Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Пиріг зі шпинатом і сиром

Пиріг зі шпинатом і сиром

10-11-2015, 18:25
458
Пиріг зі шпинатом і сиром
Пиріг зі шпинатом і сиром дуже поширений у грецькій кухні і незаслужено обділений увагою серед наших споживачів. А адже це дуже смачне і, безсумнівно, корисне блюдо безперечно варте уваги. Беремося виправити це прикре непорозуміння, і пропонуємо докладний рецепт приготування цього чудового пирога.

Грецький листковий пиріг зі шпинатом і сиром фета - рецепт


Інгредієнти:

  • тісто філо – 450 г (18 аркушів);

  • олія оливкова – 150 мл;

  • шпинат свіжий – 1 кг;

  • борошно пшеничне – 60 г;

  • сир фета – 350 г;

  • сир-котедж або м'який сир – 220 г;

  • яйця – 2 шт.;

  • цибуля ріпчаста 160 г;

  • цибуля зелена – 4-5 стебел;

  • свіжа петрушка – 1 пучок;

  • часник – 5 зубчиків;

  • базилік сушений – 10 г;

  • орегано сушений – 10 г;

  • сіль – 5 г або по смаку;

  • перець чорний мелений.


  • Приготування
    Дістаємо з морозильної камери тісто філо і даємо йому повністю розморозитися. Тим часом готуємо належним чином всі необхідні компоненти начинки. Моєму, позбавляє від хвостиків і дрібно шаткуємо шпинат, свіжу зелень петрушки і стебла зеленого лука. Ріпчасту цибулю і часник чистимо і подрібнюємо дрібними кубиками.
    У глибокий об'ємний сотейник або сковороду наливаємо п'ятдесят мілілітрів оливкової олії, прогріваємо його на середньому вогні, закладаємо підготовлений ріпчаста і зелена цибуля, часник і пасеруємо, помішуючи, протягом п'яти хвилин. Потім присмачую масу сіллю, щедро меленим чорним перцем, сушеним базиліком та орегано і витримуємо на вогні ще три хвилинки.
    Тепер закладаємо до обжарке шпинат і петрушку і припускаємо, помішуючи, протягом п'яти хвилин або до м'якості, знімаємо з вогню і залишаємо.
    Обидва види сиру кришимо будь-яким зручним способом, змішуємо з попередньо збиті до пишної піни яйцями і дуже ретельно перемішуємо. Потім з'єднуємо сирну і шпинатну суміш, додаємо борошно і змішуємо все хорошенечко. Пробуємо начинку на смак і при необхідності ще підсолюємо і перчимо. Для приготування пирога зі шпинатом можна взяти будь-який інший сир, наприклад сулугуні або бринзу, замінивши їм сир-котедж і пропустивши через тертку.
    Відокремлюємо один лист тіста філо і розподіляємо його на дні попередньо промазаної оливковою олією формі.
    Пиріг зі шпинатом і сиром
    Промасливаем лист зверху за допомогою кисті і покриваємо другим листом тесту. Укладаємо таким чином шість аркушів тесту, зверху розкладаємо половину начинки і знову викладаємо шість аркушів тесту філо, кожен з них промасливая. Далі розподіляємо залишилася начинку, покриваємо її п'ятьма листами тесту, промазуючи кожен маслом, підверніть нижні листи наверх пирога і накриваємо останнім листом. Промазуємо оливковою олією і його, прикриваємо форму з пирогом фольгою і визначаємо в попередньо розігрітій до 175 градусів духовку на тридцять п'ять хвилин. Потім знімаємо фольгу і готуємо пиріг ще п'ятнадцять хвилин.
    По готовності даємо пирогу охолонути і можемо подавати.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Тісто філо – рецепти
    Тісто філо – рецепти
    Приготувати тісто філо непросто, але випічка з нього виходить чудова! Добре, що з'явилася можливість придбати готове тісто філо. Вам залишається
    Пиріг зі шпинатом
    Пиріг зі шпинатом
    Шпинат - корисна рослина, багата різними мінералами і вітамінами. Його використовують у приготуванні багатьох страв. І зараз ми поділимося з вами
    Пиріг з сьомгою
    Пиріг з сьомгою
    Які тільки начинки не бувають в пирогах - овочеві, м'ясні, сирні, з фруктів, ягід і т. д. А чи пробували ви пиріг з сьомгою? Досить рідкісне блюдо,
    Омлет зі шпинатом
    Омлет зі шпинатом
    Шпинат - корисна рослина, багата мінеральними солями і залізом. І сьогодні ми підкажемо вам кілька простих варіантів створення омлету зі шпинатом.
    Пиріг з яйцем і шпинатом «Мімоза»
    Пиріг з яйцем і шпинатом «Мімоза»
    Закусочний пиріг «Мімоза» Цей пиріг із серії закусочних. Його можна їсти з першими і другими стравами замість хліба, а також з чаєм, кавою, соком.