часник – 2 зубчики;

  • кунжутна олія;

  • соєвий соус ;

  • лимон і/або лайм.


  • Приготування
    Нарізаємо качатина короткими смужками або дрібними довгастими шматочками, солодкий перець і цибулю – короткою соломкою. Готуємо в сотейнику. Добре розігріваємо
    Суп з качки – рецепти
    кунжутне масло й обсмажуємо качине м'ясо з цибулею і перцем. Сковороду часто струшуємо. Вливаємо бренді, соєвий соус і по 250 мл окропу на порцію. Довариваем протягом 15-20 хвилин на найменшому вогні. Закриваємо суп кришкою.
    Варимо локшину в окропі (5-12 хвилин, як зазвичай) і відкидаємо на друшляк.
    Потрібну порцію локшини закладаємо в супову чашку і заливаємо приготовленим гарячим супом. Приправляємо пекучим червоним перцем, рубаним селерою і часником. Також додаємо сік лимона і/або лайма.