Хочете внести різноманітність в повсякденне меню? Подайте до столу часниковий хліб, і, здавалося б, звичні для вас страви, уживані вприкуску з ним, заграють новими фарбами і здадуться смачніше і апетитніше.
Як приготувати часниковий хліб своїми руками?
Інгредієнти: французький багет – 1 шт.; часник – 5-6 зубчиків; вершкове масло – 180 г; свіжа зелень (за бажанням). Приготування Для приготування часникового хліба розрізаємо французький багет на скибочки товщиною близько чотирьох сантиметрів. М'яке вершкове масло змішуємо з попередньо очищеним і видавленим через прес часником і додати при бажанні дрібненько нарубаної свіжої зелені. Тепер намазуємо кожен скибочку отриманою сумішшю, збираємо батон до отримання початкового виду і обертаємо фольгою. Далі розміщуємо його на деко і ставимо в заздалегідь прогріту до 200 градусів духовку на п'ятнадцять хвилин. За цей час хліб придбає хрустку скоринку, просочиться маслом і придбає часниковий смак і аромат.
Часниковий хліб з сиром
Інгредієнти: батон хліба – 1 шт.; вершкове масло – 180 г; часник – 3-5 зубчиків; твердий сир – 120 г; свіжа зелень петрушки або кропу – за смаком. Приготування Хліб нарізаємо скибочками бажаної товщини, а м'яке вершкове масло змішати з подрібненим часником, перетертим через дрібну тертку твердим сиром, і дрібненько нашаткованої свіжою зеленню. Перемазываем хлібні шматочки приготовленої сирно-часниковою сумішшю і розкладаємо їх на деку. Якщо є бажання отримати м'який смак часникового хліба, то складаємо скибочки гармошкою, притискаючи їх один до одного, і загортаємо у фольгу і також кладемо на деко.
Запікаємо хлібець в попередньо прогрітій до 180 градусів духовці протягом десяти-п'ятнадцяти хвилин. Час знаходження часникового хліба в духовці може змінюватись в залежності від бажаного ступеня піджареної.
Домашній італійський часниковий хліб
Інгредієнти: білий хліб – 4 скибочки; свіжі помідори – 250 г; свіжа зелень базиліка – 4 гілочки; часник – 2 великих зубчики; олія оливкова – 4 ст. ложки; мелений чорний перець; сіль. Приготування Свіжі томати промиваємо, робимо зверху хрестоподібні надрізи, ошпарюємо плоди окропом і знімаємо шкірочку. Потім нарізаємо м'якоть кубиками помідор, приправляємо меленим чорним перцем, сіллю, додаємо подрібнену зелень базиліка і перемішуємо.
Скибочки білого хліба підрум'янюємо в добре прогрітій духовці і ще гарячими натираємо добряче часником. Потім поливаємо кожен шматочок столовою ложкою оливкової олії, накладаємо начинку з помідор і базиліка і відразу ж подаємо до столу.