Часниковий хліб в духовці - рецепт
Хочете внести різноманітність в повсякденне меню? Подайте до столу часниковий хліб, і, здавалося б, звичні для вас страви, уживані вприкуску з ним, заграють новими фарбами і здадуться смачніше і апетитніше.
Інгредієнти:
французький багет – 1 шт.;
часник – 5-6 зубчиків;
вершкове масло – 180 г;
свіжа зелень (за бажанням).
Приготування
Для приготування часникового хліба розрізаємо французький багет на скибочки товщиною близько чотирьох сантиметрів. М'яке вершкове масло змішуємо з попередньо очищеним і видавленим через прес часником і додати при бажанні дрібненько нарубаної свіжої зелені. Тепер намазуємо кожен скибочку отриманою сумішшю, збираємо батон до отримання початкового виду і обертаємо фольгою. Далі розміщуємо його на деко і ставимо в заздалегідь прогріту до 200 градусів духовку на п'ятнадцять хвилин. За цей час хліб придбає хрустку скоринку, просочиться маслом і придбає часниковий смак і аромат.
Інгредієнти:
батон хліба – 1 шт.;
вершкове масло – 180 г;
часник – 3-5 зубчиків;
твердий сир – 120 г;
свіжа зелень петрушки або кропу – за смаком.
Приготування
Хліб нарізаємо скибочками бажаної товщини, а м'яке вершкове масло змішати з подрібненим часником, перетертим через дрібну тертку твердим сиром, і дрібненько нашаткованої свіжою зеленню. Перемазываем хлібні шматочки приготовленої сирно-часниковою сумішшю і розкладаємо їх на деку. Якщо є бажання отримати м'який смак часникового хліба, то складаємо скибочки гармошкою, притискаючи їх один до одного, і загортаємо у фольгу і також кладемо на деко.
Запікаємо хлібець в попередньо прогрітій до 180 градусів духовці протягом десяти-п'ятнадцяти хвилин. Час знаходження часникового хліба в духовці може змінюватись в залежності від бажаного ступеня піджареної.
Інгредієнти:
білий хліб – 4 скибочки;
свіжі помідори – 250 г;
свіжа зелень базиліка – 4 гілочки;
часник – 2 великих зубчики;
олія оливкова – 4 ст. ложки;
мелений чорний перець;
сіль.
Приготування
Свіжі томати промиваємо, робимо зверху хрестоподібні надрізи, ошпарюємо плоди окропом і знімаємо шкірочку. Потім нарізаємо м'якоть кубиками помідор, приправляємо меленим чорним перцем, сіллю, додаємо подрібнену зелень базиліка і перемішуємо.
Скибочки білого хліба підрум'янюємо в добре прогрітій духовці і ще гарячими натираємо добряче часником. Потім поливаємо кожен шматочок столовою ложкою оливкової олії, накладаємо начинку з помідор і базиліка і відразу ж подаємо до столу.
Як приготувати часниковий хліб своїми руками?
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування часникового хліба розрізаємо французький багет на скибочки товщиною близько чотирьох сантиметрів. М'яке вершкове масло змішуємо з попередньо очищеним і видавленим через прес часником і додати при бажанні дрібненько нарубаної свіжої зелені. Тепер намазуємо кожен скибочку отриманою сумішшю, збираємо батон до отримання початкового виду і обертаємо фольгою. Далі розміщуємо його на деко і ставимо в заздалегідь прогріту до 200 градусів духовку на п'ятнадцять хвилин. За цей час хліб придбає хрустку скоринку, просочиться маслом і придбає часниковий смак і аромат.
Часниковий хліб з сиром
Інгредієнти:
Приготування
Хліб нарізаємо скибочками бажаної товщини, а м'яке вершкове масло змішати з подрібненим часником, перетертим через дрібну тертку твердим сиром, і дрібненько нашаткованої свіжою зеленню. Перемазываем хлібні шматочки приготовленої сирно-часниковою сумішшю і розкладаємо їх на деку. Якщо є бажання отримати м'який смак часникового хліба, то складаємо скибочки гармошкою, притискаючи їх один до одного, і загортаємо у фольгу і також кладемо на деко.
Запікаємо хлібець в попередньо прогрітій до 180 градусів духовці протягом десяти-п'ятнадцяти хвилин. Час знаходження часникового хліба в духовці може змінюватись в залежності від бажаного ступеня піджареної.
Домашній італійський часниковий хліб
Інгредієнти:
Приготування
Свіжі томати промиваємо, робимо зверху хрестоподібні надрізи, ошпарюємо плоди окропом і знімаємо шкірочку. Потім нарізаємо м'якоть кубиками помідор, приправляємо меленим чорним перцем, сіллю, додаємо подрібнену зелень базиліка і перемішуємо.
Скибочки білого хліба підрум'янюємо в добре прогрітій духовці і ще гарячими натираємо добряче часником. Потім поливаємо кожен шматочок столовою ложкою оливкової олії, накладаємо начинку з помідор і базиліка і відразу ж подаємо до столу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як зробити часникові грінки?
Ідеальний спосіб позбутися від зачерствілого хліба - це запекти смачні, ароматні грінки, які чудово доповнять улюблений салат або перетворять перше
Грінки з сиром і часником
Грінки - це ідеальний спосіб позбутися від залишків хліба і скрасити буденний обід пікантну нотку. Пропонуємо два чудових і зовсім простих рецепту
Брускетта з помідорами
Брускетта з помідорами - смачна, тепла закуска для буднів і свят. Невибаглива і просте поєднання продуктів, з яких виходить чудове італійське блюдо.
Часниковий хліб - рецепт
Якщо вам набрид звичайний хліб, то варто урізноманітнити своє меню новим рецептом - його часниковим варіантом. Приготувати його можна кількома
Сухарики з білого хліба
У магазинах можна придбати сухарики на будь-який смак, виробники пропонують масу варіантів. Але, корисного в них мало. Ми ж розповімо вам, як
Грінки з сиром
Грінки з сиром - це прекрасний сніданок на швидку руку. Часто, деякі господині подають цю страву навіть до святкового столу, так що про легкість і