М'ясо свійської качки – чудовий продукт не тільки для приготування страв святкового меню, але і для повсякденних, в тому числі супів. Ситні качині супи особливо гарні й навіть корисні в зимовий час в холодному кліматі.
Наведемо кілька простих рецептів супів з качки.
Звичайно ж, краще всього вибрати свіже охолоджене качине м'ясо, хоча годиться і свіжозаморожене. Найсмачніші качки – молоді, віком 3-4 місяці.
Дуже смачний гороховий суп з качкою – рецепт
Інгредієнти: філе качки – 400 г; цибуля ріпчаста – 1 шт.; морква – 1 шт.; горох сухий – 1 склянка; спеції сухі мелені (лавр, чорний перець горошком, гвоздика, кмин, коріандр); зелень свіжа; часник; лимон; сухарики житні домашні. Приготування Замочуємо горох години хоча б на 3 в окропі, потім промиваємо й варимо в сотейнику до м'якості (але не до стану пюре).
Качине м'ясо, нарізане короткими смужками, заливаємо в каструлю 15 літрами води, після закипання, зменшуємо вогонь і варимо 10 хвилин, збираючи жир і шум. Перший бульйон занадто жирний, його зливаємо (піде на корм тваринам), знову заливаємо м'ясо водою і проварюємо в каструлі до готовності з цільної цибулиною і нарізаною соломкою морквою. Також додаємо в бульйон спеції. Цибулину викидаємо, в каструлю з бульйоном закладаємо бажану кількість готового гороху. Розливаємо суп в чашки або тарілки, в кожну кладемо часточку лимона, приправляємо подрібненою зеленню і часником. Можна ще посипати тертим сиром.
Суп з качки з локшиною – рецепт в паназиатском стилі
Інгредієнти: качине філе – 400 г; локшина – на 2 порції; цибуля ріпчаста – 1 шт.; бренді кухарську плодове – 30 мл; перець солодкий червоний – 1 шт.; селера черешкова – 2-3 стебла; перець червоний пекучий; часник – 2 зубчики; кунжутна олія; соєвий соус ; лимон і/або лайм. Приготування Нарізаємо качатина короткими смужками або дрібними довгастими шматочками, солодкий перець і цибулю – короткою соломкою. Готуємо в сотейнику. Добре розігріваємо
кунжутне масло й обсмажуємо качине м'ясо з цибулею і перцем. Сковороду часто струшуємо. Вливаємо бренді, соєвий соус і по 250 мл окропу на порцію. Довариваем протягом 15-20 хвилин на найменшому вогні. Закриваємо суп кришкою.
Варимо локшину в окропі (5-12 хвилин, як зазвичай) і відкидаємо на друшляк.
Потрібну порцію локшини закладаємо в супову чашку і заливаємо приготовленим гарячим супом. Приправляємо пекучим червоним перцем, рубаним селерою і часником. Також додаємо сік лимона і/або лайма.