Соус з калини до м'яса
![Соус з калини до м'яса Соус з калини до м'яса](/uploads/posts/2015-12/sous-z-kalini-do-myasa_911.jpeg)
В домашніх умовах до м'яса можна приготувати вишукані оригінальні соуси з плодів стиглої калини, вони більше всього підійдуть до свинини або курки.
У плодах калини міститься безліч корисних речовин, а саме: вітаміни С і Р, органічні кислоти, пектин, каротин і дубильні речовини. Регулярне сезонне включення в меню калини покращує травлення, стан видільної системи, загальний стан організму і підсилює імунітет. Ну, і крім того, соуси, з калини – це просто смачно, не кажучи вже про чудовий яскравому кольорі. Тобто, страви, приправлені калиновими соусами, дуже ефектно виглядають на столі.
Як приготувати соус з калини?
Щоб зберегти містяться в плодах калини корисні речовини соус в процесі приготування не будемо нагрівати і, тим більше, варити.
Смак стиглих плодів калини кисло-гіркуватий, щоб надати соусу більш об'ємний повнотіла смак і компенсувати гіркоту додамо цукор або мед.
Інгредієнти:
Приготування
Промиємо ягоди на кистях і злегка залишимо, а краще почекаємо 2 години. Потолчем-помнем ягоди з цукром так, щоб вони пустили сік, додамо трохи води, перемішати, щоб цукор розчинився. Протремо масу через сито. Те, що залишилося, загорнемо в чистий подвійний марлевий клапоть і отожмем.
Ось, соус готовий. Цю смачну вітамінну приправу легко приготувати навіть в похідних умовах, на полюванні, наприклад, або на пікніку. Часто у таких ситуаціях калину можна зірвати прямо з гілки (без сита вже як-небудь можна обійтися).
Гострий соус з калини до м'яса - рецепт
Цей рецепт, деяким чином, складніше, ніж попередній.
Передбачається, що в гострому соусі повинні бути такі інгредієнти, як часник і пекучий червоний перець. Щоб аромати і смаки часнику, калини і перцю поєднувалися, включаємо до складу соусу лимон.
Інгредієнти:
![Соус з калини до м'яса Соус з калини до м'яса](/uploads/posts/2015-12/sous-z-kalini-do-myasa_322.jpeg)
Приготування
Плоди калини потолчем-подавим і протремо на ситі, таким чином, відокремлюючи кісточки від решти. Залишився в ситі отожмем через марлю.
Додамо до соку калини, сік лимона, продавлений часник і червоний перець. Ще раз процідимо, додамо мед і перемішати. Густоту соусу можна регулювати додаванням води.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Соус ткемалі](/uploads/posts/2015-03/sous-tkemal_781.jpeg)
Соус ткемалі
Всім відомий грузинський соус ткемалі давно перестав бути прерогативою цього південного народу. Тепер його може самостійно приготувати господиня
![Соус для люля кебаб - рецепт](/uploads/posts/2015-03/sous-dlya-lyulya-kebab-recept_511.jpeg)
Соус для люля кебаб - рецепт
Люля-кебаб - це популярна страва народів Азії з м'ясного фаршу. Подають його традиційно з зеленню і лавашем, але не зайвим буде зробити до нього
![Соус з авокадо](/uploads/posts/2015-03/sous-z-avokado_811.jpeg)
Соус з авокадо
Авокадо - цінний харчовий продукт, який широко використовують в кулінарії. Його найчастіше використовують для створення салатів і соусів. Ось про
![Соус з петрушки](/uploads/posts/2015-03/sous-z-petrushki_691.jpeg)
Соус з петрушки
Петрушку використовують в якості смакової добавки в різні несолодкі страви. У ній міститься безліч корисних речовин: антиоксиданти, амінокислоти,
![Кавуновий сік](/uploads/posts/2015-03/kavunoviy-sk_121.jpeg)
Кавуновий сік
Кавуновий сік - це чудовий напій для розвантажувальних днів. Містяться в ньому вітаміни допоможуть налагодити обмін речовин, поліпшити колір обличчя.
![Як приготувати сік з калини?](/uploads/posts/2015-03/yak-prigotuvati-sk-z-kalini_661.jpeg)
Як приготувати сік з калини?
Сік калини - це корисний напій, що допомагає при застуді, неврозах, хворобах серця, а також сприяє посиленню імунітету. Ось сьогодні ми і поговоримо